Rakennusvirheet johtivat Mexico Cityn metroaseman romahtamiseen, riippumattomat tutkimusohjelmat

MEKSIKON KAUPUNKI – Rakennusvirheet johtivat toukokuussa Meksikon kaupungin metrojärjestelmän ylikulkusillan romahtamiseen, joka tappoi 26 ihmistä ja loukkaantui enemmän, kaupungin hallituksen keskiviikkona julkaiseman riippumattoman tutkimuksen alustavien tulosten mukaan.

Raportti, jonka on tuottanut norjalainen riskienhallintayhtiö DNV, viittaa siihen, että vakavat ongelmat metallirunkojen, koko rakenteen nastojen, hitsauksessa ja sijoittamisessa vaikuttivat suoraan romahtamiseen.

“Voimme alustavasti todeta, että tapaus johtui rakenteellisesta epäonnistumisesta”, raportissa mainitaan “puutteita rakennusprosessissa”.

Tulokset tukevat a New York Instances -tutkimus joka korosti huonoa rakennetta metrolinjalla. Jotkut rakennetta yhdessä pitävistä nastoista näyttivät epäonnistuneen huonojen hitsien takia, The Instances totesi, ratkaiseva virhe, joka todennäköisesti aiheutti ylikulkusillan periksi antamisen.

Insinöörit, joita The Instances on kuullut, viittasivat keraamisten renkaiden tai holkkien läsnäoloon, jotka jäivät paikalleen hitsausprosessin jälkeen, ja epäsäännöllisesti sijoitettuihin nastoihin todisteena alihankinnasta.

Sen raportissa dokumentoitiin nastojen ympärillä oleva “epäonnistuminen suojakeramiikan poistamisessa”, mikä “vähensi tarttumisaluetta” teloja pitäneen betonin kanssa. Liian vähän nastoja käytettiin rakenteen sulattamiseksi yhteen, ja niiden sijoittelu oli epäjohdonmukaista, mikä on “ristiriidassa ylikulkusillan suunnittelun kanssa”, raportissa todetaan, joka toistaa Timesin tutkimuksen toista havaintoa.

DNV: n tutkijat totesivat myös, että ylikulkusillan rakentamiseen oli käytetty erityyppisiä betoneja, mahdollisesti siksi, että työntekijöiden oli tehtävä säätöjä rakennustöiden aikana. Ylikulkutien alla olevasta teräspalkista raportissa todettiin huonosti suunniteltu, ongelmallinen hitsaus.

DNV: n mukaan sen raportti perustui “kenttätutkimukseen ja onnettomuudesta otettujen näytteiden laboratoriotesteihin” ja että “se sisältää useless DNV: n hypoteesin tässä vaiheessa”. Täydellinen tutkimus valmistuu myöhemmin tänä vuonna, yhtiö sanoi lausunnossaan.

Méxicon hallitus, joka palkkasi DNV: n tutkimaan onnettomuuden syitä, suorittaa myös oman tutkimuksensa onnettomuudesta.

“Lupasimme tarjota kattavaa hoitoa uhreille ja palkata erikoistuneen yrityksen ymmärtämään teknisesti ammattitaitoisesti ja tieteellisten todisteiden perusteella tämän kauhean tragedian perimmäiset syyt”, sanoi Mexico Cityn pormestari Claudia Sheinbaum esityksen aikana. DNV-raportin.

Riippumattoman tutkimuksen tulokset saattavat aiheuttaa ongelmia Meksikon kahdelle voimakkaimmalle hahmolle: ulkoministeri Marcelo Ebrardille ja yhdelle maailman rikkaimmista liikemiehistä Carlos Slimille.

Linjan rakentamisen aikana Mexico Cityn pormestari Mr. Ebrard halusi sen valmistuvan ennen kuin hän lähti toimistosta vuonna 2012, useiden projektissa työskennelleiden ihmisten mukaan. Hänet pidetään voimakkaana kilpailijana presidentti Andrés Manuel López Obradorin seuraajana Meksikon seuraavissa presidentinvaaleissa vuonna 2024.

Vastauksena alustavan raportin julkaisemiseen herra Ebrard sanoi lausunnossaan, että onnettomuuden syyn selvittäminen edellyttäisi sekä teknistä tutkimusta että “tutkimusta, jossa tarkastellaan koko päätöksentekoprosessia suunnittelun, ulkoasun, valvonnan ja metrolinjan kunnossapito.

Mr. Slimin ryhmittymä, Group Carso, rakensi linjan 12 – metron romahtaneen osan – laajentaakseen yritystä kannattavaan rautateollisuuteen.

Sheinbaum sanoi keskiviikkona, että hän “ottaa yhteyttä teknisen vuoropuhelun aloittamiseen linja 12: n rakentaneeseen rakennuskonsortioon kuuluviin yrityksiin”.

Vastauksena The Timesin aikaisempiin kysymyksiin Group Carson toimitusjohtaja Antonio Gómez García ehdotti, että kunnossapitohäiriöt saattoivat olla syyllisiä metron romahtamiseen. Herra Ebrard oli aiemmin sanonut, että oli mahdotonta tietää, oliko hänen seuraajansa suorittanut kaikki tarvittavat huoltotoimenpiteet suurten maanjäristysten jälkeen.

DNV: n alustavassa raportissa todettiin kuitenkin, että telat ja niiden mekaaniset komponentit olivat “normaaleissa olosuhteissa” ja täyttivät “rutiinihuoltoprotokollat”. Mexico Cityn metroaseman työntekijät sanoivat myös suorittavansa “päivittäisiä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä” raportin mukaan. Tutkijat jatkavat sen analysointia, onko rakenteelle kohdistunut epänormaalia painoa, joka olisi voinut aiheuttaa palkkien soljen.

Carso rakentaa nyt merkittävää osaa Tren Mayasta, joka on 950 mailin rautatie, jonka tarkoituksena on vahvistaa Etelä-Meksikon – yhden maan köyhimmistä alueista – taloutta ja toimia López Obradorin perintöprojektina.

Jotkut Tren Mayassa työskentelevät insinöörit ja arkkitehdit ovat valittaneet samanlaisista ongelmista kuin metroa rakennettaessa: kiireinen, organisoimaton prosessi, jolla ei ole rakennesuunnittelun pääsuunnitelmaa. Ja herra López Obrador on vaatinut, että hän haluaa Tren Mayan valmistuvan ennen kuin hän lähtee toimistolta vuonna 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *