Uusi lintuinfluenssa hyppää ihmisille. Toistaiseksi se ei ole ongelma

Tohtori Luceylle kukaan muu ei näyttänyt pitävän ihmisten H5N8-infektiota “minkäänlaisena huolenaiheena”. Hän lisäsi: “Mielestäni se on huolestuttavaa.”

Muut tiedemiehet sanoivat, etteivät he olleet yhtä huolissaan.

Florian Krammer, flunssatutkija Icahnin lääketieteellisessä koulussa Mt. Siinain mukaan hän oli enemmän huolestunut muista lintuinfluenssaviruksista, kuten H5N1, jotka ovat jo osoittaneet olevansa vaarallisia ihmisille. Toinen lintuinfluenssavirus, H7N9, tartunnan saaneet ihmiset ensimmäistä kertaa vuonna 2013. On ollut yli 1500 vahvistettua tapausta ja yli 600 kuolemantapausta sen jälkeen. Vuodesta 2017 lähtien on ollut useless kolme vahvistettua tapausta ja virus ei hyppää helposti henkilöstä toiseen.

Aina on mahdollista, että mikä tahansa virus voi kehittyä tartunnasta ihmisestä toiseen ja muuttua vaarallisemmaksi. Mutta H5N8: lla olisi molemmat esteet hypätä. Verrattuna muihin virusuhkiin tohtori Krammer sanoi: “En ole huolissani.”

Tohtori Richard J. Webby, flunssan asiantuntija St.Jude biolääketieteen tutkijakoulu ja WHO: n eläinten ja lintujen influenssan ekologiaa käsittelevän yhteistyökeskuksen johtaja sanoi, että kaikki H5-virukset ovat huolestuttavia, koska jotkut niistä ovat infektoineet ja tappaneet ihmisiä. Mutta hän sanoi: “Heillä kaikilla on samanlainen sitoutumiskyky ihmissoluihin, mikä on rajallista”, hän sanoi. Influenssavirukset käyttävät hiukan erilaista tapaa kiinnittyä lintujen soluihin kuin ihmisen soluihin, ja hyvä oleminen yhdessä tarkoittaa yleensä sitä, että ei ole hyvä toisessa.

Tohtori Webby sanoi myös, että vaikka seitsemän infektiota olisi varmasti huolestuttava, useless yksi infektio on vahvistettu. Muiden kuuden testiin sisältyi nenänäytteitä ja verivasta-ainetestejä. Ihmisillä, joilla ei ole oireita, nenäpyyhkeet voivat yksinkertaisesti osoittaa, että he ovat hengittäneet virusta. Se ei tarkoita, että se olisi tartuttanut heidät.

Verivasta-ainetesteillä on myös mahdollinen virhe, hän sanoi, eivätkä ne välttämättä pysty erottamaan altistumista yhdelle influenssavirukselle toisesta.

Hän ei myöskään nähnyt tieteellistä perustaa väittää, että H5N8 kehittää todennäköisemmin kuin mikään muu lintuinfluenssa ihmisestä toiseen. Mutta mikä tahansa virus voi kehittää tätä kykyä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *