Ranskan poliittinen johtaja löi jauhoja protestin aikana

Jean-Luc Mélenchon, Ranskan ääri vasemmiston poliittinen johtaja ja todennäköisesti korkean profiilin ehdokas ensi vuoden presidentinvaaleissa, kaadettiin jauhoilla lauantaina järjestetyssä mielenosoituksessa päiviä sen jälkeen, kun presidentti Emmanuel Macron lyötiin kasvoilleen kun hän yritti kättele äänestäjiä.

Ei ole harvinaista, että ranskalaiset poliittiset henkilöt levitetään ruoan kanssa: entiset presidentit Nicolas Sarkozy ja François Hollande on suihkutettu jauhoilla, ja herra Macron on vuodatettu munilla ainakin kahdesti ennen kuin hänet valittiin presidentiksi vuonna 2017.

Mutta hyökkäys, joka kohdistui Mélenchoniin, ääri vasemmistopuolueen France Unbowed johtajaan Pariisiin, tuli Ranskassa ennen ensi viikolla pidettyjä alueellisia vaaleja alkaneiden poliittisten jännitteiden taustalle ja laajempaan huoleen väkivallasta ennen presidentinvaaleja, Saattaa.

Herra Mélenchon puhui toimittajien kanssa Pariisissa äärioikeistoa vastaan ​​järjestetyssä mielenosoituksessa lauantaina, kun henkilö heitti hänelle jauhoja. Ketään ei pidätetty.

Tiistaina, äärioikeiston myötätuntoinen löi herra Macronia kasvoille kun ranskalainen johtaja tervehti pienen joukon vierailullaan Kaakkois-Ranskassa, tuomitsi laajan tuomion kaikkialla poliittisessa kirjassa.

Herra Macron sai tukea muun muassa herra Mélenchonilta, joka on yleensä yksi Macronin kovimmista kriitikoista, ja äärioikeiston johtajalta Marine Le Peniltä. “Häntä voidaan taistella poliittisesti, mutta ei voida millään tavalla olla väkivaltainen häntä vastaan”, Neiti Le Pen sanoi.

Tuomioistuin tuomitsi torstaina 28-vuotiaan miehen, joka löi herra Macronin, Damien Tarelin, joka sanoi, että herra Macron “edustaa maamme taantumista”, 18 kuukauden vankeuteen, vaikka hän todennäköisesti palvelisi useless neljää.

Perjantaina Macronin entinen ministeri ja alueellisten vaalien ehdokas kaadettiin myös jauhoilla Länsi-Nantesin kaupungissa. Ehdokas François de Rugy kertoi nostaneensa oikeudenkäynnin häntä pahoinpitäneelle naiselle.

“Keskustele aina. Fyysiset pahoinpitelyt, ei koskaan ”, herra de Rugy sanoi Viserrys.

Vaikka herra Mélenchon oli lauantaina kohteena, hän on joukossa poliitikkoja, joita on syytetty kasvavasta poliittisesta jännitteestä. Herra Mélenchon herätti laajaa kritiikkiä tällä viikolla sen jälkeen, kun hän ennusti Ranskan hyökkäyksen kampanjan aikana, mutta hän ei toimittanut mitään tarkkoja yksityiskohtia, mikä herätti herra Macronin hallituksen ministereitä syyttämään häntä salaliittoteorioiden ruokkimisesta.

“Näet, että presidenttikampanjan viimeisinä viikkoina meillä on vakava tapaus tai murha”, herra Mélenchon sanoi Ranskan julkisessa televisiossa.

Herra Mélenchon väitti, että video, jossa äärioikeiston YouTube-persoonallisuus ampui vasemmistolaista äänestäjää edustavaa mallinuketta, oli herättänyt hänen kommenttinsa. Video on sittemmin poistettu, ja herra Mélenchon on nostanut oikeudenkäynnin YouTuberia, Ugo Gil Jimeneziä vastaan.

Lauantain väärinkäytön jälkeen herra Mélenchonin puolueen edustaja David Guiraud sanoi Viserrys että jauhojen heiton suoritti mies, jonka hän sanoi olevan toinen äärioikeistolainen YouTube-persoonallisuus, mutta hän ei tunnistanut häntä nimellä.

Herra Mélenchon sai lähes viidenneksen äänistä edellisissä presidentinvaaleissa vuonna 2017 ja sijoittui neljänneksi Macronin, Marine Le Penin ja oikeistolaisen ehdokkaan François Fillonin jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *