Australiassa uusi näkökulma maahanmuuttoon: ‘Se koskee ystäviämme’

MELBOURNE, Australia – 3-vuotias tyttö syntyi Australiassa pienessä kaupungissa nimeltä Biloela, kaukana Sydneyn ja Melbournen suurkaupungeista. Mutta hänen vanhempansa olivat turvapaikanhakijoita Sri Lankalta ja asuvat maassa, joka estää voimakkaasti laitonta maahanmuuttoa, joten hallitus lähetti heidät kaukaiselle saarelle päättäessään heidän kohtalostaan.

Tällä viikolla tyttö, Tharnicaa Murugappan, palasi Method-Australiaan, mutta ei syystä, jonka hänen perheensä toivoi – hänet evakuoitiin lääketieteellisesti Perthiin, jossa hän taistelee nyt veritulehdusta sairaalassa pitkittyneen sairauden jälkeen. Perheen kannattajat sanovat, että hänelle annettiin useless särkylääkkeitä lähes kahden viikon ajan valtion syrjäisessä pidätyskeskuksessa, kun hänen kuume nousi, ja hän kärsii nyt keuhkokuumeesta, joka johti hänen veritartuntaansa.

Tharnicaa ja hänen perheensä, jota australialaisten keskuudessa kutsutaan usein ”Biloelan perheeksi”, ovat Australian korkeimpia turvapaikanhakijoita. Maassa, jota kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt kritisoivat “drakoninen”Maahanmuuttopolitiikka, Tharnicaan ja hänen vanhemman sisarensa pidätykset ovat herättäneet suuttumusta.

Tharnicaan tauti on uudestaan ​​vaatinut perheen vapauttamista pidätyksestä ja saanut aikaan kynttilänvalot ja mielenosoitukset kaikkialla Australiassa. Yli puoli miljoonaa ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vaaditaan perheen palauttamista Biloelaan, noin 5800 kaupunkiin, joka on 260 mailia luoteeseen Brisbanesta. Molempien osapuolten poliitikot ovat vaatineet perheen vapauttamista pidätyksestä säilyttäen samalla tukensa kovan linjan maahanmuuttopolitiikoille, jotka asettavat heidät sinne. Sisäasiainministeri Karen Andrews on tullut niin täynnä tapausta koskevista puheluista, että hänen ääniviestinsä täsmentää, että kaikkien, jotka haluavat puhua asiasta hänelle, tulisi tehdä se kirjallisesti.

Murugappanin perhe – äiti Kokilapathmapriya Nadesalingam, isä Nadesalingam Murugappan, Tharnicaa ja hänen 6-vuotias sisarensa Kopika – ovat ainoat ihmiset, joita pidetään joulusaaren pidätyskeskuksessa, joka on 1 000 mailia pohjoiseen Australian mantereesta. Kaksi sisaria, jotka molemmat ovat syntyneet Australiassa, ovat ainoat kaksi lasta, joita tällä hetkellä pidetään maahanmuuttajavankeudessa Australiassa. Toisin kuin Yhdysvalloissa, Australia ei automaattisesti myönnä kansalaisuutta maassa syntyneille lapsille, ja nämä kaksi tyttöä eivät ole oikeutettuja “laittomasti saapuvien merenkulkijoiden” lapsiksi.

Tapaus on epätavallinen, koska pieni maaseutukaupunki Biloela, joka on johtanut taistelua perheen palauttamiseksi, on poliittisesti konservatiivinen paikka. Mutta kun maahanmuuttoviranomaiset viskivat perheen pois vuonna 2018 sen jälkeen, kun turvapaikkahakemuksensa hylättiin ja väliaikainen viisumi oli päättynyt, paikalliset eivät ajatelleet politiikkaa. Tämä tapaus “ei liittynyt politiikkaan tai turvapaikanhakijoihin, vaan ystäviimme”, kertoi Simone Cameron, Biloelan paikallinen ystävä ja perheen ystävä.

Perhe on ollut joulusaarella vuodesta 2019 lähtien, kun he taistelevat hallituksen pyrkimyksillä karkottaa heidät Sri Lankalle.

Viime kuun lopulla perheen kannattajat sanoivat, että Nadesalingam ja Murugappan alkoivat herättää huolta Joulusaaren pidätyskeskuksen terveydenhoitoa tarjoavalta yksityiseltä yritykseltä Worldwide Well being and Medical Companies, kun Tharnicaa sai kuumeen 24. toukokuuta. Antibioottipyynnöt jätettiin huomiotta, ja perheelle annettiin useless käsikauppalääkkeitä ja tietolomake yleisistä flunssan oireista, vaikka hänen kuume nousi ja hän alkoi oksentaa.

Tharnicaa joutui sairaalaan Joulusaarelle 6. kesäkuuta kannattajien mukaan. Seuraavana päivänä hänet evakuoitiin yhdessä äitinsä kanssa sairaalaan Perthin mantereella. Hän on toipumassa, mutta lääkärit yrittävät edelleen löytää tartunnan syyn.

“Se oli puhdas huolimattomuus siitä, etteivät he itse antaneet Tharnicaa-antibiootteja, mikä johti hänen keuhkokuumeensa”, perheenystävä Angela Fredericks sanoi torstaina puhelinhaastattelussa. Hän lisäsi, että perheen oli “kerjättävä ja taisteltava” Tharnikaan evakuoimiseksi mantereelle.

Aikaisemmissa lausunnoissa, Sisäasiainministeri Karen Andrews on puolustanut Tharnicaa-hoitoa sanoen, että hänet evakuoitiin Perthiin heti, kun sitä suositeltiin. Kansainväliset terveys- ja lääkintäpalvelut eivät vastanneet kommentointipyyntöihin.

Tharnicaan vanhemmat kuuluvat Sri Lankan tamilivähemmistöön ja pakenivat väkivaltaa kotimaassaan, jossa sisällissota riehui vuosikymmeniä ennen kuin se päättyi vuonna 2009. Herra Murugappan saapui Australiaan veneellä vuonna 2012 ja Nadesalingam vuonna 2013, ja molemmat saivat väliaikaisen viisumit, jotka antavat heidän asua Biloelassa, missä he tapasivat, menivät naimisiin ja saivat kaksi tyttöä.

Heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty sillä perusteella, että Murugappan on voinut matkustaa takaisin Sri Lankaan kolme kertaa ja että Sri Lankan sota on päättynyt, mikä tarkoittaa, että heidän kohtaamansa riskit ovat vähentyneet. Kun Nadesalingamin väliaikainen viisumi päättyi vuonna 2018, perhe lähetettiin maahanmuuttovankeuteen Melbournessa, joka sitten lennätettiin Joulusaarelle vuonna 2019, missä he ovat ainoat pidätetyt laitoksessa, joka on rakennettu 400 hengelle. Hallitus on kahdesti yrittänyt karkottaa heitä.

Hallitus on toistuvasti sanonut, että perheen jääminen kannustaa muita turvapaikanhakijoita ja salakuljettajia yrittämään päästä maahan veneellä – usein tappava matka.

Mutta se “ei tarkoita sitä, että pidämme kahta lasta lukittuina useless pisteen tekemiseen”, sanoi perheen maahanmuuttoasianajaja Carina Ford.

“Ne eivät ole uhka suvereniteetillemme”, Australian oppositiotyöväenpuolueen johtaja Anthony Albanese sanoi torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa. “Suvereniteettiamme ei vähennä huolehtimalla näistä täällä syntyneistä nuorista tytöistä sekä heidän äidistään ja isästä.”

Kannattajat vaativat edelleen hallitusta käyttämään ministerin harkintavaltaa perheen palaamiseksi yhteisöön. “Heillä oli ihana rauhallinen elämä Biloelassa, ja he voisivat tehdä sen uudelleen huomenna, jos valta päättää”, kertoi rouva Cameron.

Tharnicaa täyttää lauantaina four vuotta, todennäköisesti sairaalassa. Se olisi hänen neljäs syntymäpäivä vangittuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *