Kotoa pakenevat afgaanit täyttävät alhaisimmat työpaikat Istanbulissa

Työ loppui vuonna 2014, kun Yhdysvallat alkoi lopettaa osallistumistaan ​​Afganistaniin ja siirtää vastuun turvallisuudesta Afganistanin hallitukselle. Ystäväryhmä matkusti Turkkiin, jotkut laillisesti turkkilaisten yritysten kautta, jotka olivat palkanneet heitä Afganistaniin, ja toiset tekivät kahden kuukauden matkan enimmäkseen jalan salakuljettajien kanssa Etelä-Afganistanista Pakistanin ja Iranin kautta Turkkiin.

Maalari ja rappaaja Juma Muradi, 44, kertoi tehneensä vaarallisen matkan kolme kertaa sen jälkeen, kun Turkin viranomaiset karkottivat hänet kahdesti. Viimeinen matka oli hänen mukaansa vaikein, kun tiukemmat rajavartiot pakottivat salakuljettajat viemään heidät korkeammalle vuorille. Hän ohitti kahden afgaanin ruumiin aiemmasta ryhmästä – he olivat kuolleet polulla. Ryhmän 200 ryhmästä suurin osa pidätettiin rajavartijoiden toimesta, ja useless 40 pääsi Turkkiin.

“Jos maassani olisi rauha, en koskaan ottaisi tätä riskiä”, hän sanoi.

Kuitenkin kuuden vuoden ajan autettuaan amerikkalaisten sotilastukikohtien rakentamista ympäri maata hän oli päätynyt työttömäksi katsomassa, kuinka Taleban otti haltuunsa maaseudun Andkhoin Luoteis-Afganistanissa, ja etsivät työtä ulkomailta. Hän jakaa nyt kolmen huoneen talon seitsemän muun kanssa vanhassa kaupunginosassa, joka on tarkoitus purkaa.

Muradi kertoi olevansa huolissaan vaimostaan ​​ja neljästä lapsestaan ​​yksin kotona, koska hänellä ei ollut siellä perhettä heidän suojelemiseksi. Taleban on kilometrin päässä hänen kodistaan ​​ja on käynyt kauppaa laastilla tulen kanssa joskus kylään osuvien hallituksen joukkojen kanssa, hän sanoi.

Heidän kylässään ei ole enää matkapuhelinpalvelua, joten hän voi puhua perheensä kanssa useless, kun he kiipeävät läheiselle vuorelle saadakseen signaalin, hän sanoi.

Turkki tarjoaa ainakin turvallisen turvapaikan, mutta monille se on useless pysähdyspaikka, jossa he voivat ansaita rahaa seuraavaan harppaukseen Eurooppaan. Useimmat sanoivat tuskin selvinneen. Turkmeenien ryhmällä on etu, koska he voivat puhua turkkia, joka on lähellä heidän omaa kieltään. Mutta kaikki heistä sanoivat karkotuspelon, joka teki Turkissa työskentelystä kestämätöntä pitkällä aikavälillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *