Taleban takavarikoi naisten ministeriön rakennuksen uskonnollisen poliisin käyttöön

KABUL, Afganistan – Taleban on muuttanut naisasiainministeriön rakennuksen uskonnollisen moraalipoliisin toimistoksi, joka kerran herätti Afganistanissa pelkoa naisten tukahduttamisesta ja sotilaallisen hallituksen tulkinnasta julmasti sharia -laista, kun se hallitsi kaksi vuosikymmentä sitten .

Rakennuksen muuttaminen maan pääkaupungissa Kabulissa ehdotti ainakin symbolista syrjäyttämistä ministeriölle, joka oli tullut ilmentämään naisten nousua Afganistaniin sen jälkeen, kun Taleban syrjäytettiin vallasta vuonna 2001.

Reutersin lähettämästä videosta näkyy, että ministeriön palveluksessa olleet naiset protestoivat rakennuksen ulkopuolella, koska Taleban ei ollut antanut heidän tulla sisään ja kehotti heitä palaamaan kotiin.

On edelleen epäselvää, onko Taleban kumonnut naispalveluksen valtaa takaisin viime kuussa Yhdysvaltojen tukeman hallituksen romahdettua. Mutta kun Taleban ilmoittivat toimivista hallituksen jäsenistään uudelle hallitukselle aiemmin tässä kuussa ei ollut nimitystä naisten asioiden valvontaan.

Ja toisessa pahaenteisessä ennustuksessa Talebanin uudesta sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä sen opetusministeriö määräsi miesopettajat takaisin töihin ja sanoi, että poikien lukio -oppitunnit jatkuvat lauantaina. Tytöistä ei puhuttu.

Naisten ministeriörakennuksen uusi asukas, nimeltään kutsumis-, ohjaus- ja hyveellisyysministeriö ja paheiden ehkäisy, näyttää olevan useless hieman uudelleennimetty nimi Talebanin tunnetuille käyttäytymistavoille, jotka muuttivat ryhmän maailmanlaajuiseksi pariaksi 1990 -luku.

Ministeriön poliisit tulivat tunnetuksi lyömällä tai sitomalla naisia, jotka lähtivät kotinsa ulkopuolelle ilman koko kehon peittoa ja miesten saattajaa. He kielsivät tytöt koulusta peruskoulun jälkeen ja kielsivät naisia ​​etsimästä työtä. Parittomat pariskunnat uhkasivat kuoleman kivittämällä aviorikoksen.

Vaikka Taleban-johtajat ovat tunnustaneet, että Afganistan on kehittynyt kahden vuosikymmenen ajan Yhdysvaltojen johtaman miehityksen jälkeen, he ovat myös jättäneet naiset kauhuiksi tulevaisuudesta. Yksikään nainen ei ole nimitetty johtaviin tehtäviin uuden Taleban -hallituksen aikana, ja se on ryhtynyt toimiin miesten ja naisten erottamiseksi julkisista tiloista.

Aiemmin tällä viikolla korkea-asteen ministeri Abdul Baqi Haqqani sanoi, että naiset voivat jatkaa opintojaan yliopistoissa ja jatko-ohjelmissa, mutta useless sukupuolen mukaan luokiteltuissa luokkahuoneissa sopivassa islamilaisessa pukeutumisessa.

Rakennus, jossa oli aiemmin naisten ministeriö, sijaitsee Kabulin liberaalialueella, täynnä kahviloita ja suosittu turkkilainen johtama ostoskeskus, jossa on vaateliikkeitä, knockoff Apple -kauppa ja ravintoloita pikaruokaketjuista huippuluokan pihviravintolaan.

Nyt valkoinen Taleban -lippu heiluttaa rakennuskompleksin panssaroidun portin yläpuolella, ja sitä koristaa kyltti ministeriölle, joka on sen uusi matkustaja, kun Talebanin vartijat valvovat.

Rakennusta ympäröivät räjähdysseinät ovat edelleen koristeltuja seinämaalauksilla ja merkeillä, jotka kuvaavat naisten ministeriön työtä, mutta joillakin naisten kasvot ovat häpäisty, eräänlainen ilkivalta, jota on nähty muualla Afganistanissa Talebanin vallan takaisin saamisen jälkeen.

Yhdessä kyltissä lukee ”Väkivallan uhriksi joutuneiden naisten tukeminen on inhimillinen velvollisuutemme”, ja siinä näkyy nainen, jolla on mustat silmät. Toinen on Yhdysvaltojen kansainvälisen kehityksen virastolta, joka oli ollut tärkeä avunlähde Afganistanille, lukemalla: ”Pidä kaupunkisi vihreä ja puhdas.”

Jopa Yhdysvaltain armeijan pitkäaikaisen Afganistanissa oleskelun kriitikot ovat tunnustaneet afganistanilaisten naisten saavutukset kahden viime vuosikymmenen aikana. Naisten ministeriön alaisuudessa naisten terveys, lukutaito ja työllisyys nousivat. Väärin käytetyille naisille annettiin apua ja suojaa. Naiset tulivat lainsäädäntö- ja muihin valta -asemiin.

Voimakas barometri voitoista nähtiin työvoiman muuttuvassa rakenteessa. A Maailmanpankin tutkimus totesi, että naisten osuus työvoimasta vuonna 2019 oli 22 prosenttia, kun se vuonna 2009 oli 15 prosenttia. Aasian säätiön kaksi vuotta sitten tekemä kysely osoitti myös kasvavan julkisen tuen naisille työpaikalla, ja 76 prosenttia afganistanilaisista kannatti oikeutta naisia ​​työskentelemään kodin ulkopuolella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *