2 amerikkalaista havaitsi syylliseksi Italian poliisin murhaan

Rooma – Kaksi amerikkalaista miestä tuomittiin keskiviikkona murhasta ja tuomittiin elinkautiseen italialaisen sotilaspoliisin taposta heinäkuussa 2019, kun kaksi San Franciscon alkuperäiskansalaista lomailivat Roomassa.

14 kuukautta kestäneen oikeudenkäynnin päätteeksi, joka pidettiin enimmäkseen suljettujen ovien takana pandemian rajoitusten takia, tuomaristo totesi Finnegan Elderin, 21, ja Gabriel Natale Hjorthin, 20, syylliseksi varajäsenen prikaatin murhaan. Mario Cerciello Rega, 35.

Haukkoja kuultiin koko oikeussalissa, kun tuomiot julistettiin, ja tapetun upseerin leski nojautui asianajajaansa vastaan ​​ja nyökkäsi.

Kaksi amerikkalaista oli teini-ikäisinä 26. heinäkuuta 2019, jolloin aikaisin aamulla riiteltiin autiolla kadunkulmalla kahden tavallisen poliisin – prikaatikenraali Cerciello Regan ja toisen upseerin, Andrea Varrialen – kanssa.

Puolustus väitti, että kaksi amerikkalaista olivat toimineet itsepuolustuksina alle minuutin kestäneen riidan aikana uskoen, että upseerit olivat pahaa aikovia roistoja. Syyttäjä väitti, että pari oli toiminut murha-aikomus.

Taistelu rajoitti mutkikkaan illan, joka alkoi keskeytetyllä huumekaupalla trendikkäällä yöelämän alueella. Epäonnistuneen kokaiinin oston jälkeen kaksi amerikkalaista varastivat repun, joka kuului Sergio Brugiatellille, välittäjälle, joka oli välittänyt tuon huumekaupan, ja vaati sitten rahaa pussin palauttamiseksi.

Prikaatikenraali Cerciello Rega ja hänen kumppaninsa oli lähetetty hakemaan reppu, ja upseeri tapettiin tapaamispaikassa luovutusta varten.

Herra Vanhin puukotti toistuvasti prikaatinkenraali Cerciello Regaa seitsemän tuuman sotilaallisella veitsellä, kun he alkoivat taistella, ja herra Natale Hjorth taisteli hetkeksi upseeri Varrialeen. Herra Vanhin ei koskaan kiistänyt prikaatikenraali Cerciello Regan tappamista, mutta sanoi olevansa toimi itsepuolustuksenaja uskoi, että upseeri yritti tukehtua.

Teini-ikäiset pidätettiin heidän hotellissa, aivan korttelin päässä, josta prikaatikenraali Cerciello Rega tapettiin, muutama tunti murhan jälkeen.

Natale Hjorthin kanssa painellessaan 27-vuotias upseeri Varriale, joka oli mustelmissa, on toistuvasti seisonut hänen kertomuksensa mukaan, että hän ja hänen kumppaninsa olivat tunnistaneet itsensä carabinieriksi tai Italian sotapoliisin jäseniksi, kun he lähestyivät teini-ikäisiä. Kun hän otti kantaa viime heinäkuussa, hän sanoi, että he olivat vetäneet merkkinsä ja ilmoittaneet selvästi itsestään.

Tapaus herätti kansainvälistä huomiota osittain uhrin ja oikeudenkäynnissä olevien miesten nuoren iän vuoksi. Prikaatikenraali Cerciello Rega, joka oli juuri palannut töihin häämatkansa jälkeen, sai sankarin hautajaiset, suorana lähetyksenä kansallisessa televisiossa.

Prikaatikenraali Cerciello Regan leski Rosa Maria Esilio, oli suuressa oikeussalissa – yleensä käytetään suurissa terrorismikokeissa – kun tuomio luettiin. Saatuaan selville syytteen olevan vallinnut, hän halasi miehensä veljeä.

Herra Vanhin ja Natale Hjorth ovat viettäneet viimeiset 21 kuukautta Rooman vankiloissa odottaessaan oikeudenkäyntiä ja tuomiota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *