He teeskentelivät olevansa tutkijoita. Sitten he huijaivat häntä 33 miljoonasta dollarista.

Viimeisen Hongkongin huijauksen keskellä olevasta 90-vuotiaasta naisesta ei ole paljoakaan paljastettu, kuinka hän hankki varallisuutensa tai kuinka hänestä tuli kohde. Mutta hän sai elokuussa puhelun henkilöltä, joka väitti olevansa valtion virkamies, Etelä-Kiinan Morning Publish raportoitu. Päiviä myöhemmin poliisin mukaan henkilö, joka väittää olevansa kiinalainen poliisi, saapui kotiinsa Hongkongin varakkaiden eliittien ylelliselle alueelle Victoria Peakille toimittamaan matkapuhelimen, jota hänen oli käytettävä kommunikoimaan ns. Tutkinnan aikana.

Viiden kuukauden aikana huijarit tekivät kelvottomia ohjeita miljoonien siirtämisestä osana ns. Tutkimusta. Hän siirsi ensimmäisen miljoonansa 12. elokuuta, poliisi sanoi. 13. elokuuta – 4. tammikuuta hän talletti 31,eight miljoonaa dollaria lisää huijareiden pankkitileille.

Järjestelmä alkoi romahtaa, kun kotiapulainen epäiltyi ja ilmoitti naisen tyttärelle, joka suostutteli äitinsä tekemään poliisiraportin maaliskuussa, poliisi sanoi. Siihen mennessä lähes 33 miljoonaa dollaria oli kadonnut. Oli epäselvää, tuleeko nainen koskaan takaisin penniäkään.

Ylitarkastaja Mok sanoi, että vanhukset olivat haavoittuvimpia puhelinhuijareita. Hän pyysi yleisöä ottamaan säännöllisesti yhteyttä vanhempiin sukulaisiin keinona vähentää tällaisia ​​petoksia.

“Toivomme kaikkien soittavan vanhuksille useammin paitsi osoittaaksemme, että välität heistä, että muistuttaaksemme heitä olemasta kuulematta puhelinhuijauksiin”, hän sanoi, “mutta jotta he voisivat tuntea paremmin äänesi ja tyyppisi. käyttämäsi sanat. “

Lennon Chang, Australian Monashin yliopiston vanhempi lehtori ja tietoverkkorikollisuuden asiantuntija Kiinan suuralueella, kertoi, että tällaisten rikosten ikääntyneitä uhreja vaivaa usein häpeän tunne. Joskus he seuraavat edelleen huijareidensa ohjeita, jotka usein heiluttavat lupauksia palauttaa rahat, vaikka he alkavat epäillä, että heitä petetään.

“He pelkäävät, että jos he kertovat muille ihmisille, heitä kritisoidaan tyhmyydestä”, hän sanoi puhelinhaastattelussa. ”He pelkäävät kiusaamista. He eivät halua, että heidän katsotaan joutuvan tällaiseen siirteeseen vuosikymmenien elämänkokemuksesta huolimatta. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *