Sulavat jäätiköt ovat paljastaneet ensimmäisen maailmansodan jäädytetyt pyhäinjäännökset

Kun jäätiköt sulavat ja kutistuvat Pohjois-Italian Alpeilla, jäästä on tullut kaatuneita ensimmäisen maailmansodan pyhäinjäännöksiä.

Ne sisältävät kupit, tölkit, kirjeet, aseet ja luut, joiden luuydin on imetty kuivaksi. Ne löydettiin luolakasarmeista lähellä Scorluzzo-vuoren jäykää huippua, joka nousee yli 10000 jalkaa merenpinnan yläpuolella Pohjois-Italiassa, Sveitsin lähellä.

Kasarmit miehittäneet itävaltalaiset-unkarilaiset sotilaat taistelivat italialaisia ​​joukkoja vastaan ​​valkoisena sodana. Siellä Alpeilla – poistettu kuuluisammalta länsirintamalta, joka on verisen kaivannon sodankäynnin paikka Saksan ja Ranskan välillä – joukot nousivat epävarmassa korkeudessa kovassa kylmässä veistämään linnoituksia kallioon ja lumeen.

Sää, joka testasi joukkoja Scorluzzo-vuorella, lopulta säilytti kasarminsa ja jäädytti sisäänkäynnin suljettuaan, kun sotilaat hylkäsivät tehtävänsä sodan lopussa 1918. Rakenne oli olennaisesti läpäisemätön vuosikymmenien ajan – vuoteen 2017 asti, jolloin jäästä ja lumesta oli riittävästi oli sulanut, jolloin tutkijat pääsivät sisään.

Kasarmi on nyt kaivettu, paljastamalla jäljelle jääneet esineet ja tarjoamalla kattavamman kuvan ihmisistä, jotka asuivat ahtaassa tilassa yli sata vuotta sitten.

Stelvion kansallispuiston kasarmi on “eräänlainen aikakone”, kertoi historioitsija Stefano Morosini, joka koordinoi puiston perintöprojekteja ja on professori Bergamon yliopistossa Italiassa.

“Olemme kiinnostuneita paitsi historiallisella tavalla myös tieteellisellä tavalla”, hän lisäsi. “Kuinka pilaantuminen oli? Kuinka epidemiologiset olosuhteet olivat kasarmissa? Kuinka sotilaat nukuivat ja kuinka he kärsivät? Mitä ne söivät?”

Monet pyhäinjäännöksistä näytetään lopulta museossa, jonka odotetaan avautuvan ensi vuonna Bormion kaupungissa, herra Morosini sanoi. Toinen Valkoiselle sodalle omistettu museo on jo olemassa läheisessä Temù-kaupungissa, ja siellä työskentelevät työntekijät pyrkivät nyt palauttamaan kasarmista löydetyt pyhäinjäännökset.

Puiston tieteellinen koordinaattori Luca Pedrotti sanoi, että pyhäinjäännökset pitivät oppitunteja ympäristötieteestä ja historiasta. Erittäin kylmä sää tappoi sotilaita Pohjois-Italiassa yli sata vuotta sitten; tänään lämpimämmät olosuhteet aiheuttavat toisenlaisen uhan.

Lapsena puistossa asunut Pedrotti kertoi seuranneensa jäätiköiden vetäytymistä vuosikymmenien ajan. Hän on nähnyt muutoksia kasvistossa ja havainnut kylmää rakastavia eläimiä nousemassa kohti vuorenhuippuja, tarttumalla asumisalueisiin, jotka kutistuvat edelleen.

“Mielestäni on tärkeää, että käytämme puistoa tutkimusalueena tietoisuuden lisäämiseksi ilmastonmuutoksesta”, hän sanoi.

Valkoisessa sodassa useimpien kuolleiden sotilaiden uskottiin tappaneen ei taistelujen vaan ympäristön vuoksi. Heidän syrjäisiä etupisteitään oli vaikea vahvistaa ruoalla ja tarvikkeilla, ja tuulenpyyhkäisyt huiput olivat alttiita lumivyöryille.

“Täällä miehet viettävät päivänsä takkuisiin turkkeihin käärittyinä, kasvot voideltuina suojana pistäviltä räjähdyksiltä ja yöt lumessa kaivetuissa reikissä”, sanomalehden kirjeenvaihtaja E. Alexander Powell kirjoitti “Italia sodassa, Vuonna 1918 julkaistu kirja.

“Taisteleva ihminen ei johda missään rintamassa, ei Mesopotamian auringon polttamilla tasangoilla, jäätyneissä Mazurian suoissa eikä Flanderin veressä läpikäyneessä mudassa, niin raskasta olemassaoloa kuin täällä maailman katolla. . ”

Nyt italialaiset tiedemiehet ja tutkijat pyrkivät rekonstruoimaan jäätyneellä rintamalla taistelleiden sotilaiden jokapäiväistä elämää.

Jo nyt on selvää, että he taistelivat nälkään – he olivat tarpeeksi nälkäisiä syömään luuydintä ja hedelmäkuoppia – ja että he tekivät parhaansa torjuakseen kylmää kangas- ja turkikerroksilla. He kirjoittivat myös kirjeitä rakkailleen, kertomalla upeista näkymistä ja kamalista olosuhteista.

“Emme ole niin kiinnostuneita aseista, koska aseet ovat tapa tappaa”, herra Morosini sanoi. “Olemme kiinnostuneita pyhäinjäännöksistä, jotka osoittavat näiden sotilaiden äärimmäiset ympäristöolosuhteet ja äärimmäiset elinolot.”

Kasarmista ei kuitenkaan löydetty ruumiita jäädytetyt ruumiit Valkoisessa sodassa taistelleista ihmisistä on ilmestyi lähelle. Tutkijat löysivät kuitenkin ainakin yhden elämänmerkin, kertoi puiston johtaja Alessandro Nardo.

“Kun tulin tänne ensimmäistä kertaa hoitamaan Stelvion kansallispuistoa, vuoden 2018 lopulla, yksi uteliaisuuteni kiinnostavista asioista oli pieni ruukku pöydällä vihreällä villillä geraniumilla”, hän sanoi.

“Kysyin kollegaltani, mikä se oli, ja hän sanoi, että se oli itännyt Scorluzzon kasarmin patjoista löydetyistä siemenistä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *