Suunniteltiin kuorma-autojen hyökkäys, joka tappoi muslimiperheen Kanadassa

OTTAWA – Ontario-lontoon lava-auton kuljettaja, joka kaateli viisi jalankulkijaa ja tappoi neljä heistä, valitsi uhrinsa, koska he olivat muslimi, poliisi sanoi maanantaina.

“On todisteita siitä, että tämä oli suunniteltu, harkittu teko ja että perhe kohdistettiin muslimien uskonsa vuoksi”, sanoi etsivä superintendentti Paul Waight Lontoon poliisista tiedotustilaisuudessa.

Detroitin ja Toronton välissä oleva Lontoon pormestari Ed Holder kutsui sitä “joukkomurhaksi, joka on tehty muslimeja, lontoolaisia ​​vastaan ​​ja joka juurtuu sanoinkuvaamattomaan vihaan”.

Tapot tapahtuivat Lontoon yhden vuoden ensimmäisistä kesänviikonloppuista. Poliisi kertoi toimittajille, että mies, jolla oli musta pickup, ajoi jalkakäytävälle ja leikkasi jalkakäytävällä seisovan perheen, joka odotti ylittävän vilkkaan esikaupunkitien.

Perhe tunnisti uhrit lausunnossaan Salman Afzaal, 46; hänen vaimonsa, Madiha, 44; heidän 15-vuotiaan tyttärensä Yumna; ja herra Afzaalin 74-vuotias äiti. Lausunnossa sanottiin, että heidän 9-vuotias poikansa Fayez jäi sairaalaan “tiellä toipumiseen vakavista vammoista”.

“Kaikki, jotka tunsivat Salmanin ja muun Afzaalin perheen, tietävät malliperheen, jonka he olivat muslimeina, kanadalaisina ja pakistanilaisina”, lausunnossa lisättiin.

Kuljettaja lähti liikkeelle suurella nopeudella ja juoksi läpi useita punaisia ​​valoja, ennen kuin hänet pysäytettiin ja pidätettiin kauppakeskuksen pysäköintialueella hieman yli neljän mailin päässä. Poliisin mukaan hänellä oli tuolloin panssareita.

Epäilty hyökkääjä tunnistettiin julkisesti Nathaniel Veltmaniksi, 20, maanantaina, kun häntä syytettiin neljästä ensimmäisen asteen tai tahallisesta murhasta ja yhdestä murhayrityksestä. Poliisi ilmoitti kuulleensa oikeusministeriä ja Kanadan kuninkaallista poliisivirastoa mahdollisista terrorismisyytteistä.

Poliisi tarjosi vähän tietoa herra Veltmanin toiminnasta, lukuun ottamatta motiivia, mutta he kuitenkin sanoivat, ettei hän ollut minkään viharyhmän tunnettu jäsen eikä tuntenut uhreja.

Naapurit keskustan asunnossa, jossa herra Veltman asuu, kertoivat London Free Pressille, että niitä oli usein melua koskevat riidat yksikköstään, etenkin myöhään illalla.

Tapot toivat kauhistusta Torontossa vuonna 2018, jossa eräs mies leikkasi jalankulkijoita vuokra-autolla siellä olevilla jalkakäytävillä kuoli 10 ihmistä ja loukkaantui vakavasti 16.

Edellisenä vuonna mies käveli osaksi moskeijaa Quebec Cityssä ja aloitti ampumisen, kuoli kuusi ja haavoittui kahdeksan.

Vaikka Kanadan virkamiehet kuvasivat näitä tapahtumia terrori-iskuiksi, molemmat tapaukset lopulta nostettiin murhiksi.

“On hyvin harvinaista nähdä todellisia terrorismisyytöksiä nostettuina, koska se lisää syyttäjälle aiheutuvaa taakkaa lisäämättä tosiasiallisesti mitään rangaistuksia”, sanoi Otterwan Carletonin yliopiston vastaterroismiin ja kansalliseen turvallisuuslakiin erikoistunut professori Leah West. Hän lisäsi, että sekä ensimmäisen asteen murhista että vakavista terrorismisyytteistä annetuilla tuomioilla on sama rangaistus, elinkautinen vankeus ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen vapauteen 25 vuoden ajan.

Mutta Kanadan muslimien kansallisen neuvoston operatiivinen johtaja Nadia Hasan sanoi, että terrorismisyytteet olisi nostettava.

“Meidän on pystyttävä lähettämään viesti muslimiyhteisölle, että tämäntyyppiset tapaukset, ja valitettavasti minun on käytettävä monikkoa siellä, otetaan vakavasti ja syytetään laissa täysimääräisesti”, hän sanoi.

Viime syyskuussa vapaaehtoinen talonmies puukotettiin kuolettavasti Toronton moskeijan ulkopuolella. Maan viharyhmiä valvova järjestö Canadian Anti-Hate Community kertoi, että murhasta syytetty mies oli laittanut laajasti uusnatsien lausuntoja verkkoon.

Vuonna 2019, viimeisin vuosi, josta tilastoja oli saatavilla, poliisi ilmoitti 1946 viharikoksista Kanadassa. Vaikka uskontoon kohdistuneita viharikoksia ilmoitettiin sinä vuonna vähemmän, muslimeihin kohdistuneet kasvoivat 9 prosenttia vuodesta 2018.

Kanada tunnetaan avoimuudesta maahanmuutolle ja etnisestä monimuotoisuudesta, ja Lontoon muslimiyhteisö juontaa juurensa 1900-luvun vaihteeseen ja on erityisen merkittävä. Pormestari Herra Holder sanoi, että arabia on kaupungin toiseksi yleisin kieli ja noin 10 prosenttia kaupungin 405 000 asukkaasta muodostaa muslimiyhteisön.

“Lontoo olisi tunnistamaton, jos muslimiyhteisöä ei olisi siellä”, rouva Hasan sanoi. “Meidän kaikkien on yhdessä otettava askel taaksepäin ja kohdattava todellisuus, jonka mukaan asumme maassa, jossa islamofobia voi vaikuttaa niin syvään ihmiseen ja viha niin syvästi, että hän pääsee autoonsa ja päättää, että tänään on se päivä Aion mennä tappamaan muslimeja. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *