Texas sanoo rakentavansa rajaseinän Meksikon kanssa

Texasissa oleva McALLEN – Texasin osavaltion Greg Abbott sanoi torstaina, että valtio rakentaa rajaseinän Meksikon kanssa, tarjoten useless vähän yksityiskohtia rakentamisesta, joka jatkaisi entisen presidentin Donald J. Trumpin suosimia hankkeita.

On epäselvää, onko valtiolla valta rakentaa muuri yrittäessään estää maahanmuuttajia, joista suurin osa on paennut köyhyyttä ja väkivaltaa Keski-Amerikasta.

Puhuessaan valtion lainvalvontaviranomaisten kanssa pidetyssä kokouksessa Del Riossa, pienessä rajakaupungissa, joka on nähnyt suurta maahanmuuttajavirtaa presidentti Bidenin tammikuun alkaessa, presidentti Abbott kertoi odottavansa ilmoittavansa lisää muurista ensi viikolla.

Abbott selitti, että hän aloittaisi asettamalla esteet rajan ylittämistä yrittävien ihmisten tunnistamiseksi ja asettamalla lisää lainvalvontaviranomaisia ​​avustamaan rajavartiota. Hän on syyttänyt maahanmuuttajien ylitysten lisääntymistä herra Bidenin purkamisesta Trumpin rajoittavien rajasääntöjen suhteen.

“Se on hallitsematon ja muutosta tarvitaan”, hän sanoi. “Jotkut näistä rajaesteistä rakennetaan välittömästi.”

Sitten kuvernööri paljasti ukkosen suosionosoitukset, että Texas rakensi myös rajaseinän.

“Vaikka rajan turvaaminen on liittovaltion hallituksen vastuulla, Texas ei ole typerästi tämän kriisin kasvaessa”, herra Abbott sanoi ja lisäsi: “Ponnistelumme ovat tehokkaita useless, jos teemme yhteistyötä rajan turvaamiseksi, rikollisten pidätysten tekemiseksi, suojella maanomistajia, vapauttaa yhteisömme vaarallisista huumeista ja antaa texasilaisille tarvitsemansa ja ansaitsemansa tuki. “

Maaliskuussa herra Abbott pani täytäntöön toimintansa Lone Star -operaation, joka sallii satojen agenttien ja resurssien sijoittamisen lounaisrajalle pitkin ihmisten, huumeiden ja aseiden salakuljetuksen torjumiseksi, kertoi aluejohtaja Victor Escalon Texasin yleisen turvallisuuden osasto. Mutta päättäminen rajaseinän rakentamisesta voi olla valtionhallinnon ensimmäinen tehtävä.

Maahanmuuton puolustajat kritisoivat herra Abbottin ilmoitusta nopeasti ja totesivat, että sillä olisi todennäköisesti oikeudellisia haasteita.

“Ei ole mitään sisältöä koskevaa suunnitelmaa”, sanoi Texasin maahanmuuttoalan oikeusapu- ja asianajajaryhmän American Gatewaysin toimitusjohtaja Edna Yang. “Se ei tee rajayhteisöstä tai läänistä turvallisempaa.”

Teksasin Yhdysvaltain kansalaisvapauksien liitto twiittasi“Selvyyden vuoksi tällä yritetään päästä eroon hänen hallinnollisista epäonnistumisistaan ​​kohdistamalla heikossa asemassa olevia maahanmuuttajia.”

Herra Trump antoi rajaseinältä allekirjoituskampanja-lupauksen ja painosti usein kotimaansa turvallisuusviranomaisia ​​nopeuttamaan projektin rakentamista luopumalla prosessista liittovaltion sopimus- ja ympäristölaeista.

Kampanjan aikana herra Trump lupasi Meksikon maksavan muurin, mutta ohjasi sen sijaan miljardeja puolustusministeriön varoista, jotka oli alun perin tarkoitettu huumeiden vastaiseen käyttöön tai rakennusohjelmiin. Hänen hallintonsa rakensi lopulta yli 450 mailia uutta muuria, lähinnä alueille, joilla aikoinaan seisoi rappeutuneet esteet. Suurin osa rakennustöistä oli Arizonassa, jossa maahanmuuttajat kamppailevat jo karkeissa olosuhteissa rajan ylittämiseksi, eikä Etelä-Texasissa, alueella, joka on altis laittomille ylityksille.

Yksityiset maanomistajat Etelä-Teksasissa nousivat esteenä herra Trumpin rakentamiselle, ja monet vastustivat hallinnon pyrkimyksiä kaapata maansa merkittävän alueen kautta. Ja sitten herra Biden keskeytti seinän rakentamisen ensimmäisenä virkapäivänään, osana sarjaa toimia, joilla palautettiin herra Trumpin maahanmuuttoohjelma.

Bidenin hallinto ja herra Abbott ovat ristiriidassa siitä, miten käsitellä tuhansia ilman huoltajaa olevia alaikäisiä jotka ovat ylittäneet rajan viime kuukausina. Hallinto ei kyennyt ohjaamaan katastrofiapuun tarkoitettuja liittovaltion varoja rajanylitystyöhön, kun Abbott kieltäytyi antamasta suostumustaan.

Tuolloin herra Abbott sanoi, että liittohallitus, ei Texas, oli vastuussa valvonnasta rajan yli.

Kun maahanmuuttajalapset täyttivät rajavartion ylläpitämät pidätyslaitokset, Bidenin hallinto vastasi avaamalla väliaikaiset tilat Dallasin kokouskeskuksessa, San Antonion urheiluhallissa ja muissa avoimissa paikoissa ympäri maata. Kun varapresidentti Kamala Harris oli tällä viikolla Guatemalassa, hän lannistaa potentiaalisia maahanmuuttajia matkustamasta rajalle sanomalla heille: “Älä tule”.

Bidenin hallinto käyttää edelleen pandemian hätäsääntöä, joka tunnetaan nimellä osasto 42, joka antaa raja-agenteille oikeuden kääntää nopeasti suurin osa yksin matkustavista aikuisista ja monista rajan ylittävistä perheistä Meksikon viranomaisten käsiin. Herra Biden on vapauttanut ilman huoltajaa olevat alaikäiset politiikasta, joka estää useimpia muita maahanmuuttajia hakemasta turvapaikkaa.

Jotkut perheet ovat kuitenkin voineet siirtyä Texasiin Meksikon lain muutos se esti pienten maahanmuuttajalasten pidättämisen ja suojan puutteen rajasta etelään. Näiden perheiden pidättämisen sijaan Yhdysvaltain viranomaiset vapauttavat monet Texas-yhteisöihin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *