Alkuperäiskansojen ongelmat syrjään Kanadan vaalipäivän lähestyessä

Pääministeri Justin Trudeaun kutsumien 36 päivän ennenaikaisten vaalien edetessä maanantain äänestyksessä liberaalit ja konservatiivit pysyvät tilastoissa äänestyksissä.

Se on ollut suurelta osin epätoivoinen kampanja, jossa on useless vähän kohokohtia, ja englanninkielinen keskustelu, jota kritisoitiin laajalti keskustelun estävän muodon käyttämisestä.

Suuressa määrin vaalien tarpeellisuudesta pidetään edelleen vaaleja. Erin O’Toole, konservatiivien johtaja, jota profiloin tällä viikolla, ja Jagmeet Singh uusista demokraateista luonnehtii edelleen pandemian vaalikutsua tarpeettomaksi ja epäviisaaksi kansanterveystilanteen aikana. (Raporttini herra Trudeausta ja hänen kampanjastaan ilmestyy tänä viikonloppuna.)

[Learn: To Unseat Trudeau, Canada’s High Conservative Leans Left]

Mikään muu asia ei päässyt siihen pisteeseen, että puoluejohtajat voisivat määritellä kampanjan merkittävästi uudelleen. Ja monille tärkeille aiheille annettiin lyhyt aika.

Näyttely A unohdettujen joukossa oli alkuperäiskansojen kysymyksiä.

Entisten oppilaiden jäännösten löytäminen merkitsemättömiin haudoihin entisen Kamloops Indian Residential Schoolin sijainnista toukokuussa, sitten muualla seuraavien viikkojen aikana, järkytti monia kanadalaisia, jotka asuvat alkuperäiskansojen ulkopuolella, ja uudisti kansallista keskustelua sovinnosta. Suurimmaksi osaksi keskustelu ei kuitenkaan siirtynyt kampanjaan.

Singh ja muut ehdokkaat ovat haastaneet Trudeaun siitä, että hän ei ole tuonut puhdasta juomavettä kaikille alkuperäiskansoille hänen viiden ensimmäisen toimikautensa aikana.

”Se ei todellakaan ole kapasiteettia, ei tietenkään tekniikan puutetta, ei varmasti rahaa, koska meillä on resursseja. Voimme tehdä tämän ”, Mr. Singh sanoi pysähtyessään Neskantagan ensimmäisessä maassa Pohjois -Ontariossa. “Mikä se sitten on? En osta hetkeäkään, että se olisi muuta kuin poliittista tahtoa. ”

Herra Singh on tarjonnut muutamia yksityiskohtia siitä, miten hän menestyisi, jos Trudeaun hallitus on kamppaillut huolimatta siitä, että se on kohdentanut hieman yli 2 miljardia Kanadan dollaria ponnisteluihin ja luonut uuden hallituksen aseman, alkuperäiskansojen palvelujen ministeri.

Itse asiassa herra Trudeau ylpeilee usein siitä, miten hallitus on tuonut puhdasta vettä 109 ensimmäisen kansakunnan yhteisölle. Mutta se ei tarkoita, että ongelma olisi poistunut. Kun Trudeau otti vallan, First Nationsilla oli voimassa 105 kiehutusvesimääräystä. Mutta koska hallitus on ratkaissut joidenkin yhteisöjen ongelmat, ongelmat nousivat esiin muualla. Tänään on 52 kiehutusvesitilausta jäljellä.

“Meillä on toimintasuunnitelmia ja projektiryhmiä jokaisessa yhteisössä, joilla on rahaa ja asiantuntemusta sen toteuttamiseksi”, herra Trudeaun vanhempi poliittinen neuvonantaja Ben Chin kertoi minulle tällä viikolla Burnabyssä, Brittiläisessä Kolumbiassa. “Olen varma, että muita kiehutusvesitilauksia tapahtuu, ja meidän on myös siirryttävä siihen.”

Mutta mikään näistä ei ilmaantunut kampanjan aikana lukuun ottamatta alkuperäiskansojen kysymyksiä Englannin keskustelun aikana. Pääkirjoitusvuodesta huolimatta alkuperäiskansojen asiat ovat edelleen Kanadan valtavirran politiikan reunalla.

Aiemmin tänä vuonna Nunavutia edustava uuden demokraattisen puolueen jäsen Mumilaaq Qaqqaq sanoi, ettei aio hakea uudelleenvalintaa osittain alkuperäiskansojen lainsäätäjänä kohdattujen vaikeuksien vuoksi.

“Järjestelmät on rakennettu toimimaan tietyille ihmisille” hän kertoi The Globe and Mailille. “Se on keski-ikäisiä valkoisia miehiä.”

Näissä vaaleissa on 50 alkuperäiskansojen ehdokasta, First Nations Assemblyin mukaan.

Yleensä näyttää siltä, ​​että alkuperäiskansat äänestävät vähemmän kuin muut Kanadan ihmiset. Vaalit Kanadan analyysi laskee useless alkuperäiskansoja, jotka elävät varannoista, jättäen monet muut pois. Mutta vuonna 2019, hieman yli 51 prosenttia väestöstä äänestiverrattuna 67 prosenttiin kaikista äänioikeutetuista.

Osa siitä voi olla maantieteellistä. Monet varannot sijaitsevat harvaan sijoitetuissa vaalipiireissä, jotka kattavat laajan joukon maakuntia, mikä tarkoittaa, että monissa yhteisöissä harvoin, jos koskaan, vierailee ehdokkaita, jotka haluavat tulla heidän paikallisiksi parlamentin jäseniksi.

Joskus on teknisiä esteitä, joita pandemia voi useless kiristää. Ensimmäisten kansakuntien kokoonpano työskenteli Kanadan vaalien kanssa tänä vuonna selvittääkseen kysymyksiä, kuten äänestäjien rekisteröinti varannoille.

Mutta monet alkuperäiskansojen ihmiset ovat kertoneet minulle, että he päättävät olla äänestämättä, koska he eivät pidä itseään kanadalaisena ja pitävät äänestystä niille asetetun järjestelmän tukena.

“Monet tuntemani alkuperäiskansojen ihmiset sekä kaupunki- että kotiseudulla eivät äänestä tarkoituksella, koska he kokevat, että alkuperäiskansoilla ei ole merkitystä paikalliselle ja kansalliselle politiikalle ja että alkuperäiskansoilla ei ole ääntä”, sanoi jäsen Suzanne Stewart Yellowknife Dene First Nationin luoteisalueilta ja alkuperäiskansojen parantamisen apulaisprofessori Ontarion koulutusinstituutissa Toronton yliopistossa.

Professori Stewart kertoi minulle, että hän äänestää maanantaina – uuden demokraatin puolesta – mutta useless kunnioittaakseen ihmisiä, jotka taistelivat antaakseen alkuperäiskansoille tämän oikeuden, useless toteutui täysin vuonna 1960.

“Siksi äänestän, en siksi, että uskon, että ketään kiinnostaa tai että olemme asiaankuuluvia”, hän sanoi.


Kotoisin Windsorista, Ontariosta, Ian Austen sai koulutuksen Torontossa, asuu Ottawassa ja on raportoinut Kanadasta The New York Timesille viimeisen 16 vuoden ajan. Seuraa häntä Twitterissä osoitteessa @ianrausten.


Kuinka me voimme?
Odotamme innolla mielipiteitäsi tästä uutiskirjeestä ja Kanadan tapahtumista yleensä. Lähetä ne osoitteeseen nytcanada@nytimes.com.

Pidätkö tästä sähköpostista?
Välitä se ystävillesi ja kerro heille, että he voivat rekisteröityä tässä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *