Viranomaisten mukaan vakautettu Notre-Damen katedraali on käynnissä vuoden 2024 aikana

Kaksi ja puoli vuotta sen jälkeen, kun tulipalo tuhosi vuosisatoja vanhan Notre-Damen katedraalin Pariisin sydämessä, rakennus on turvattu niin, että se voi aloittaa jälleenrakennusprosessin, jonka odotetaan valmistuvan vuonna 2024, Ranskan viranomaisten mukaan. .

850 vuotta vanhan katedraalin vakauttaminen oli pelottava tehtävä, koska Ranskan viranomaisten oli purettava rakennustelineet ja puhdistettava lattialle kasaantuneet roskat, muun muassa kenraali Jean-Louis Georgelin, entinen armeijan esikuntapäällikkö. Presidentti Emmanuel Macron asetti vastuun restauroinnista, sanoi lauantaina.

“Sanomme virallisesti, että katedraali on nyt pelastettu, että se on tukeva pylväissään, että sen seinät ovat vakaat”, kenraali Georgelin, joka johtaa hallituksen Notre-Damen restaurointityöryhmää, kertoi ranskalainen yleisradioyhtiö BFM-TV.

Työryhmä, nimeltään Rebâtir Notre-Dame de Paris tai Rebuild Notre-Dame, sanoi lausunto Facebookissa lauantaina, että katedraali oli aikeissa avata uudelleen vuonna 2024.

Uudistustöiden on määrä alkaa lähikuukausina, tiedotteessa todetaan.

Notre-Dame de Parisin ystävät, järjestö, joka auttaa palauttamaan katedraalin, on hakee lahjoituksia palauttamaan kymmeniä tuomiokirkon aaveita, patsaita ja maalauksia.

Maailma katsoi 15. huhtikuuta 2019 tapahtumia, kuten se olisi hidastettu kauhuelokuva, kun liekit kuluttivat katedraalin ullakon ennen repimistä katon läpi ja ylös ikonista tornia, joka kaatui alla oleviin holveihin. Katedraali, joka on korvaamaton ranskalaisen perinnön symboli, tuli vaarallisen lähelle romahtamista, a New York Timesin tutkinta löytyi.

Lahjoitukset restaurointiin kaatui ympäri maailmaamukaan lukien joistakin Ranskan rikkaimmista perheistä. Tulipalon jälkeisinä päivinä yksityishenkilöt, yritykset ja laitokset olivat lahjoittaneet tai luvanneet 845 miljoonaa euroa, noin 950 miljoonaa dollaria, vaurioituneen katedraalin rakentamiseen, joka on goottilaisen arkkitehtuurin helmi.

Kunnostaminen aiheutti kiistakysymyksiä katedraalin uudesta suunnittelusta. Viime vuonna, herra Macron hylkäsi epäsuositun ajatuksensa rakentaa moderni torni katedraalin päälle.

Tutkijat eivät ole vielä kertoneet, mikä aiheutti palon, mutta he ovat keskittyneet kaksi teoriaa: oikosulku tornin lähellä ja kunnostustyöntekijöiden huolimattomuus, teoria, jota ruokkivat savukkeiden löytäminen telineistä.

Notre-Damen turvallisuussuunnittelijat on kritisoitu arvioidakseen väärin kuinka nopeasti liekki voi syttyä ja levitä katedraalin läpi.

Tulipalosta aiheutuneet seuraukset eivät rajoittuneet useless katedraaliin. Toinen Ajan tutkinta havaitsi, että tuomiokirkosta nouseva savu sisälsi oman piilotetun vaaransa: valtavat määrät lyijyä, joka hajosi Pariisin kaduille ja puistoihin, hallituksen raporttien mukaan.

Tuomiokirkko, jossa 13 miljoonaa kävijää kokoontui vuosittain, on edelleen paikalla suljettu julkisuuteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *