Carlos Arthur Nuzman, joka toi olympialaiset Brasiliaan, tuomittiin lahjonnasta

Ensimmäistä kertaa olympialaiset Etelä-Amerikkaan tuonut mies on tuomittu yli 30 vuodeksi vankeuteen sen jälkeen, kun Brasilian tuomari päätti, että Rio de Janeiron menestys vuoden 2016 kesäkisojen turvaamisessa perustui lahjontajärjestelmään.

Tuomio Carlos Arthur Nuzmanille, Brasilian olympiakomitean entiselle pitkäaikaiselle johtajalle ja Kansainvälisessä olympiakomiteassa aikoinaan jyrkälle henkilölle, annettiin neljä vuotta sen jälkeen, kun viranomaiset pidättivät hänet osana Brasilian ja Brasilian tutkijoiden urheilukorruptiota koskevaa yhteistä tutkimusta. Ranska.

Nuzman, joka toimi myös Rion 2016 järjestelykomitean johtajana, todettiin syylliseksi korruptioon, rikollisjärjestöön, rahanpesuun ja veronkiertoon myöhään torstaina julkaistussa päätöksessä. Hänen kotiinsa vuonna 2017 ratsia tehneet lainvalvontaviranomaiset löysivät noin 155 000 dollaria käteistä ja avaimen holviin Sveitsissä, josta löydettiin 16 kultaharkkoa.

Nuzman, 79, valittaa tuomiosta, hänen asianajajansa sanoi. Hänen ei tarvitse suorittaa tuomiotaan ennen kuin valitukset on käytetty.

Tuomio, joka julkaistiin 50-sivuinen kirjallinen tuomio Marcelo Bretas, tuomari, jolla on kokemusta korkean profiilin korruptiotapausten puheenjohtajista, valitsi Nuzmanin urheilutoimitsijoiden äänien ostamiseen tähtäävän suunnitelman päätekijänä kisojen isännöintioikeuksien turvaamiseksi. Entinen Rio de Janeiron kuvernööri Sérgio Cabral, jo palveluksessa 200 vuoden vankeustuomio Useista muista korruptioon liittyvistä rikoksista, ja Leonardo Gryner, Nuzmanin läheinen uskottu, joka oli myös Rion 2016 entinen pääjohtaja, sai myös vankeusrangaistuksia. Myös kuningas Arthurina tunnettu brasilialainen liikemies Arthur Soares, jonka kerrottiin antaneen 2 miljoonaa dollaria lahjusrahoja, tuomittiin.

“Syyllisyys on korkea, sillä Carlos Arthur Nuzman oli näissä tietueissa tarkasteltujen laittomien järjestelyjen päätekijä ja toimi siten hyödyntäen 22 vuoden aikana saavutettua korkeaa asemaa Brasilian olympiakomitean puheenjohtajana, minkä vuoksi hänen käytöksensä on arvostetaan ankarammin kuin ketään korruptoitunutta, Bretas kirjoitti tuomiossaan.

Tuomioistuimen tuomio on viimeisin muistutus siitä, kuinka Etelä-Amerikan väkirikkaimman maan esittelyjuhlaksi ilmoitetut Rion olympialaiset sen sijaan päätyivät Brasilian maineen tahraksi. Monen miljardin dollarin projekti joutui syytöksiin siirrosta, joka oli osallisena Brasilian suurimpiin rakennusyrityksiin jo ennen kuin paljastui, että Brasilia on saattanut useless turvata isännöintioikeudet kulissien takana tapahtuneen äänioston ansiosta.

Tuomio omisti julkisen uransa tehdäkseen Rio de Janeirosta olympialaisten isäntäkaupungin. “Tällaisesta sosiaalisesta vastuusta huolimatta hän päätti kuitenkin toimia moraalia ja julkista omaisuutta vastaan.”

Tapauksen paljastukset asettivat myös Kansainvälisen olympiakomitean imartelemattomaan valoon. Koko kisojen rakentamisen ajan se antoi lausuntoja tukeakseen Rion järjestäjiä uutismedian lisääntyessä kisojen rahoittamisen valvonnassa. Se jätti myös huomiotta ilmiantajien todistukset, joista osa on peräisin yli vuosikymmenen takaa, että Nuzmanin käytös hänen ollessaan Brasilian olympiakomitean johtaja ansaitsi tutkinnan.

“Olen niin tunteellinen tänään”, sanoi Eric Maleson, entinen komitean jäsen kirjoitettu useita kertoja KOK:n nykyiselle puheenjohtajalle Thomas Bachille ja hänen edeltäjälleen Jacques Roggelle yksityiskohtaisesti Nuzmanin väärinkäytöksistä. “Yritin kaikkeni taivutellakseni KOK:n korkeimmat joukot puuttumaan asiaan ennen kuin tämä tilanne karkasi hallinnasta. Mutta he eivät koskaan etsineet minua, he eivät koskaan soittaneet minulle.

“Ehkä nyt he soittavat minulle ja kutsuvat minut jonkun, joka teki oikein.”

Maleson oli yksi todistajista Nuzmanin oikeudenkäynnissä, joka sisälsi myös sähköpostit Grynerin ja Papa Massata Diackin välillä. entinen KOK:n virkamies tuomittiin korruptiosta Ranskassa ja keskustelivat pankkisiirroista lokakuussa 2009. Gryner ja Diack, entisen yleisurheilun maailmanlaajuisen hallintoelimen johtajan poika, vaihtoivat sähköpostit heti sen jälkeen, kun Rio de Janeiro voitti Chicagon, Madridin ja Tokion tarjoukset vuoden 2016 järjestämiseksi. Pelit.

Ehkä vahingollisin todistus asiassa tuli Cabralilta, entiseltä kuvernööriltä, ​​joka istuu käytännössä elinkautista petoksesta ja korruptiosta.

Cabral kertoi tuomioistuimelle, että suunnitelma äänien turvaamiseksi lahjonnalla järjestettiin Nuzmanin ja Lamine Diackin, pitkäaikaisen olympialaisten voimanvälittäjän ja Papa Massata Diackin isän, välillä. (Lamiini Diack tuomittiin viime vuonna ranskalainen tuomioistuin useisiin urheiluohjelmiin liittyvien lahjusten vastaanottamisesta.)

Sisään hänen todistuksensa, Cabral tuki syyttäjien väitteitä, että Nuzman ohjasi Soaresille, liikemies, siitä, kenelle virkamiehelle maksettiin. Luettelo, jonka hän sanoi, sisälsi urheilulegendat ja entiset kultamitalistit, kuten ukrainalainen seiväshyppääjä Sergei Bubka ja venäläinen uimari Aleksandr Popov. Bubka ja Popov ovat molemmat kiistäneet ottaneensa lahjuksia.

Cabral sanoi, että Rion voiton siemenet oli kylvetty kuukausia ennen äänestystä, kun Nuzman otti häneen yhteyttä. “Nuzman tuli luokseni ja sanoi: ‘Sérgio, haluan kertoa sinulle, että IAAF:n presidentti Lamine Diack on henkilö, joka on avoin kohtuuttomille eduille'”, Cabral sanoi tapaamisesta käyttäen aiempaa lyhennettä radan hallintoelimestä. . “‘Hän voi varmistaa viisi tai kuusi ääntä. Vastineeksi hän haluaa 1,5 miljoonaa dollaria.

Sähköpostit paljastivat koettelevan keskustelun maksujen viivästymisestä Rion ja nuoremman Diackin välillä. Yhdessä brasilialaiselle olympiakomitean virkamiehelle lähetetyssä viestissä, johon Nuzman ja Gryner kopioitiin, papa Massata Diack pyysi takeita siitä, että rahat siirrettäisiin pankkitileille, joita hän kontrolloi Dakarissa tai Moskovassa. Sähköpostin allekirjoituslohkossa todettiin, että Diack kirjoitti Singaporen Ritz-Carlton-hotellin huoneesta 2112.

Maleson, joka syrjäytettiin tehtävästään Brasilian jääurheiluliiton päällikkönä sen jälkeen, kun hän valitti Nuzmanista, kertoi myös Yhdysvaltojen, Ranskan ja Brasilian tutkijoille tapaamisesta, joka hänellä oli Rion tarjouslautakunnan jäsenen kanssa ennen äänestystä. Hän toisti nämä väitteet oikeudessa.

Hän kertoi, kuinka hän tapasi Rion tarjoukseen liittyvän korkean virkamiehen heinäkuussa 2009. Kun miehet keskustelivat tarjouskilpailun tekevien kaupunkien mahdollisuuksista, virkamies, kaupungin pormestarin avustaja Ruy Cezar Miranda, kertoi hänelle, että hän oli juuri äsken. palasi onnistuneelta Nigerian matkalta, ennen kuin teki Malesonille käden liikkeen, joka merkitsi maksun suorittamista.

Tuomari sanoi lähettävänsä tutkimuksen tulokset Senegalin ja Ranskan viranomaisille, joissa Papa Massata Diack ja Lamine Diack asuvat. He olivat viiden virkamiehen joukossa, jotka Pariisin tuomioistuin tuomitsi viime vuonna vankeusrangaistukseen roolistaan ​​kiristyssuunnitelmassa, jonka avulla dopingista kiinni jääneet urheilijat pakenivat rangaistusta vastineeksi käteistä.

Nuorempi Diack on myös liitetty sarjaan toisiinsa liittymättömiä urheilukorruptiojärjestelmiä, mukaan lukien vuoden 2020 Tokion olympialaisten isännöintioikeuksien myöntämiseen liittyvään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *