Uusi arabikatu: Verkossa, globaalina ja kasvavana sosiaalisessa mediassa

Israelin korkein oikeus punnitsee juutalaisen järjestön vaatimuksia, joilla on laillinen omistusoikeus Sheikh Jarrah -omaisuuteen ja joka haluaa häätää palestiinalaiset vuokralaiset, jotka myös vaativat omistusta. Palestiinalaiset näkevät häätö tapaus osana palestiinalaisten historiallista siirtymää, mukaan lukien nykyiset Israelin pyrkimykset poistaa palestiinalaiset asukkaista tietyistä Jerusalemin osista, jotka heidän mielestään rikkovat kansainvälistä lakia.

Mutta sosiaalisella medialla on vähän kärsivällisyyttä vivahteisiin. Supermallit Gigi ja Bella Hadid, joiden isä on palestiinalainen, ovat viime viikolla kirjoittaneet lakkaamatta palestiinalaisten kärsimyksistä, ja Bella Hadid kirjoitti yhdessä viestissä: “Olet oikealla puolella tai et ole. Se on niin yksinkertaista. “

Ehkä vieläkin kertovampi online-kiihkeys oli taaksepäin, joka odotti laulaja Rihannaa, joka normaalissa tilanteessa ei voi tehdä mitään väärää fanien silmissä, kun hän tuomitsi “väkivallan, jota näen Israelin ja Palestiinan välillä!” vetämällä syytöksiä että hän vertaa molempien osapuolten toimia ja seurauksia. Vastausnäyte: “Kuulit siltä, ​​että” kaikilla elämänaloilla on merkitystä “.”

Toistaiseksi kuolleet ovat olleet suhteettoman palestiinalaisia. Myös 12 ihmistä Israelissa on kuollut, tapettu Hamasin Gazasta laukaiseman rakettipalon tai juutalaisten ja arabien väkivallan keskellä.

Katumielenosoituksia on ollut. Tuhannet ovat marssineet Jordaniassa ja Irakissa, ja pieniä mielenosoituksia järjestettiin Libanonissa sekä Marokossa, Sudanissa ja Bahrainissa, kolme Lähi-idän maata, jotka sopivat viime vuonna normalisoi suhteet Israelin kanssa. Mielenosoituksia on puhjennut myös läntisissä kaupungeissa, kuten Los Angeles, New York, Atlanta, Berliini, Lontoo ja Pariisi.

Mutta Egypti, jossa poliittiset puolueet, ammatilliset yhdistykset ja ylioppilaskunnat ovat historiallisesti järjestäneet joitain alueen suurimmista palestiinalaisista mielenosoituksista, ajettu kymmeniätuhansia Kairon kaduille ja torille, on ollut hiljainen.

Tämä voi liittyä uupumukseen Palestiinan kysymyksessä, egyptiläisten huolestuneisuuteen omien ongelmiensa kanssa tai Egyptin hallituksen järjestäytyneen järjestäytymisen ja mielenosoituksen tukahduttamiseen. (Egyptin viranomaiset pidättivät kaksi vuotta sitten kaksi Egyptin vastaista boikotointi-, myynti- ja pakolaisliikkeen koordinaattoria syyttäen heitä terrorismista, ja he ovat edelleen vangittuina.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *