USA lopettaa Trumpin politiikan, jolla rajoitetaan jengi- ja perheväkivallan selvinneiden turvapaikkaa

WASHINGTON – Oikeusministeri Merrick B.Garland kumosi keskiviikkona Trumpin aikakauden maahanmuuttopäätökset, jotka tekivät mahdottomaksi, että ihmiset hakevat turvapaikkaa Yhdysvalloista uskottavien perheväkivallan tai jengiväkivallan pelkojen vuoksi, mikä on yksi oikeusministeriön merkittävimmistä oikeusministeriöistä taukoja edellisen hallinnon kanssa.

Hänen päätöksensä tehtiin tarkoin seuratuissa tapauksissa, joissa hänen edeltäjänsä, entiset asianajajat Jeff Periods ja William P. Barr, rikkovat ennakkotapausta kumota maahanmuuttoasioiden tuomareiden päätökset, jotka olisivat sallineet tällaiset turvapaikkahakemukset.

Päätökset, joita sovelletaan kaikkiin järjestelmän tapauksiin, mukaan lukien muutoksenhaku, vaikuttavat kymmeniin tuhansiin maahanmuuttajiin. Sadat tuhannet keski-amerikkalaiset, jotka pakenevat jengien kiristämistä ja rekrytointia, sekä naiset, jotka pakenevat perheväkivaltaa, ovat saapuneet Yhdysvaltoihin vuodesta 2013 lähtien, ja monia tapauksia ratkaistaan ​​edelleen, koska maahanmuuttotuomioistuimissa on valtava kuormitus.

Vapauttaessaan Trumpin hallinnon kannan herra Garland sanoi, että oikeusministeriön tulisi noudattaa aikaisempaa ennakkotapausta.

“Nämä päätökset sisältävät tärkeitä kysymyksiä maamme turvapaikkalakien merkityksestä, jotka heijastavat Amerikan sitoutumista turvapaikan tarjoamiseen joillekin maailman haavoittuvimmille ihmisille”, apulaisasianajaja Vanita Gupta kirjoitti. muistiossa oikeusministeriön siviiliosastolle.

Neiti Gupta pyysi siviiliosaston maahanmuuttohenkilöstöä tarkastelemaan vireillä olevia tapauksia, joihin Garlandin kääntäminen voi vaikuttaa.

Muutto on hallinnon viimeisin kääntäminen Trump-aikakauden politiikassa. Se on myös puolustettu kohtuuhintaisuuslain perustuslainmukaisuus, kannan, jonka virkamiehet olivat luopuneet edellisen hallinnon aikana. Bidenin oikeusministeriö puolestaan ​​myös ammattiliittojen puolella tapauksessa, joka voi vaikuttaa työntekijöiden järjestämisen rajoituksiin.

Turvapaikanhakijoiden kannattajat ilahduttivat herra Garlandin vastausta keskiviikkona.

“Olemme todella innostuneita tästä päätöksestä”, sanoi Karen Musalo, yksi turvapaikanhakijoista edustava asianajaja ja professori Kalifornian yliopistossa Hastingsissa, School of Legislation. “Se palauttaa suojan mahdollisuuden niille, joiden elämä on tasapainossa.”

Aikaisemmat viranomaiset olivat sopineet, että perheväkivallan ja jengiväkivallan pakenemia ihmisiä voidaan pitää ihmisinä, joita on vainottu heidän jäsenyytensä vuoksi “tiettyyn sosiaaliseen ryhmään”. Määritelmä antaa heille mahdollisuuden hakea turvapaikkaa Yhdysvalloista.

Mutta asianajajat voivat kumota maahanmuuttotuomareiden tekemät päätökset, koska heidän tuomioistuimensa sijaitsevat oikeusministeriön alla, ei oikeuslaitoksen alaisuudessa.

AB: n tapauksessa, joka on nimetty turvapaikkaa hakevan naisen nimikirjaimiksi, osaston maahanmuuttovirasto totesi vuonna 2016 olevansa osa tiettyä sosiaalista ryhmää ja sanoi, että El Salvadorin hallitus ei juurikaan suojele väkivaltaisissa suhteissa olevia ihmisiä . Tämä arvio pätti naisen turvapaikkaan, mutta herra Periods kumosi sen vuonna 2018.

Herra Periods ilmoitti, että turvapaikkahakemukset olivat laajentuneet virheellisesti koskemaan “yksityisväkivallan”, kuten perheväkivallan tai jengien, uhreja. Herra Garland vapautti päätöksen.

Asiassa nimeltä LEA, toisen turvapaikanhakijan nimikirjaimet, Immigration Appeals Board katsoi, että välittömän perheenjäsenen voidaan katsoa kuuluvan tiettyyn sosiaaliseen ryhmään, jos huumekartelli kohdisti meksikolaisen miehen isänsä kieltäytyessä. antaa jengin myydä huumeita kaupastaan.

Herra Barr kumosi hallituksen päätöksen vuonna 2019. Herra Garland vapautti sen.

Niiden joukossa, jotka hyötyvät herra Garlandin toiminnasta, on 40-vuotias Guatemalan Leticia, jolla on vireillä oleva turvapaikkatapaus San Franciscossa.

“Minusta tuntuu siltä, ​​että Jumala antaa minulle uuden mahdollisuuden elää tämän päätöksen kanssa”, sanoi maahanmuuttaja, joka pyysi, että hänet tunnistettaisiin useless etunimellään suojellakseen kotimaansa sukulaisia.

Leticia kertoi kärsivänsä vuosien väärinkäytöksiä entisen aviomiehensä käsissä. Sitten, kun hän oli nähnyt kahden miehen murhan tortillakaupassa, aluetta kontrolloineet jengiläiset alkoivat vahtia ja uhata tappaa hänet.

Kaksi moottoripyörällä olevaa miestä oli ilmestynyt ja ammuttu alas kaksi miestä kaupan sisällä. Myöhemmin hyökkääjät löysivät Letician, joka työskenteli leipomossa, hän kertoi. “He uhkasivat lopettaa kanssani”, hän sanoi.

Säälimättömät uhkailut saivat hänet matkustamaan maan yli etsimään turvallisuutta Yhdysvalloissa 6-vuotiaan poikansa kanssa vuonna 2019.

Trumpin hallinnon päätöksiä kaventaa turvapaikkamahdollisuuksia pidettiin laajalti yrityksinä hillitä maahanmuuttoa lounaisrajalla poistamalla Yhdysvaltojen ja kansainvälisen lain takaamat suojelut.

Suhteellisen harvat turvapaikanhakijat asuvat pysyvästi Yhdysvalloissa. Mutta he elävät usein vapaasti Yhdysvalloissa, kun heidän tapauksensa kulkevat tien läpi tuomioistuinten läpi kuukausia tai jopa vuosia.

Politiikka kohdistui erityisesti Keski-Amerikan perheisiin ja ilman huoltajaa oleviin alaikäisiin, tyypillisesti teini-ikäisiin, joiden entinen presidentti Donald J. Trump kertoi jengiläisten hyödyntävän maahanmuuttojärjestelmää päästäkseen Yhdysvaltoihin.

Turvapaikan hakijoiden on todistettava, että heillä on perusteltu pelko vainosta rodun, uskonnon, kansallisuuden, poliittisen mielipiteen tai kuulumisen perusteella tiettyyn sosiaaliseen ryhmään. Ennen Trumpin hallinnon päätöksiä perheväkivallan ja muun väkivallan uhrit olivat oikeutettuja suojeluun yksilöllisesti täyttämällä tiettyyn sosiaaliseen ryhmään kuulumisen normit ja muut turvapaikkavaatimukset.

Kun Periods väitti, että turvapaikkahakemukset olivat laajentuneet liian laajalle, ihmisoikeusryhmät kritisoivat häntä kiivaasti, koska monet tuomarit vastustivat jengi- ja perheväkivaltaa koskevia väitteitä ilman tapauskohtaista analyysia.

Hänen päätöksensä jälkeisenä vuonna El Salvadorista, Guatemalasta ja Hondurasista tulleille henkilöille myönnettyjen turvapaikkojen määrä laski 38 prosenttia.

Herra Garlandin päätös vapauttaa päätökset korostaa kunkin tapauksen ansioiden analysoinnin tärkeyttä, asianajajat totesivat.

“Jokaisella perheväkivaltaa pakenevalla naisella ja jokaisella väkivallasta pakenevalla yksilöllä on nyt mahdollisuus saada tapauksensa oikeudenmukaisesti päätökseen soveltamalla lakia tosiseikkoihinsa ilman, että hänellä on tumma puolueellisuuden ja ennakkoluulojen pilvi”, Trumpin hallinnon päätökset asettivat, Musalo sanoi .

Presidentti Biden lupasi edeltäjäänsä inhimillisemmän lähestymistavan maahanmuuttoon, ja hänen hallintonsa kamppailee edelleen suurella määrällä lounaisrajalle saapuvia maahanmuuttajia, joista monet pakenevat väkivaltaa.

“Tämä päätös säästää tuhansia ihmishenkiä”, sanoi Malena Mayorga, johtajakehityksen johtaja Mujeres Unidas y Activasissa, Latinan maahanmuuttajanaisten ruohonjuuritason järjestössä San Franciscon lahden alueella.

“Suurimmalla osalla naisista, joilla on turvapaikkatapauksia, on väitteitä, jotka perustuvat perheen ja sukupuoleen perustuvaan hyväksikäyttöön tai järjestäytyneen rikollisuuden väkivaltaan”, hän sanoi.

Monet turvapaikanhakijoista osallistuvat tukiryhmään, joka on kampanjoinut päätöksen kumoamiseksi, hän sanoi.

Lounaisrajalla pidätettyjen maahanmuuttajien määrä on kasvanut 13 peräkkäisen kuukauden ajan tulli- ja rajaturvallisuustietojen mukaan. Yhdysvallat otti 1. lokakuuta – 31. toukokuuta pidätykseen rajan ylittäneen 898949 maahanmuuttajaa viimeisen nousun aikana verrattuna 859501: ään tilikaudella 2019.

Mutta tapaamiset ilman huoltajaa olevien alaikäisten ja perheiden kanssa Pohjois-kolmion maista vähentyivät viime kuussa. USA: ssa pidätettiin toukokuussa 10 765 lasta, huhtikuussa 13 940 lasta. Rajavartiolaitos käsitteli alueen 2200 perheen henkilöä, kun edellisen kuukauden vastaava luku oli noin 32 600.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *