Isossa-Britanniassa nousevat hinnat ja pula aiheuttavat 1970-luvun tyylin

Oppositioon kuuluvalle työväenpuolueelle, joka kamppaili hyökätäkseen hallitusta vastaan ​​pandemian innoittaman kansallisen solidaarisuuden keskellä, torien lyöminen korkeiden elinkustannusten yli on helppo strategia. Jotkut analyytikot ennustavat useita nöyryyttäviä käänteitä herra Johnsonille, alkaen mahdollisista veronkorotusten vaikutuksista.

“Kun konservatiivisissa lehdissä kirjoitetaan artikkeleita paluusta seitsemänkymmentäluvulle, se on vilkkuva punainen merkki konservatiiviselle hallitukselle”, sanoi Tony Travers, Lontoon kauppakorkeakoulun politiikan professori. Hän pani merkille brittiläisen politiikan sanoman: ”Oppositiot eivät voita vaaleja; hallitukset menettävät ne. “

Perjantaina polttoainepulan haave näytti olevan suurin. Lontoossa joillekin huoltoasemille muodostui pitkiä jonoja, vaikka toiset ilmoittivat toimivan normaalisti. Priya Dela, kassanhoitaja vilkkaalla Texaco -asemalla West Norwoodissa, Kaakkois -Lontoossa, sanoi, että asemalta saattaa loppua polttoaine päivän loppuun mennessä.

Brightonissa sijaitsevan Esso -aseman johtaja Ragu Thangavel sanoi, että diesel oli loppunut jo perjantaiaamuna ja että polttoaine loppuu illalla. “Tästä aamusta on ollut pitkiä jonoja”, hän sanoi ja lisäsi, ettei hänelle ollut kerrottu, milloin seuraava toimitus saapuu.

BP, öljyjättiläinen, sanoi, että useat sen asemat olivat suljettuina lyijyttömän ja dieselpolttoaineen puutteen vuoksi. Tesco, huoltoasemia ylläpitävä supermarketketju, kertoi joutuneensa tilapäisesti suljetuksi muutamilla alueilla. Ongelma ei ole polttoaineen saanti, sanoi Bensiinin jälleenmyyjäyhdistyksen toimitusjohtaja Gordon Balmer, vaan koulutettujen kuorma -autonkuljettajien puute kuljettaa sitä.

Pätevien kuljettajien löytämisen ja maksamisen haaste ei koske polttoaineita. Kun kuljettajat jäävät eläkkeelle ja heidän tilalleen viivästyy lisenssin saaminen pandemian vuoksi, työvoima on pienentynyt, vaikka kysyntä on kasvanut. Se on nostanut palkkoja. Jäähdytettyjen ja pakastettujen elintarvikkeiden kuljetusyrityksen Peter Inexperienced Chilledin toimitusjohtaja Tom Binks sanoi, että hänen on täytynyt korottaa noin 60 kuljettajan laivaston palkkaa 35 prosenttia huhtikuusta lähtien pitääkseen heidät yllä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *