Israel vs. Hamas – The New York Instances

Viimeisin konflikti israelilaisten ja palestiinalaisten välillä oli omat kipinät. Mutta yhtä tärkeä kuin nuo kipinät, on suurempi todellisuus: Konfliktin molempia osapuolia johtavat ihmiset, jotka eivät ole suhteellisen kiinnostuneita kompromisseista.

Monet Israelin ja Palestiinan johtajat ovat luopuneet ajatuksesta kestävästä rauhasta, kuten kahden valtion ratkaisu, jossa Israel ja suvereeni Palestiina olisivat rinnakkain. Sen sijaan he etsivät versioita täydellisestä voitosta. Hamasille, militantti ryhmä, joka kilpailijat Fatah hallitsevana palestiinalaisena poliittisena puolueena tarkoittaa Israelin tuhoutumista. Benjamin Netanyahun Israelille se tarkoittaa kaksiluokkaista yhteiskuntaa, jossa palestiinalaiset ovat täynnä kutistuvia maantieteellisiä alueita ja joilla ei ole monia perusoikeuksia.

Tulos on pahin taistelu vuodesta 2014.

“Näyttää siltä, ​​että nykyinen väkivallan kierros syntyisi monimutkaisesta tapahtumasarjasta Jerusalemissa”, Voxin Zack Beauchamp kirjoitti. “Mutta todellisuudessa nämä tapahtumat olivat useless liipaisimia syttymisille, jotka olivat melkein väistämättömiä tavalla, jolla suuret osapuolet ovat päättäneet lähestyä konfliktia.”

Ymmärrän, että jotkut lukijat tuntevat syvällisesti Israelin ja Palestiinan konfliktin, ja heillä on vahvat näkemykset siitä. Ja he voivat harjata yllä olevaa kuvausta vääräksi vastaavuudeksi. Mutta tiedän myös, että suurin osa tämän uutiskirjeen lukijoista ei seuraa jokaista käännöstä Keski-idässä ja pitää sitä usein hämmentävänä. Tämän päivän uutiskirje on enimmäkseen heille. Siinä esitetään molempien osapuolten esittämät perustelut. Kun riisutte molemmat heidän olemuksensa, ne auttavat selittämään tilannetta.

Yksi kipinä nykyisille taisteluille on juutalaisten uudisasukkaiden yritys häätää kuusi palestiinalaisperhettä Itä-Jerusalemin kodeistaan, joissa he ovat asuneet 1950-luvulta lähtien. Uudisasukkaat ovat maininneet 1800-luvun kiinteistötapahtuman omistuksensa vahvistamiseksi. Israelin tuomioistuimen alkuperäiset päätökset tukivat häätöjä, eikä korkeimman oikeuden ole vielä ratkaistava asiaa.

Se on useless yksi esimerkki siitä, kuinka Israel on ottanut käyttöön valvonnan paikoissa, joissa palestiinalaiset ovat asuneet vuosikymmenien ajan. Kuten The Timesin Patrick Kingsley on kirjoittanut“Israelin lakien mukaan juutalaiset voivat vaatia takaisin omistamansa maan, jonka he vapauttivat vuonna 1948, mutta evätään palestiinalaisilta oikeus vaatia takaisin omaisuutta, jolta he pakenivat samassa sodassa.” Netanyahu ja hänen liittolaisensa uskovat voivansa vähentää tulevan Palestiinan valtion mahdollisuuksia siirtämällä palestiinalaisia ​​ja laajentamalla juutalaisten siirtokuntia. Se on imperialismin versio.

Itä-Jerusalemin tapaus on esimerkki siitä, kuinka palestiinalaisten on kestettävä usein nöyryytystä. He eivät usein voi matkustaa ilman kestäviä tarkastuspisteitä ja tiesulkuja. Heiltä voidaan evätä Israelin kansalaisuus. Heidän taloutensa kärsii saartoista. “Israelin hallinto panee täytäntöön lakeja, käytäntöjä ja valtion väkivaltaa, jonka tarkoituksena on vahvistaa yhden ryhmän – juutalaisten – ylivaltaa toisen – palestiinalaisten” suhteen, “ihmisoikeusryhmä B’Tselem, on kirjoittanut.

Nämä eriarvoisuudet ruokkivat palestiinalaisten vihaa, joka toisinaan räjähtää. Kun se tapahtuu, Israelin sotilaallinen vahvuus, jonka osittain rahoittaa Yhdysvallat, sallii sen aiheuttaa suhteettomia vahinkoja. Viimeisten kahdeksan päivän aikana yli 200 palestiinalaista ovat kuolleet taisteluissa, verrattuna vähintään 10 ihmiseen Israelissa.

Gazan professori Refaat Alareer on menettänyt veljensä ja hänen vaimonsa Nusayba menettänyt isoisänsä, veljensä, sisarensa ja sisarensa kolme lasta, kaikki Israelin iskuissa viime vuosina, kuten hän selitti. Instances-mielipidekappaleessa. Alareer kirjoittaa, että tämä vero tekee hänestä ja hänen vaimostaan ​​”täysin keskimääräisen palestiinalaisparin”.

Israelin kriitikot – mukaan lukien kasvava määrä amerikkalaisia ​​eteneviä – nähdä sen käyttävän sotilaallista voimaa julmasti epäoikeudenmukaisen yhteiskunnan ylläpitämiseen. Paras muutoksen toivo, kuten monet palestiinalaiset uskovat, on paine Israelin tärkeimmältä liittolaiselta Yhdysvalloilta.

Nykyinen konflikti laajeni sodaksi vasta lähestyväksi vasta pian maanantaina klo 18.00 jälkeen. Silloin Hamas aloitti ohjushyökkäykset Jerusalemin siviilejä vastaan. Iranin tukema Hamas on nyt ampunut ainakin 3350 ohjusta Israeliin.

Monet israelilaiset kysyvät kriitikoiltaan: Mitä tekisit, jos terroristiryhmä (jonka Hamas on USA: n ja Euroopan unionin mukaan sitoutunut) hävittämään maasi ampui sitä vastaan ​​ohjuksia päivittäin, aiheuttaen laajaa terrorismia? “Jos se tapahtui Washingtonille tai New Yorkille?” Netanyahu sanoi CBS: ssä Tämä viikonloppu. “Tiedät pirun hyvin, mitä tekisit.”

Israelin vastaus on sekä puolustusta että hyökkäystä. Se on rakentanut puolustusjärjestelmän, joka tunnetaan nimellä Rautakupoli, joka on siepannut monia ohjuksia. Ja Israel on käynnistänyt pommi-iskut rakennuksiin ja maanalaiset tunnelit missä Hamas varastoi ohjuksiaan. Pommitusten tarkoitus on heikentää Hamasin uhkaa.

Israel vaatii, että se yrittää minimoida palestiinalaisten siviilikuolemat menemällä niin pitkälle kuin ilmoittamalla joistakin pommituksista etukäteen, vaikka Hamasin taistelijat voi sitten paeta. Mutta Israel sanoo, että Hamas varastoi tarkoituksella ohjuksia siviilien lähelle, tietäen, että seurauksena olevat tappiot auttavat sitä voittamaan maailmanlaajuisen myötätunnon.

Tämä taktiikka on yhdenmukaista vuosikymmenien ajan palestiinalaisten poliittisen toimintahäiriön kanssa. Kun YK ehdotti kahden valtion ratkaisua 1940-luvulla, arabit hylkäsivät sen, David Harris kirjoitti äskettäin julkaisussa The Instances of Israel. Kun arabimaat hallitsivat palestiinalaisalueita 1950- ja 60-luvuilla, he olisivat voineet luoda kansakunnan, mutta eivät. Kun Israel ja presidentti Invoice Clinton tarjosivat kahden valtion rauhansopimuksen kaksi vuosikymmentä sitten, palestiinalaiset sanoivat ei.

Jopa monet Israelin kannattajat, jotka epätoivoisia Netanyahun johdosta, uskovat, että suurempi ongelma on palestiinalaisten haluttomuus valtuuttaa pätevät poliittiset johtajat, eikä Hamasin kaltaisten militanttien sijasta. Israel ei voi solmia rauhansopimusta, sen kannattajien mukaan, ennen kuin sillä on kumppani, joka on kiinnostuneempi vauraan yhteiskunnan rakentamisesta kuin yrittämästä tuhota Israelia.

Ennen kuin tämä konflikti alkoi, optimisti saattoi kuvitella, kuinka muutama seuraava vuosi voisi tuoda edistystä. Israel ja neljä arabimaata ovat äskettäin solmineet diplomaattisuhteet, läpimurto joka voisi lopulta tarjota puitteet Palestiinan kysymyksen ratkaisemiselle.

Uusi taistelu näyttää kuitenkin kutistavan eniten optimismia. Suuri katuväkivalta Israelin arabien ja juutalaisten kansalaisten välinen ero on puhjennut ensimmäistä kertaa vuosien varrella. On edelleen epäselvää, milloin ohjushyökkäykset ja pommitukset lopetetaan tai lisääntyvätkö ne sen sijaan maasotaan. On myös epäselvää, milloin joko israelilaisilla tai palestiinalaisilla on poliittisia johtajia, joiden ensisijainen tavoite on rauha.

Lisätietoja:

Kolme vuotta sitten AT&T yritti tulla merkittäväksi viihdeteollisuuden toimijaksi ostamalla Time Warnerin. Tällä viikolla AT&T lähti pois strategiasta.

Se on sen sijaan pyöritä Warnerin ominaisuuksia, joka sisältää HBO: n ja CNN: n, uudeksi yhtiöksi, joka sulautuu Discovery Inc.:iin, joka omistaa todellisuuspohjaisia ​​kaapelikanavia, kuten HGTV ja Meals Community. Mikään ei muutu kuluttajien kannalta lyhyellä aikavälillä; kauppa ei pääty vielä vuodeksi, jos sääntelyviranomaiset hyväksyvät sen.

Silti uutiset korostavat, kuinka “perinteiset viihdeyritykset kamppailevat pitääkseen katsojat, koska Fb, YouTube ja TikTok tykkäävät suurta yleisöä”, Edmund Lee ja John Koblin kirjoittaa The Instances. Kahden suurimman mediayhtiön yhdistäminen “näyttää olevan nopein tapa ostaa lisää silmämunia”.

Pitkällä aikavälillä vakauttaminen johtaa usein hintojen nousuun kuluttajille. “Se vihjaa tulevaisuuteen, jossa on vähemmän ja laajempia suoratoistovaihtoehtoja”, DealBookin toimittaja Jason Karaian sanoi. Löydä lisää mitä kauppa merkitsee suosikkiohjelmasi kannalta.

Eilisen oikeinkirjoituksen mehiläinen oli vatsakipu. Tässä on tämän päivän palapeli – tai voit pelata verkossa.

Tässä tänään Mini-sanaristikko, ja vihje: Poliitikon virhe (viisi kirjainta).

Jos sinulla on mielialaa pelata enemmän, etsi kaikki pelimme täällä.


Kiitos, että vietit osan aamustasi The Timesin kanssa. Nähdään huomenna. – David

PS Abraham Lincolnista tuli tänään republikaanien presidenttiehdokas 161 vuotta sitten. “Nuori, joka räikeillä housuilla ajoi paljain jaloin isänsä härkiä ja vietti päivänsä kiskojen halkaisussa, on noussut korkealle,” Instances kirjoitti.

Sinä pystyt näkemään tämän päivän painettu etusivu täällä.

Tämän päivän jaksoPäivittäinen”Koskee Yhdysvaltain taloutta. Päällä “Popcast, ”Beverly Glenn-Copelandin löytäminen uudelleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *