Ugasin ilmastiaktivisti on poistunut Davos-valokuvasta kuvassa

Hän kannatti ympäristöaktivismia vuonna 2018 valmistuttuaan liiketalouden tutkinnosta Makerere-yliopistosta. Ilman työpaikkaa rivissä Nakate työskenteli vapaaehtoisesti Rotary Membership -organisaatiossa, jossa hän tutki paikallisten alueiden suurimpia haasteita ja miten hän voisi auttaa. Silloin hän tajusi, että ilmastonmuutos ei ollut jokin kaukainen uhka, vaan ongelma, joka juuri sillä hetkellä syö yhteisöjä ja tuhosi toimeentuloa.

Hän sai myös tietää Perjantaisin tulevaisuutta varten, liike, jonka rouva Thunberg alkoi painostaa päättäjiä kuuntelemaan tutkijoita ja toimimaan.

Vaikka Nakate haluaa itse ryhtyä toimiin, hän pelkäsi alun perin menevänsä Kampalan kaduille protestoimaan yksin. Joten tammikuun 2019 lämpimänä sunnuntaiaamuna hän värväsi kaksi sisartaan, Clare ja Joan, sekä kaksi veljeään, Paul ja Trevor, auttamaan tekemään julisteita ja liittymään hänen luokseen.

Kun ohikulkijat ja kuljettajat tuijottivat, sisarukset protestoivat pääkaupungin eri risteyksissä ja pitivät kylttejä, joissa luki “Luonto on elämää”, “Ilmasto lakko nyt” ja “Kun istutat puun, istutat metsän”.

“Oli tunne, että” olen ottanut niin kauan tekemättä tätä, ja silti ihmiset kärsivät “, rouva Nakate sanoi. Sillä hetkellä hän sanoi, että hän päätti “lisätä ääneni ilmastoliikkeeseen ja vaatia ilmastot oikeudenmukaisuutta”.

Kun sisarukset palasivat kouluun useita viikkoja myöhemmin, hän jatkoi yksin, järjestäen ilmastolakkoja kouluissa ja seisomassa valtion virastojen ulkopuolella kylttein, joissa oli sanomaa “Röötitkö minua?” Hän kehotti lainsäätäjiä tekemään niin myynti hiili- ja öljy-yhtiöiltä ja käsittelemään nousevaa vesitasoa Victoria-järvessä ja korkeita ilmansaasteita Kampalan kaltaisissa kaupungeissa.

Nakatein työ herätti vuoden loppuun mennessä huomiota kaikkialla maailmassa, mikä teki hänestä valehtelun maailmanlaajuisissa konferensseissa ja televisiossa. Joulukuussa 2019 hän oli yksi harvoista nuorista aktivisteista, jotka kutsuttiin puhumaan Yhdistyneiden Kansakuntien ilmastoneuvotteluihin Espanjassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *