Melbourne, 262 päivää lukossa, juhlii avaamista uudelleen

Melbournen asukkaat ovat viettäneet enemmän päiviä suljettuna – tarkalleen ottaen 262 – kuin ihmiset muualla maailmassa. Ja perjantaina he nousivat siitä iloisina ja varoen, kun rajoitukset alkoivat helpottaa.

Sulkemispäivien aikana Australian toiseksi suurimman kaupungin asukkaat saivat lähteä kotoaan ostamaan ruokaa ja harjoittelemaan sekä tekemään sallittuja töitä. Viimeisten kahden ja puolen kuukauden aikana he ovat myös olleet 21.00 ulkonaliikkumiskielto.

Kun kello osui perjantaina keskiyöhön ja nämä rajoitukset poistettiin, asukkaat tervehtivät uusia vapauksiaan tervehdyksillä ja huutoilla.

Toivotaan, että tämä on Melbournen viimeinen lukitus – kun 70 prosenttia 16 -vuotiaista ja sitä vanhemmista asukkaista on nyt täysin rokotettuja, hallituksen pandemian elvytyssuunnitelman mukaan tällaisista rajoituksista tulee harvinaisia.

“Yritän olla kuulostamatta jonkunlaiselta isältä täällä, mutta olen ylpeä, verisen ylpeä tästä tilasta”, Daniel Andrews, Victorian pääministeri, jonka pääkaupunki on Melbourne. sanoi Twitterissä. “Olemme käyneet läpi niin vaikeita aikoja yhdessä, tämä pandemia on ollut uuvuttava sanan kaikissa merkityksissä.”

Mutta kun tapausten määrä on edelleen korkea – Victoria rekisteröi torstaina 2232 uutta tartuntaa, mikä on toiseksi suurin päivittäinen kokonaismäärä sitten pandemian alkamisen -, kaupungin avaaminen tapahtuu vähitellen.

Jopa 10 rokotettua voi kokoontua kotiin. Kampaajat, ravintolat ja baarit voivat houkutella lisää asiakkaita. Vähittäiskaupat voivat avata ovensa uudelleen – mutta useless ulkoliiketoiminnassa, mikä on joidenkin yritysten omistajien ehto merkitty “naurettava.”

Sisäkaupat, kuntosalit ja viihdepaikat voidaan avata uudelleen, kun 80 prosenttia väestöstä on täysin rokotettu.

Perjantaiaamuna katumuusikot palasivat Melbournen keskustan liikealueelle, joka oli hiljentynyt pandemian aikana. Suurin osa kaupoista oli edelleen kiinni, mutta kahviloista ja kampaamoista käärmeenivät pitkät jonot.

“On mukavaa nähdä kaikki ulkona ja uudelleen”, sanoi Lionel Lam, 33, yksi tusinaa parturi -kampaamon ulkopuolella odottavaa ihmistä. Hän oli ostanut leikkureita leikkaamaan omat hiuksensa lukituksen aikana, hän sanoi, “mutta olen innoissani saadessani selän valmiiksi.”

Perjantaina Victorian viranomaiset ilmoittivat, että 1. marraskuuta alkaen rokotetut Australian kansalaiset, jotka palaavat valtioon ulkomailta, eivät tarvitse karanteenia. Tämä johti valtion sopusoinnussa Uuden Etelä -Walesin osavaltion kanssa teki samanlaisen ilmoituksen viime viikolla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *