Hongkongin mielenosoittaja tuomittiin yhdeksän vuoden vankeuteen ensimmäisessä turvallisuuslaissa

HONGKONG – Hongkongin tuomioistuin tuomitsi mielenosoittajan yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen perjantaina terrorismista ja erottamisesta yllyttäen korostaen laajan uuden kansallisen turvallisuuslain voimaa estääkseen viranomaiset.

Mielenosoittaja Tong Ying-kit oli joutunut elinkautiseen vankeuteen aiemmin tämän viikon tuomion jälkeen. Tongia vastaan ​​nostettu tapaus, joka törmäsi moottoripyörällä poliiseihin protestoivien lippujen alla, oli ensimmäinen turvalaki, joka Kiinan keskushallinto määräsi Hongkongin viime vuonna.

Hänen tapauksensa on lisännyt aktivistien ja oikeudellisten asiantuntijoiden huolta turvallisuuslainsäädännöstä muuttaa Hongkongin oikeusjärjestelmää, joka on erillään Method -Kiinasta. He pelkäävät, että vaalittuja kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia poljetaan pyrkimyksenä poistaa sellaiset levottomuudet ja laajalle levinnyt oppositio, joita nähtiin kaupungissa kuukausia kestäneiden joukko -mielenosoitusten aikana vuonna 2019.

Valta tulkita turvallisuuslakia kuuluu Pekingille, ja jotkut tarkkailijat sanovat, että Mr.

“Toistaiseksi hallitus on käsitellyt taulukkoa NSL -asioista sekä keskeisissä menettelykysymyksissä että nyt syyllisyystuomioissa”, sanoi Thomas Kellogg, Georgetownin Aasian oikeuden keskuksen toimitusjohtaja, käyttäen lyhennettä kansallisen turvallisuuden laista. “Tämä ei ole hyvä merkki siitä, että tuomioistuimet voivat lieventää NSL: n pahimpia tekijöitä.”

24 -vuotias Tong pidätettiin 1. heinäkuuta viime vuonna, kun hän törmäsi poliiseihin ajaessaan moottoripyöräänsä, johon oli kiinnitetty lippu ja jossa oli suosittu protestilause. Kolme poliisia loukkaantui.

Hänet pidätettiin vuoden ajan ilman takuita. Sen sijaan, että hän olisi tuomariston edessä, kuten Hongkongin vakavissa rikoksissa on tapana, häntä tuomitsi kolmen tuomarin paneeli, jotka kaikki olivat Hongkongin toimitusjohtajan Carrie Lamin valitseman juristiryhmän kuultavaksi turvallisuuslainsäädäntöä koskevista tapauksista.

Tongin asianajajat myönsivät hänen ajaneen vaarallisesti, mutta sanoivat, että hänen tekonsa eivät olleet terrorismia. He totesivat, että hänellä oli mukanaan ensiapuvälineitä ja että hän oli suunnitellut lounastapaamisen ystävien kanssa lähellä törmäyspaikkaa poliisin kanssa.

Vuoden 2019 mielenosoitusten aikana Mr. Tongin bannerin iskulause “Liberate Hong Kong, Revolution of Our Instances”-laulettiin laajalti, kirjoitettiin kyltteihin ja ruiskutettiin seinille. Puolustustodistajat väittivät, että lauseella ei ollut yhtä erityistä merkitystä, vaan se ilmaisi laajan halun perustavanlaatuiseen muutokseen.

Tuomioistuin kuitenkin katsoi, että kehotus erottaa Hongkong Kiinasta oli yksi ilmauksen keskeisistä merkityksistä ja että Tongin moottoripyöräajon konteksti – jossa hän toistuvasti uhmasi poliisia turvallisuuslain voimaantulopäivänä – osoitti aikovansa välittää tuon erottamisviestin.

Oikeustieteilijät sanoivat, että havainto olisi merkittävä paitsi muissa tapauksissa, jotka liittyvät ”Liberate Hong Kong” -lauseeseen, vaan myös monille kielille, jotka nyt jäsennellään laittomien merkitysten vuoksi.

“Tämä on vihreä valo syyttäjälle tekemään kunnianhimoisempia syytteitä tulevaisuudessa”, sanoi Hongkongin kaupunginyliopiston oikeustieteen professori Surya Deva. “Ihmiset ovat varovaisempia siitä, mitä he sanovat ja mistä he kirjoittavat, koska hallitus voi väittää mitä tahansa sellaiseksi, että sillä on kyky lievittää eroa.”

Yli 130 ihmistä on pidätetty turvallisuuslain nojalla viimeisen vuoden aikana, ja yli 60 on syytetty. Suurinta osaa oikeudenkäyntiä odottavista syytetään väkivallattomista rikoksista. Ne sisältävät kymmeniä oppositiopoliitikkoja syyttäjät sanovat syyllistyneensä kumoukseen yrittämällä voittaa vaalit, saada Hongkongin lainsäädäntövallan hallintaan ja estää hallituksen asialistan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *