Yhdysvaltojen taistelut Afganistanin pakolaisten kanssa poistettiin, ja nyt Limbossa

Mutta Yhdysvallat vei heidät sotilastukikohtiin Persianlahden maissa ja Euroopassa tarkastettavaksi. Näillä kauttakulkualueilla, joita kutsutaan ”liljatyynyiksi”, tullin ja rajavalvonnan, liittovaltion tutkintaviraston, kansallisen terrorisminvastaisen keskuksen ja tiedustelupalvelujen työryhmät haastattelivat afganistanilaisia ​​ja ottivat heidän biometriset ja elämäkerratietonsa.

Sadat analyytikot ja agentit lähetettiin työskentelemään kauttakulkupaikoilla, viranomaiset sanoivat. Toiset osallistuivat Yhdysvalloista, työskentelivät viikonloppuisin ja jakoivat tietoja turvallisissa videoneuvottelupuheluissa.

Jotkut evakuoiduista olivat jo hakenut erityisiä maahanmuuttajaviisumeja, kun taas toiset kirjattiin äskettäin käsittelyyn, kun he laskeutuivat merentakaisiin tukikohtiin. Seuloja otti sormenjälkensä, valokuvat, nimet, syntymäajat, aiemmat osoitteet ja mahdolliset puhelin- tai passinumerot ja kävivät ne lainvalvontaviranomaisten, armeijan ja tiedustelutietokantojen kautta.

Jotkut tapaukset, jotka alun perin nostivat punaisia ​​lippuja, selvitettiin muutamassa tunnissa, viranomaiset sanoivat. Niihin kuuluivat evakuoidut, joiden nimet olivat tunnettujen tai epäiltyjen terroristien tietokannassa, mutta jotka osoittautuivat eri ihmisiksi.

Vaikeammissa tapauksissa kerrotaan sisältävän tapauksia, joissa tietokantakyselyt osoittivat, että joku evakuoituun liittyvää puhelinnumeroa käyttänyt oli soittanut epäilyttäville ihmisille tai että evakuoitulta oli kerran evätty pääsy amerikkalaiseen asennukseen. Tällaiset tietokantaosumat eivät välttämättä aina tarjoa kontekstia, mikä vaatii lisäkaivamista ja keskustelua.

Virallisesti se on kotimaan turvallisuusosasto päättää sallitaanko tiettyjen evakuoitujen pääsy Yhdysvaltoihin, koska laillinen viranomainen myöntää jollekin “humanitaarinen ehdonalainen vapaus” sen sihteerin Alejandro Mayorkasin kanssa. Mutta epävirallisen käytännön mukaan virkamiehet sanoivat, että suositukset ovat edellyttäneet virastojen välistä konsensusta.

Täytäntöönpanovallalla ja sen rönsyilevällä turvabyrokratialla on laaja toimivalta päättää ulkomaalaisen ottamisesta maahan. Yhdysvaltain lain mukaan ulkomailla olevilla kansalaisilla on useless vähän mahdollisuuksia, jos virkamiehet hylkäävät heidät.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *