Japanin kuninkaalliset häät alkavat pienillä fanfaarilla

TOKYO – Kun Japanin tulevan keisarin sisar meni viimeksi naimisiin, tuhannet hyväntahtoiset sisaret olivat kaduilla morsiamena, Prinsessa Sayako, poistui palatsista osallistuakseen seremoniaan ja vastaanotolle yhdessä Tokion parhaista hotelleista.

Mutta kun prinsessa Mako, 30, nykyisen keisarin veljentytär ja todennäköisen tulevan suvereenin vanhempi sisar, meni naimisiin tiistaina, oli useless yksinkertainen matka Tokion maistraatille, jota hoitivat kuninkaalliset edustajat.

Polku tähän hetkeen on ollut kivulias. Pian prinsessan ja hänen sulhasen Kei Komuron jälkeen, ilmoittivat kihlauksestaan neljä vuotta sitten yleisö alkoi kyseenalaistaa hänen valintansa. Tabloids paljasti, että hänen äitinsä oli saanut four miljoonaa jeniä eli noin 36 000 dollaria entiseltä poikaystävältä, jota hän ei ollut maksanut takaisin, mikä sai kriitikot ehdottamaan, että Komuro yritti mennä naimisiin keisarilliseen perheeseen rahan tai maineen vuoksi.

Prinsessa Makon isä kieltäytyi hyväksymästä avioliittoa vedoten julkiseen yleiseen mielipiteeseen. Paparazzit jahtasivat Komuroa, 30, sen jälkeen, kun hän lähti New Yorkiin osallistuakseen Fordham Legislation Schooliin ja seurasi hänen pörröisiä hiuksiaan ja ruoka-autotottumuksiaan. Julmat hyökkäykset sosiaalisessa mediassa saivat prinsessan kärsimään posttraumaattinen stressi häiriö.

Kun Komuro palasi Japaniin aiemmin tässä kuussa karanteeniin ennen avioliittoa, tarkastelu kävi entistä kiihkeämmäksi ja rajautui absurdiin. Media ja yleisö olivat järkyttyneitä, yksinkertaisesti järkyttyneitä siitä tosiasiasta, että hän saapui New Yorkista poninhännässä. Eräs iltapäivälehti kertoi, että kuninkaallisen hovin virkamies oli nauranut Komuron valinnalle pukeutua raidalliseen pukuun – toisin kuin mustaan ​​tai laivastonsiniseen – tavatakseen hänen tulevat appivanhemmat. Joissakin tutkimuksissa jopa 80 prosenttia vastaajista on sanonut vastustavansa avioliittoa.

Kuitenkin odotettuaan kolme vuotta, että Komuron valmistuu lakikoulu ja aloitti työt New Yorkin lakitoimistossa, kärsivällinen pariskunta, joka oli yliopiston rakkaat Tokion kansainvälisessä kristillisessä yliopistossa, rekisteröi avioliittonsa tiistaiaamuna. He suunnittelivat tiedotustilaisuuden pitämistä tiistaina iltapäivällä.

Jotta pariskunnan ei tarvitsisi vastata epämiellyttäviin kysymyksiin tai käsitellä valheita, pariskunnan oli vastattava kirjallisesti viiteen etukäteen lähetettyyn toimittajan kysymykseen. Välttääkseen syytöksiä veronmaksajien rahojen tuhlaamisesta he maksoivat huoneen vuokraamisesta uutistilaisuutta varten.

Monien prinsessa Makon kumppanin valinnasta levittävien mielipiteiden taustalla on eksistentiaalinen paniikki kuninkaallista perhettä kohtaan, joka on perinteisen Japanin symboli. Maailman vanhin monarkia kohtaa uhkaavaa perintökriisiä, ja prinsessan avioliitto korostaa ongelmaa, jota hallitus on kieltäytynyt käsittelemästä.

Imperiumin kotitalouslain mukaan, joka säätelee Japanin keisarien jälkeläisiä, naiset eivät saa hallita valtaistuimella. Laki määrää myös, että prinsessa Makon on luovuttava kuninkaallisen tittelinsä, koska hän menee naimisiin tavallisen kanssa, ja hänestä tulee tavallinen. Hänen lapsensa eivät ole linjassa valtaistuimelle.

Suurin osa japanilaisista on sitä mieltä, että lakia pitäisi muuttaa, jotta naiset – mukaan lukien nykyisen keisarin Naruhiton 19-vuotias tytär prinsessa Aiko – voivat istua valtaistuimella. Kyodo Newsin äskettäinen tutkimus osoitti, että noin 80 prosenttia haluaa myös prinsessa Makon kaltaisten kuninkaallisten naisten syntyneen lapsen olevan peräkkäin.

Hallitsevan liberaalidemokraattisen puolueen konservatiivinen siipi on toistaiseksi vastustanut jyrkästi kaikkia muutoksia, jotka antaisivat naisten hallita tai kuninkaallisten naisten lasten liittyä perintölinjaan.

Mutta perheestä on loppumassa miespuoliset perilliset, ja jäljellä on enää kolme, jotka voivat seurata nykyistä hallitsijaa: keisari Naruhiton 85-vuotias setä; keisarin 55-vuotias veli Akishino, prinsessa Makon isä; ja keisarin 15-vuotias veljenpoika, prinsessa Makon nuorempi veli ja hänen sukupolvensa ainoa keisarin tehtävään kelpaava perheenjäsen. (Sitä vastoin Britannian kuninkaallisessa perheessä on valtaistuimelle jonossa yli 20 ihmistä, joista monet ovat naisia ​​eikä yksikään heistä – vielä – kahdeksankymmentävuotias.)

Mahdollisuus, että poliittinen järjestelmä joutuu taipumaan yleiseen mielipiteeseen tai demografiseen todellisuuteen, tarkoittaa, että yleisö tuntee olevansa oikeutettu punnitsemaan prinsessa Makon aviomiehen valintaa, jos hänet palautetaan keisarilliseen perheeseen.

“Koska emme vielä tiedä, sallitaanko perheen naisjäsenten johtaa perintölinjaa tai menestyä valtaistuimella, ihmiset välittävät niin paljon hänen avioliitostaan”, sanoi modernin historian apulaisprofessori ja asiantuntija Hideya Kawanishi. Japanin keisarilliseen järjestelmään Nagoyan yliopistossa.

Yleisö on kokenut Komuron sopimattomaksi lähinnä hänen perheeseensä liittyvien epäilyjen vuoksi. Hänen äitinsä jäi leskeksi, kun hänen isänsä kuoli, ja kietoutui sitten suhteeseen miehen kanssa, joka myöhemmin syytti häntä siitä, ettei hän maksanut takaisin 36 000 dollarin velkaa. Komuro ja hänen äitinsä sanoivat uskoneensa rahan olevan lahja, mutta julkisen kohun jälkeen prinssi Akishino pyysi Komuroa selittämään tilanteen. Hän toimitti aiemmin tänä vuonna 28-sivuisen asiakirjan, jossa kerrottiin yksityiskohtaisesti rahoitusjärjestelyt ja kuinka se ratkaistaan.

Koko contretemps on jättänyt yleisön mieleen viipyvän epäluottamuksen hänen perhettään kohtaan. Japanissa “avioliitto on edelleen perheiden välinen avioliitto”, sanoi Michiko Ueda, valtiotieteen apulaisprofessori Wasedan yliopistosta Tokiossa. “Se ei ole useless sitä, että olet naimisissa miehen kanssa. Olet naimisissa koko perheen kanssa.”

Huhut ovat levittäneet etäpesäkkeitä ja nyt kyseenalaistavat Komuron hahmon. Sosiaalisen median kriitikot ovat leimanneet hänet kullankaivajaksi tai grifteriksi. Media ehdotti, että hänen New Yorkissa työskentelevän asianajotoimiston Lowenstein Sandlerin verkkosivuille lähetetyssä elämäkerrassa luetellaan keksityt palkinnot. Fordham Legislation Schoolin tiedottaja vahvisti, että Komuro, joka valmistui oikeustieteen tutkinnosta vuonna 2021 ja sai oikeustieteen maisterintutkinnon vuonna 2019, todellakin ansaitsi listaamansa palkinnot.

Kuninkaalliset tarkkailijat sanovat, että Komuro ei vastaa japanilaisille miehille asetettuja perinteisiä odotuksia ja että hänen kohtelunsa kuvastaa epäluuloa ulkomaailmaa kohtaan.

“Osaan siitä, että Komuro ei ollut kovin alistuva japanilaisille arvoille, koska hän kävi kansainvälisen koulun, puhuu sujuvasti englantia ja erosi japanilaisesta pankista”, sanoi. Kumiko Nemoto, sosiologian professori Kioton ulkomaisten opintojen yliopistossa.

“Japanilaisessa yhteiskunnassa ihmiset haluavat nähdä, että ihmiset uhraavat osan itsestään yhteiskunnalle, ryhmälle ja perheelle”, Nemoto lisäsi. Hän sanoi, että Komuro on “yksilöllisempi ja yrittää todistaa itsensä tekemällä jotain ammattimaisesti”. En usko, että japanilaiset pitävät niin paljon.”

Nyt kun he ovat naimisissa, prinsessa, joka tunnetaan nimellä Mako Komuro, saattaa muuttaa New Yorkiin miehensä luo. Hän on hylännyt noin 1,four miljoonan dollarin kuninkaallisen myötäjäisen, joten pariskunnan on ensin elättävä Komuron palkasta.

Prinsessa on suorittanut maisterin tutkinnon taidemuseo- ja galleriaopinnoissa Leicesterin yliopistosta Iso-Britanniasta ja on työskennellyt Tokion museossa yli viisi vuotta, joten hän saattaa löytää työpaikan New Yorkin taidemaailmasta.

Ehkä pariskunnan päätös rakentaa omaa elämäänsä Japanin ulkopuolella on saanut eniten julkisuutta. Vaikka hänen täytyy jättää perhe, prinsessan odotetaan noudattavan perinteisiä käsityksiä velvollisuudesta.

“Keisarillista perhettä pidettiin ennen jumalina, kauniina ja tavoittamattomana, mutta se ei ole enää niin”, Hanako Onodera, 59, sanoi kävellessään kahden ystävän kanssa keisarillisen palatsin puutarhassa viime viikolla.

“Ehkä tämä sukupolvi uskaltaa nyt puhua enemmän ja vaatia haluamaansa enemmän kuin edellinen sukupolvi”, hän lisäsi. “He eivät tunne niin suurta painetta asettaa maan tarpeet omien tarpeidensa edelle.”

Hikari Hida osallistui raportointiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *