Pommitukset koulun ulkopuolella tappavat vähintään 20 Afganistanissa

KABUL, Afganistan – Räjähdys tappoi vähintään 20 ihmistä ja loukkaantui kymmeniä muita Afganistanin pääkaupungissa lauantaina, paikalliset viranomaiset sanoivat, ja monet uhreista olivat tyttöjen koulun opiskelijoita.

Yksityiskohdat hyökkäyksestä Sayed Ul-Shuhadan lukion edessä olivat hämärät. On epäselvää, onko tapahtunut useita räjähdyksiä, onko kyseessä koordinoitu hyökkäys vai onko kyseessä autopommi vai itsemurhaliivi. Mutta ambulanssit ajoivat kaupungin yli kohti iltaa.

Yksikään ryhmä ei ole ottanut vastuuta hyökkäyksestä, ja haavoittuneiden ja kuolleiden määrä todennäköisesti kasvaa. Kadut ja tiet olivat täynnä lauantaina, kun Kabulin asukkaat valmistautuivat pyhän Ramadan-kuukauden loppuun.

Kabulin Mohammad Ali Jinnahin sairaalan johtaja Mohammad Dawood Danish sanoi, että hänen ruumiinsa siirrettiin 20 ruumista ja yli 40 haavoittunutta ihmistä. Suurin osa heistä oli opiskelijoita, hän sanoi.

“Useiden tyttöjen terveydentila on kriittinen”, herra Danish sanoi.

Räjähdys tapahtuu, kun oikeusryhmät ja muut ovat herättäneet pelkoa siitä, että Yhdysvaltain joukkojen lähestyvä vetäytyminen vaarantaa naisia, jos Taleban laajentaa otettaan osaan maata, koska sortavia sääntöjä ne pantiin täytäntöön hallinnonsa aikana 1990-luvulla.

Se on ollut erityisen väkivaltainen viikko Afganistanissa. Talebanit ovat aloittaneet hyökkäykset etelässä ja pohjoisessa Yhdysvaltojen ja Naton joukkojen vetäytymisen alkaessa. Viime viikolla autopommi Logarissa, maakunnassa Kabulin eteläpuolella, tappoi yli 20 ihmistä.

Mutta lauantain hyökkäys tapahtui pääasiassa shiiittiosassa Kabulissa, jossa islamilainen valtio on jo aiemmin käynnistänyt hyökkäyksiä Hazaran väestöön, etniseen vähemmistöön. Lokakuussa itsemurhan räjähdys koulutuskeskuksessa samassa naapurustossa kuin lauantain hyökkäys tappoi vähintään 24 ihmistä, joista monet taas opiskelijat.

Ainakin 44 siviiliä ja 139 hallituksen joukkoa tapettiin Afganistanissa viime viikolla, mikä on korkein yhden viikon kuolleiden määrä lokakuusta lähtien, kerättyjen tietojen mukaan kirjoittanut The New York Instances.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *