Gazassa on humanitaarinen katastrofi, josta on pulaa vedestä ja lääketieteestä

Jätevesijärjestelmät on tuhottu, mikä lähettää haisevaa jätevettä Gazan kaupungin kaduille. Kriittinen suolanpoistolaitos, joka auttoi toimittamaan makeaa vettä 250 000 ihmiselle, on offline-tilassa, ja vähintään 800 000 ihmistä palvelevat vesiputket ovat vahingoittuneet. Kaatopaikat ovat kiinni, roskat kasaantuvat. Kymmenet koulut ovat joko vahingoittuneet tai ne on suljettu, mikä pakottaa noin 600 000 oppilasta jäämään luennoista maanantaina.

yhdeksän päivän taistelu Hamasin militanttien ja Israelin armeijan välillä on aiheuttanut humanitaarisen katastrofin, joka koskettaa lähes kaikkia Gazassa asuvia siviilejä, noin kahden miljoonan ihmisen rannikkoalueella.

Tuhon taso ja ihmishenkien menetys ovat korostaneet haastetta Gazan alueella, joka on jo täynnä ihmisiä ja kärsinyt Israelin ja Egyptin määrittelemättömän saarton painosta jo ennen viimeisintä konfliktia.

Presidentti Biden lisäsi äänensä kansainvälisten johtajien kasvavaan kuoroon, joka vaati tulitaukoa maanantai-iltana, mutta ei juurikaan ollut viitteitä siitä, että vihollisuudet päättyisivät tiistai-aamuna.

Gazan sotilaat kohdensivat Etelä-Israeliin yön yli noin 100 raketin patoa, mikä lisäsi yli 3300 potkut hieman yli viikon aikana. Ja Israelin pommitukset eivät osoittaneet minkäänlaisia ​​merkkejä luovuttamisesta, räjähdysten ääni jälleen kerran huijasi Gazaa ennen aamunkoittoa.

Israelin armeijan radion verkostoon puhunut armeijan edustaja kenraali Hidai Zilberman sanoi, ettei operaatioita ole tarkoitus keskeyttää.

“Meillä on täynnä tavoitteita, ja haluamme jatkaa ja luoda paineita Hamasille”, hän sanoi. ”Tänä aamuna esikuntapäällikkö antoi meille suunnitelmat seuraavaksi vuorokaudeksi, tavoitteet. Me lyömme ketään, joka kuuluu Hamasiin, ensimmäisestä viimeiseen. “

Hamas sanoi, ettei se lopeta hyökkäystään ja syytti “rikollista sionistista vihollista” “kodeiden ja asuntojen pommituksista”.

“Varoitamme vihollista, että jos se ei lopeta sitä heti, aloitamme Tel Avivin laukauksen”, militanttiryhmän tiedottaja Abu Ubaida sanoi Reutersin mukaan.

Vaikka Hamasin taistelijat liikkuvat laajan tunnelisarjan läpi Gazan alla, ja kun israelilaiset taistelukoneet pudottavat pommeja, joiden tarkoituksena on tuhota tämä verkko, kaikkein onnettomimmat ihmiset kärsivät.

Etelä-Israelin koulut, jotka ovat rakettipalossa, on suljettu, ja monet perheet ovat lähteneet raja-alueilta. Saapuvasta rakettipalosta varoittavien sireenien jatkuva itku välittää jokapäiväistä elämää etenkin etelässä ja lähettää israelilaisia ​​toistuvasti turvakoteille.

Ainakin 10 ihmistä Israelissa on tapettu rakettihyökkäyksissä, Israelin viranomaiset sanoivat.

Alueen terveysviranomaisten mukaan Gazassa itsessään on yli 200 lasta, mukaan lukien vähintään 61 lasta.

Gazan leviävä humanitaarinen kriisi, jonka sekä YK: n virastot että paikallisviranomaiset dokumentoivat, kasvaa päivittäin, mikä lisää poliittisiin johtajiin kohdistuvaa painetta keskeyttää vihollisuudet, jotta hätäapua voidaan saavuttaa epätoivoisissa tilanteissa.

Palestiinalaisaktivistit kaikkialla Israelissa osallistuivat tiistaina yleislakoon mielenosoittaakseen Israelin Gazan lentokampanjaa ja muita palestiinalaisille suunnattuja toimenpiteitä.

Jo ennen nykyistä konfliktia Gaza oli edessään talouskriisi ja poliittinen kriisi.

Hamas voitti vaalit alueella vuonna 2006 ja otti täyden kontrollin vuonna 2007, minkä jälkeen Israel järjesti alueen saariston vedoten tarpeeseen hillitä aseiden salakuljetusta. Egypti, jolla on raja Gazan kanssa, asetti myös rajoituksia, jotka valvovat tiukasti ihmisten ja tavaroiden liikkumista alueella ja sen ulkopuolella.

Vuodesta 2007 lähtien Hamas on käynyt kolme suurta konfliktia Israelin kanssa ja useita pienempiä riitoja. Jokaisen väkivallan puhkeamisen jälkeen Gazan infrastruktuuri jätettiin sekaisin.

Lopputulos, Yhdistyneiden Kansakuntien viime vuoden raportin mukaan, että Gazassa on “maailman korkein työttömyysaste ja yli puolet väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella”.

Viimeisin taistelukierros on lamauttanut hauraan infrastruktuurin.

Kuusi sairaalaa ja kahdeksan klinikkaa on kärsinyt pommivahingoista YK: n humanitaaristen asioiden toimisto, monien alueella asuvien ihmisten käytettävissä olevan lääketieteellisen hoidon rajoittaminen.

Maanantaihin mennessä israelilaiset pommit olivat tuhonneet 132 asuinrakennusta ja vahingoittaneet 316 asuntoa niin pahasti, että ne olivat asumattomia Gazan asuntoministeriön mukaan.

YK: n humanitaaristen asioiden toimiston mukaan yli 40 000 ihmistä on pakotettu turvakoteihin ja tuhannet muut ovat etsineet turvapaikkaa ystäviensä tai sukulaisten luota.

“Kunnes tulitauko on saavutettu, kaikkien osapuolten on suostuttava” humanitaariseen taukoon “, toimisto sanoi lausunnossaan. “Nämä toimenpiteet antaisivat humanitaaristen virastojen suorittaa avustustoimia ja ihmiset ostavat ruokaa ja vettä ja hakeutua lääkärin hoitoon.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *