Kaatuneet brittiläisen imperiumin sotilaat jäivät huomiotta rasismin takia

LONDON – Kymmeniä tuhansia Afrikan ja Aasian sotilaita, jotka kuoli ensimmäisen maailmansodan aikana silloisen Britannian imperiumin palveluksessa, ei muistettu kunnolla osittain ennakkoluulojen ja rasismin takia. tutkimuksen tuloksiin julkaistu torstaina.

Riippumattoman komitean laatimassa raportissa todettiin, että 45 000–54 000 ihmisen, joka kuoli Ison-Britannian sodankäynnissä, hautoja – lähinnä itäafrikkalaisia, länsi-afrikkalaisia, egyptiläisiä ja intialaisia ​​- ei saatu asianmukaisia ​​muistomerkkejä. Ainakin 116 000 muuta uhria ei nimetty missään muistomerkissä, kerrotaan raportissa ja lisätään, että määrä voi olla jopa 350 000.

The Guardian -lehti kertoi ensimmäisen kerran keskiviikkonaTutkimuksessa todettiin, että vaikka jotkut siirtomaa-alaiset olivat olleet vapaaehtoisia palveluksessaan, “yhtä suuri osa sotilas- ja siirtomaahallinnon viranomaisista on saattanut pakottaa tai pakottaa heidät varusmiesten joukkoon”, erityisesti Afrikan siirtomailla ja Egyptissä.

Joissakin tapauksissa kuolleita muistettiin yhdessä muistomerkkien sijasta omien hautakivien tai hautakivien kanssa, kuten heidän eurooppalaiset kollegansa olivat. Muissa tapauksissa kadonneiden sotilaiden nimet kirjattiin rekistereihin eikä kiviin.

Kriitikot kutsuivat raporttia kauan myöhässä olevaksi tunnustukseksi, jota oli seurattava konkreettisilla toimilla rodun epäoikeudenmukaisuuden korjaamiseksi Britanniassa.

Sodan vakavat havainnot tulevat, kun brittiläiset instituutiot kamppailevat laskemalla rodullista epäoikeudenmukaisuutta, jota ruokkivat Black Lives Matter -protestit, jotka puhkesi ympäri maata viime kesänä. Kriitikot ovat sanoneet, että hallituksen tilaama raportti rotusyrjinnästä, joka julkaistiin viime kuussa vastauksena näihin mielenosoituksiin, kalkittu rodullinen epäoikeudenmukaisuus Britanniassa sen jälkeen kun se sanoi, että erot johtuivat enemmän sosioekonomisesta asemasta kuin rodusta.

Orjakauppiaiden patsaat on revitty joissakin Britannian kaupungeissa, ja maan museot ovat pyrkineet korostamaan linkkejä orjuuteen ja kolonialismiin näyttelyissä. Kuninkaallinen perhe on myös tulipalossa sen jälkeen, kun prinssi Harry ja hänen vaimonsa, Sussexin herttuatar Meghan, sanoivat haastattelu viime kuussa että perheenjäsen oli esittänyt kysymyksiä poikansa ihonväristä, joka ei ollut vielä syntynyt.

Tutkimus teetettiin vuonna 2019, mikä johtui osittain Channel 4: n dokumenttielokuvan havainnoista, “Muistamattomat – Britannian unohdetut sotasankarit”, joka seurasi Ison-Britannian työväenlääkäriä David Lammyä hänen tutkittaessa, miksi ensimmäisen maailmansodan aikana palvelleet ja kuolleet afrikkalaiset sotilaat eivät olleet saaneet omia hautaansa.

“Mikään anteeksipyyntö ei voi koskaan korvata The Unrememberedin kärsimää nuhtelua”, herra Lammy sanoi Twitterissä vastauksena kyselyyn. Mutta sen tunnustaminen, että komissio ei ollut kohdellut mustafrikkalaisia ​​ja muita etnisten vähemmistöjen sotilaita samalla tavalla kuin muita, oli “vedenjakaja”, hän sanoi ja lisäsi, että se tarjosi mahdollisuuden työskennellä läpi “tämän historian ruma osa”.

Raportissa sanottiin, että muistojuhlien epäonnistuminen perustui “vakiintuneisiin ennakkoluuloihin, ennakkoluuloihin ja nykypäivän keisarillisten asenteiden laajaan rasismiin”.

Vastauksena havaintoihin, Commonwealth Conflict Graves Fee anteeksi “historiallisista puutteista” ja ilmoitti olevansa täysin sitoutunut toteuttamaan raportissa esitettyjä suosituksia. Niihin sisältyi enemmän resursseja etsimään niitä, joita ei muistettu, ja yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa, jotta Britannian imperiumin historia saataisiin esiin vaikeissa osissa.

“Vuosisadan takaiset tapahtumat olivat väärät silloin ja ovat väärät nyt”, komission pääjohtaja Claire Horton sanoi lausunnossaan. “Olemme pahoillamme tapahtuneesta ja pyrimme korjaamaan menneisyyden vääryydet.”

Ison-Britannian puolustusministeri Ben Wallace pyysi anteeksi torstaina hallituksen puolesta. “Ei ole epäilystäkään siitä, että ennakkoluuloilla oli merkitystä joissakin komission jäsenten päätöksissä”, hän sanoi parlamentissa. Hän sanoi, että hallitus tukee raportin suositusten täytäntöönpanoa. “Vaikka emme voi muuttaa menneisyyttä, voimme hyvittää ja ryhtyä toimiin”, hän sanoi.

Mutta Kehinde Andrews, Birminghamin kaupungin yliopiston mustatutkimuksen professori, sanoi: “On todella farsia, että nyt 2000-luvulla he haluavat pyytää anteeksi.”

Komissio perustettiin vuonna 1917 muistamaan palveluhenkilöiden kuolemia hautausmailla ja muistomerkkeissä ympäri maailmaa. Ryhmän pääperiaatteita ovat “sotakuolleiden yhdenvertainen kohtelu riippumatta siitä, mikä on aste tai uskonto”. Ainakin 1,7 miljoonaa Ison-Britannian ja Kansainyhteisön kansalaista kuoli kahden maailmansodan aikana.

Ensimmäisessä maailmansodassa “valkoisiksi asutettujen” maiden, kuten Australian, Kanadan ja Uuden-Seelannin, sotilaiden panokset hallitsivat kertomusta Britannian imperiumin muista osista, kerrotaan raportissa.

Monet britit eivät tienneet, että ei-valkoiset siirtomaa-aineet olivat mukana imperiumin sodissa, ja tämä johtui kouluissa opetettavasta historian aukoista, professori Andrews sanoi. “Jos valtion laitokset olivat vakavia, joudut rakentamaan koulun opetussuunnitelman perusteellisesti tyhjästä”, hän lisäsi.

Hänen mukaansa siirtomaa-asioiden pakollisen asevelvoitteen pitäisi avata keskustelu palauttamisesta ja hyvityksistä kärsineiden perheille.

“Tämä tapahtui 100 vuotta sitten”, hän sanoi ja lisäsi, että menneiden vääryyksien nykyinen kirjanpito oli “liian vähän, liian myöhäistä”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *