Biden kutsuu Etelä-Korean presidentin Valkoiseen taloon toukokuussa

Presidentti Biden tapaa Etelä-Korean presidentti Moon Jae-inin Washingtonissa 21. toukokuuta, Valkoinen talo ilmoitti torstaina.

“Presidentti Moonin vierailulla tuodaan esiin Yhdysvaltojen ja Korean tasavallan välinen rautainen liitto sekä hallitusten, ihmisten ja talouksien laajat ja syvät siteet”, Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki sanoi lausunnossaan. “Presidentti Biden odottaa voivansa työskennellä presidentti Moonin kanssa vahvistaaksemme edelleen liittoumiamme ja laajentaaksemme tiivistä yhteistyötä.”

Vuonna haastattelu The New York Timesille julkaistiin viime viikolla, Moon kehotti herra Bideniä istumaan Pohjois-Korean kanssa ja aloittamaan neuvottelut, kutsumalla ydinaseiden poistamista Etelä-Korean “selviytymiskysymykseksi”.

Bidenin edeltäjä Donald J. Trump jätti toimistonsa poistamatta yhtä Pohjois-Korean ydinkärkeä. Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on jatkettu asekokeet.

“Hän löi pensaita eikä onnistunut vetämään sitä läpi”, Mr. Moon kertoi Trumpin ponnisteluista Pohjois-Koreaan. “Tärkein lähtökohta molemmille hallituksille on olla halua vuoropuheluun ja istua kasvotusten varhaisessa vaiheessa.”

Hän pyysi myös Yhdysvaltoja tekemään yhteistyötä Kiinan kanssa Pohjois-Korean ja muiden globaalien kysymysten, kuten ilmastonmuutoksen, suhteen. Kahden maan välisten suhteiden huonontuminen voi uhata neuvotteluja ydinaseiden poistamisesta, hän varoitti.

Herra Biden tapasi Japanin pääministeri Yoshihide Suga Valkoisessa talossa 16. huhtikuuta, mikä oli ulkomaisen johtajan ensimmäinen henkilökohtainen vierailu hänen presidenttikautensa aikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *