Pentagon kamppailee vieroittaessaan Afganistanin armeijan pois Yhdysvaltojen lentotuesta

Mutta kun Taleban lisää hyökkäyksiään ja Afganistanin joukot kutsuvat apua, amerikkalaisten komentajien on päätettävä, mihin tuki jaetaan, mikä on erityisen vaikea päätös, kun otetaan huomioon, että Afganistanin turvallisuusjoukoilla on ennätys vaatia lentotukea ensimmäisten vaaran merkkien yhteydessä .

Yhdysvaltojen johtaman Afganistanin operaation komentaja kenraali Miller on yhteydessä Afganistanin joukkojen komentajiin, jotka ovat levinneet koko maahan, usein WhatsAppin yli, kun he pyytävät tukea tai pitävät hänet ajan tasalla.

Yhdysvaltain virkamiehen mukaan amerikkalaisen ilmavoiman käyttösäännöt ovat erittäin rajoittavia, mikä tarkoittaa, että joissakin tapauksissa iskujen hyväksyminen voi kestää kauemmin kuin jotkut suihkukoneet voivat pysyä ilmassa. Monet kohteet on suunniteltava esivalmistetusti ja niitä on tarkkailtava tuntikausia, ellei päiviä, droneilla ja muilla valvontakoneilla, mikä tarkoittaa, että välittömän tuen piirittämien Afganistanin joukkojen on yhä vaikeampi.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat huomanneet Afganistanin ilmavoimien viime vuosina saamat voitot. Heidän pienikokoisten helikoptereiden ja aseistettujen potkurikoneiden laivasto – joka näyttää enemmän kotona toisen maailmansodan elokuvassa – on tullut yhä kykenevämmäksi, vaikka iskujen aiheuttamat siviilien uhrit ovat kasvaneet.

Mutta noin 17 000 armeijan urakoitsijaa lähtee myös Yhdysvaltojen ja Naton joukkojen mukana, Afganistanin hallitus paniikkii siitä, kuinka jatkaa lentokoneidensa ylläpitoa. Lähes koko ilmavoimat, joista on vähennetty vanhentuneita Neuvostoliiton aikaisia ​​helikoptereita, on lähes täysin riippuvainen urakoitsijoiden huollosta antamasta tuesta. Urakoitsijat valvovat jopa polttoaineen toimitusta, eräs afgaanilentäjä sanoi, koska afganistanilaiset joukot ovat aiemmin kuljettaneet sitä ja myyneet sen.

Käsittelemällä urakoitsijakysymystä kenraali Milley sanoi, että paljon määrittävät kentän turvallisuusolosuhteet. “Tarkoitus on”, hän sanoi, “tarjota heille jatkuvaa tukea.”

Thomas Gibbons-Neff raportoi Afganistanista Kabulista ja Washingtonista Helene Cooper ja Eric Schmitt. Raportoinnista vastasivat Fahim Abed ja Najim Rahim Kabulissa, Taimoor Shah Kandaharissa, Zabihullah Ghazi Nangarharissa ja Farooq Jan Mangal Khostissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *