Artikkeli 60-luvun neljännestä luokasta inspiroi journalismin luokkaa

Occasions Insider kertoo kuka olemme ja mitä teemme, ja antaa kulissien takana oivalluksia siitä, miten journalismimme muodostuu.

Kaksi vuotta sitten, Oregonin yliopiston sumuisena tammipäivänä, journalismin professori Peter Laufer otti kopion The New York Timesista ja esitti opiskelijoilleen raportointihaasteen.

Hän luki sivun 2 alaosassa olevasta ominaisuudesta, joka tuo esiin artikkelin The Timesin arkistoista joka päivä. Se peitti kokea 1960-luvun alussa neljännen luokkalaisen Roseburgissa, Malmissa, lähellä yliopistoa. Hän oli kirjoittanut kongressiedustajalleen venäläisten koululaisten nimiä, joiden kanssa hän ja hänen luokkatoverinsa voisivat olla kirjeystäviä, mutta ulkoministeriö hylkäsi pyynnön peläten, että Neuvostoliiton propaganda vaikuttaisi heihin. Artikkelin otsikko oli seuraava: “USA kieltää tytön vetoomuksen venäläisille kynsipeleille.”

Luotto…New York Occasions

“Löydä tuo tyttö!” Herra Laufer kertoi luokalle harjoituksen, jonka tarkoituksena oli opettaa opiskelijoilleen taito löytää lähde ja mahdollisesti isompi tarina. Hän ajatteli, että hän saattaa vielä asua lähellä.

Yhdeksälle opiskelijalle tästä yksinkertaisesta opetuksesta tuli journalismiprojekti, joka sisälsi kentällä tapahtuvan raportointimatkan Nevadassa, kaivaa kansallisten arkistojen FBI-tiedostoja ja tapasi kasvokkain eteläisen Venäjän nykypäivän neljännen luokkalaiset. Tänä vuonna he julkaisivat havainnot kirjassa “Luokkahuone 15: Kuinka Hooverin FBI sensuroi viattomien Oregonin neljännen luokittelijan unelmia”.

“Se on niin pieni tarina, mutta se resonoi niin paljon ajan kanssa, jonka se oli”, kertoi projektin toimituspäällikkönä toiminut Julia Mueller, joka kirjoitti luvun kirjaan.

Julkisten tietueiden ja verkkotietokantojen avulla opiskelijat löysivät artikkelin aiheen Janice Corridor, joka on nyt naimisissa ja asuu Las Vegasin lähellä. Hänen nimensä oli kirjoitettu väärin nimellä Janis alkuperäisessä artikkelissa, mikä vaikeutti luokan löytämistä.

Vuonna 1960 kylmän sodan jännittyneenä aikana, jolloin sekä Yhdysvallat että Neuvostoliitto pitivät toisen maan jokaista liikettä taktiikkana, joka tähtää maailman hallintaan, Ms. Hallilla ei koskaan ollut mahdollisuutta kirjeenvaihtoon venäläisten opiskelijoiden kanssa. . Toimittajat olivat päättäneet ymmärtää miksi.

He hylkäsivät opetussuunnitelman, nimeivät kurssin uudeksi Janice 101: ksi ja omistivat loppukauden tarinan purkamiseen.

Jokainen opiskelija otti hieman erilaisen kulman. Yksi tarkasteli Yhdysvaltoja valloittanutta kommunismin pelkoa. Toinen toimittaja, joka oli matkalla Las Vegasiin kevätmatkalle naisopiskelijoidensa kanssa, teki kiertotien tavata Ms Hallia. Vielä yksi haastatteli Ray McFetridgen perhettä, opettajaa, joka oli suunnitellut kirje-kaveriprojektin ja joka oli kuollut vuosia aiemmin. Opiskelijat saivat jopa FBI: n tapaustiedostot tapahtumasta Freedom of Data Act -pyynnön kautta.

“Miksi et halua ihmisten olevan ystäviä rajojen yli?” kysyi Zack Demars, projektin päätoimittaja, esittäen opiskelijoiden keskeisen kysymyksen.

“Luulen, että huomasimme, että se johtui tuolloisesta pelosta”, hän lisäsi.

NBC Newsin entinen kirjeenvaihtaja Laufer ajatteli, että toimittaja tarvitsi mennä Venäjälle tapaamaan nykyisiä oppilaita. Hän halusi journalismin opiskelijoidensa tutkivan mitä tapahtuisi, jos he yrittäisivät yhdistää koululaisia ​​tänään.

“Päätimme, ettemme aio jättää tätä roikkumista”, herra Laufer sanoi. “Jos he eivät pystyisi tekemään sitä vuonna 1960, aiomme tehdä sen vuonna 2020.”

Luokka päätti ottaa neljännen luokan oppilaiden kirjoittamat kirjeet Yoncallassa Ore, ja toimittaa ne venäläisille opiskelijoille.

Joulukuussa 2019, kuukausien kuluttua kurssin päättymisestä, herra Demars lähti 13 tunnin junamatkan päässä Moskovasta eteläiseen Venäjän kaupunkiin Rostov-on-Doniin, missä Lauferilla oli yhteyshenkilö, joka suostui toimimaan oppaana.

Herra Demars tapasi venäläisiä neljännen luokan opiskelijoita ja antoi heille kirjeet amerikkalaisilta kollegoiltaan. He pippurivat häntä kysymyksillä: Onko hänellä lemmikkejä? Harrastiko hän urheilua? Mitä hän ajatteli Ariana Grandesta?

Hän puhui myös ryhmän lukiolaisten kanssa. He keskustelivat amerikkalaisista kouluista ja elokuvista ja pyysivät seuraamaan häntä Instagramissa. Hän ajattelee näitä uusia seuraajia nykyaikaisina kirjeystävinä.

“En puhu heidän kanssaan niin usein”, hän sanoi. “Mutta olemme vuorovaikutuksessa silloin tällöin, ja meillä on sellainen inhimillinen yhteys.”

Herra Demars työskentelee nyt toimittajana pienessä Oregonin paikallislehdessä. Projektin aikana hän oppi yksittäisten kokemusten tallentamisen arvon, mikä voi tarjota tuleville sukupolville käsityksen tietystä aikakaudesta.

“Kun olen raportoinnissa, etsin niitä asioita, jotka ovat tällä hetkellä yleisiä, mutta syvästi ainutlaatuisia ajanjaksolle”, hän sanoi.

Neiti Corridor, 70, kertoi olevansa hämmästynyt kuullessaan opiskelijoiden, jotka ovat noin hänen lapsenlapsensa ikäisiä.

Hän oli myös kauhistunut projektista ja erityisesti herra Demarsin sinnikkyydestä: “Hän kiinnitti nämä kaksi neljää luokkaa”, hän sanoi, “mitä juuri yritimme tehdä.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *