Yhdysvallat pyytää Meksikkoa tarkistamaan toisen valituksen, joka koskee työvoiman rikkomuksia sen autoteollisuudessa.

Bidenin hallinto vetoaa uuden kauppasopimuksen säännöksiin pyytääkseen Meksikoa tutkimaan syytöksiä työvoiman rikkomuksista auton osien tehtaalla lähellä Yhdysvaltojen rajaa.

Seuraavat toimet, jotka työministeriö ja Yhdysvaltain kauppaneuvottelijan toimisto ilmoittivat keskiviikkona ryhmien tekemä valitus, mukaan lukien AFL-CIO, maan suurin ammattiyhdistysten liitto, jonka mukaan työntekijöiltä evätään vapaan yhdistymisen ja työehtosopimusneuvottelujen oikeudet.

AFL-CIO kertoi, että Tridonexin tehtaan työntekijät Matamorosissa, rajan takana Texasissa sijaitsevasta Brownsvillestä, on ahdistettu ja potkut heidän pyrkimyksistään järjestää itsenäinen ammattiyhdistys yrityksen hallitseman sijasta. Tridonexin omistaa Philadelphiassa toimiva Cardone Industries, jälkimarkkinoiden autonosien valmistaja.

Tämä on toinen kerta, kun Yhdysvallat on pyytänyt Meksikoa tarkistamaan työntekijöiden oikeuksia koskevan kysymyksen Yhdysvallat – Meksiko – Kanada-sopimus, joka tuli voimaan viime kesänä. Sopimuksessa on “nopean toiminnan” mekanismi, joka mahdollistaa valitusten tekemisen ja seuraamusten soveltamisen yksittäiseen tehtaaseen.

“Tämä ilmoitus osoittaa sitoutumisemme sopimuksen mukaisten työkalujen käyttämiseen työntekijöiden puolustamiseksi kotimaassa ja ulkomailla”, Yhdysvaltain kaupan edustaja Katherine Tai totesi lausunnossaan, että Meksikolla on 10 päivää aikaa sopia tarkastuksen tekemisestä ja , jos se suostuu, 45 päivää tilanteen korjaamiseksi.

Viime kuussa Yhdysvallat pyysi Meksikoa tarkistamaan onko Normal Motorsin tehtaalla tapahtunut työvoimarikkomuksia Guanajuaton osavaltiossa äskettäisen työehtosopimusta koskevan äänestyksen yhteydessä. Meksiko suostui pyyntöön samana päivänä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *