Kolme olympiapakolaisjäsentä kutsuu Kanadan kotiin

Tämän vuoden olympialaisissa Workforce Canada on 371 urheilijaa vahva, maan suurin joukkue, joka on kilpaillut Los Angelesin 1984 kisojen jälkeen.

Kotimatkoillaan vuoden 2020 Tokion kohortti kasvaa kolmella.

Tämä johtuu siitä, että kolme keskimatkan juoksijaa Kansainvälisen olympiakomitean pakolaisjoukkue ovat tulossa Kanadaan.

Paulo Amotun Lokoro, Rose Lokonyen Nathike ja James Nyak Chiengjiek, Etelä -Sudanista peräisin olevat yleisurheilijat, suuntaavat Ontarioon kisojen jälkeen uuden urheilullisen stipendin ansiosta. Sitä tarjotaan Kanadan World College Service (WUSC) -palvelun kautta, a voittoa tavoittelematon järjestö, joka on yhdistänyt 2100 pakolaista koulutusmahdollisuuksiin täällä neljän viime vuosikymmenen aikana.

Urheilijat osallistuvat vielä 150 pakolaisopiskelijaan, jotka on valittu noin 5000 hakijan joukosta laskeutumaan johonkin 80 osallistuvasta oppilaitoksesta tänä syksynä. Nämä kolme urheilijaa opiskelevat Sheridan Collegessa Oakvillessä, Toronton länsipuolella, joka tekee yhteistyötä WUSC: n ja YK: n pakolaisjärjestöjen kanssa ohjelman tarjoamiseksi.

“Se on voimakas, se muuttaa”, WUSC: n ohjelmapäällikkö Katharine Im-Jenkins kertoi minulle varoituksella. “Se on pisara ämpäri, ja väkivaltaisesti siirtymään joutuneiden ihmisten haaste on tänä vuonna 82 miljoonaa, joten olemme todella keskittyneet paitsi näihin kolmeen, myös tekemään tästä mallista ja tekemään siitä isompi.”

Vaikka pandemia on tehnyt pakolaisopiskelijoiden tavallisesta matkustamisesta ja paperityöstä monimutkaisempaa, rouva Im-Jenkins sanoi rohkaisevansa, että tämän vuoden olympialaisista syntynyt ohjelma houkuttelee erilaisia ​​pakolaisia. Hän toivoo myös, että se houkuttelee kanadalaisia ​​”innostumaan ja oppimaan lisää pakolaiskysymyksistä sekä tehostamaan ja tekemään kaikkensa auttaakseen yhteisöissään”.

Chiengjiek, joka kilpailee 800 metrin kilpailussa Tokiossa, toisissa olympialaisissaan, vältti väkivaltaisen värväyksen Etelä-Sudanin lapsisotilaiden joukosta pakenemalla Keniaan vuonna 2002, Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestön mukaan. Siellä Kakuman pakolaisleirillä hän harjoitteli pitkän matkan juoksua ja myöhemmin kuulusteltiin olympiakomitean uuteen pakolaisjoukkueeseen, joka esiintyi ensimmäisen kerran vuoden 2016 kisoissa.

Hänen tarinansa muistuttaa minua James Madhierista, joka minä olen puhui vuonna 2017, kun hän suoritti perustutkintoa rauhan, konfliktien ja oikeuden opinnoissa Toronton yliopistossa. Hän päätyi myös Kakuman leirille palattuaan lapsisotilaiden demobilisaatio- ja kuntoutusohjelmasta Sudanissa, noin kolmen tunnin päässä kotikaupungistaan.

Vaikka Madhier ei laskenut itseään kuntoutusta tarvitsevien poikien joukkoon, hän meni sinne, koska hän ajatteli, että paikka voisi tarjota hänelle koulutusta. Sen sijaan monet lapset saivat sairauksia, kuolivat tai loukkaantuivat, ja jotkut liittyivät virallisesti miliisiryhmiin, hän sanoi.

Madhierin halu koulutukseen johti hänet lopulta Keniaan, missä luettelo WUSC: hen hyväksytyistä opiskelijoista on kaikkien nähtävissä leirillä.

Jotain hän kertoi minulle listan odottamisesta – ja hänen yleinen näkemyksensä vaikeuksien voittamisesta – on kuullut: ”Olin hermostunut, mutta elämä on opettanut minua vuosien varrella välttämään sydänsärkyjä, välttämään toivottomuutta, sinun on luotava vaihtoehtoja, vaikka niitä ei olisi ”, hän sanoi. “Vaikka itse luomasi vaihtoehto on se, miten hyväksyt tappion.”

Tänä vuonna näemme urheilijoiden rohkeasti luovan itselleen vaihtoehtoja, jotka ylittävät palkintokorokkeen hetken – alkaen Simone Biles vetäytyä kilpailusta mielenterveysongelmien vuoksi Saksalaiset voimistelijat ja Norjan naisten rantakäsipallo tiimi tekee julkilausuman yleisurheilun “seksuaalisuutta” vastaan ​​pakolaisjoukkueen olemassaolosta Tokiossa.

Ja pian kolme heistä kutsuu Kanadan kotiin.


Pelaa Ristisanatehtävät ja muut pelit tässä.


Vjosa Isai liittyi The New York Timesiin Kanadan uutisten avustajana kesäkuussa. Seuraa häntä Twitterissä osoitteessa @lavjosa.


Kuinka me voimme?
Odotamme innolla mielipiteitäsi tästä uutiskirjeestä ja Kanadan tapahtumista yleensä. Lähetä ne osoitteeseen nytcanada@nytimes.com.

Pidätkö tästä sähköpostista?
Välitä se ystävillesi ja kerro heille, että he voivat rekisteröityä tässä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *