Bessemerin symboli – The New York Instances

Bessemer – Alabaman kaupunki, jossa Amazonin varastotyöntekijät äänestivät äskettäin liittymättä liittoon – on nimetty brittiläiselle keksijälle Henry Bessemerille, joka mullisti teräksenvalmistuksen. Kun Alabaman liikemies perusti kaupungin vuonna 1887, hän kutsui sitä Bessemeriksi siinä toivossa, että siitä tulisi terästeollisuuden keskus.

Se teki. Bessemerin terästehtaat menestyivät rautamalmin ja muiden Alabaman luonnonvarojen avulla. He tarjosivat työpaikkoja, jotka auttoivat monia työntekijöitä rakentamaan keskiluokan elämää. Ne olivat tyypillisiä Yhdysvaltojen laaja-alainen vauraus 1900-luvun puolivälistä.

Nykyään nämä terästeollisuudet ovat kauan poissa, tekniikan ja maailmanlaajuisen kilpailun kautta. Bessemer ei enää tee mitään terästä. Entisen myllyn paikalla – yhden omistaa US Metal – on jättiläinen Amazon-varasto, joka on ollut uutisissa liiton äänestyksen takia.

Amazon voitti vakavasti unionin järjestöponnistelun korostaen, että se maksoi jo selvästi yli liittovaltion 7,25 dollarin vähimmäispalkan. Ja se on totta: Kaikki sen työntekijät ansaitsevat vähintään 15 dollaria tunnissa. Viesti soi. Suhteessa muihin työpaikkoihin, joita he saattavat löytää, Amazonin työntekijät päättivät, että he tekivät jo melko hyvin.

Mutta kannattaa ajatella myös Amazon-työpaikkoja laajemmassa yhteydessä, joka sisältää paitsi nykyiset vaihtoehdot myös Bessemerin ja monien muiden kamppailevien kaupunkien historian Yhdysvalloissa verrattuna moniin työpaikkoihin jotka olivat kerran saatavilla – tehtaan työpaikat ja muut, jotka antoivat työntekijöille mahdollisuuden nousta talouden portaita ylös – Amazonin työpaikat eivät näytä niin houkuttelevilta. Viisitoista dollaria tunnissa kokopäiväisestä työntekijästä tarkoittaa noin 31 000 dollaria vuodessa, alle puolet Yhdysvaltain perheen mediaanituloista ja riittävän alhainen monissa tapauksissa, jotta perhe voi saada tuettuja koululounaita.

Se ei ole sellainen palkka, joka näyttää todennäköisesti auttavan maata jälleen rakentamaan kasvavaa, kukoistavaa keskiluokkaa. Ja Amazonin työpaikat näyttävät yhä enemmän Yhdysvaltojen talouden tulevaisuudesta.

Amazon on maan nopeimmin kasvava yritys monin mitoin. Sen perustaja ja puheenjohtaja Jeff Bezos on maailman rikkain mies. Se työllistää noin 1,three miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti, ylös 750 000 useless puolitoista vuotta sitten. Amerikkalaisista yrityksistä useless Walmartilla on suurempi työvoima.

Alec MacGillis, erinomaisen uuden kirjan kirjoittaja Amazonista, nimeltään “täyttyminen” huomauttaa, että Amazonin varastotöillä on paljon yhteistä aikaisempien teollisuustöiden kanssa. Ne ovat tärkeimpiä vaihtoehtoja ihmisille, jotka valmistuvat lukiosta tai korkeakoulusta ilman erityisiä työtaitoja. Ne ovat myös fyysisesti vaativia ja vaarallisia.

MacGillis muistuttaa ihmisiä huolellisesti loukkaantumisista ja kuolemista, jotka tulivat vanhojen tehtaan töiden yhteydessä, ja hän dokumentoi samanlaiset riskit, joita varastotyöt voivat aiheuttaa. Jody Rhoads oli 52-vuotias äiti ja rintasyöpä selvinnyt Carlislessa, Pa. Hänen kaulansa mursi teräshylly, kun hän ajoi trukkia Amazonin varastossa tappaen hänet. (“Emme usko, että tapaus liittyi työhön”, Amazon-johtaja ilmoitti liittohallitukselle vihjaen virheellisesti, että hänen kuolemansa johtui luonnollisista syistä.)

Kuten Spencer Cox, entinen Amazonin työntekijä, joka kirjoittaa nyt Ph.D. väitöskirja Minnesotan yliopistossa yrityksestä, kertoi kollegalleni David Streitfeldille: “Amazon järjestää vähittäiskaupan työn luonteen – mikä on perinteisesti fyysisesti vähäistä ja jolla on paljon seisokkeja – tehtaalle samankaltaisemmaksi, mikä ei koskaan anna pettää. “

Mutta kaikilla samankaltaisilla tehtailla Amazonin työpaikoilla on myös ratkaisevia eroja. He ovat eristävämpi, kuten MacGillis selitti minulle. Varastotyöntekijät työskentelevät sen sijaan, että työskentelisivät joukossa ihmisiä, jotka luovat jotain, usein yksin, vuorovaikutuksessa enimmäkseen robottien kanssa. Amazonin työpaikat maksavat myös vähemmän kuin monet tehtaan työpaikat.

MacGillis kertoo Bodanin miesten kolmesta sukupolvesta, jotka työskentelivät Sparrows Pointin terästehdas, lähellä Baltimorea. Nuorin, William Bodani Jr., ansaitsi 35 dollaria tunnissa vuonna (noin 52 dollaria nykypäivän dollareina) yhdessä bonusten kanssa. Se riittää vankalle keskiluokan tulolle.

Kun terästehdas oli poistunut Sparrows Pointista, Bodani otti sen sijaan työpaikan Amazonin varastoon, joka vie saman maan. Hän oli tuolloin 60-luvun lopulla ja teki murto-osan siitä, mitä hänellä oli kerran.

Olisi yksi asia, jos tällainen alaspäin suuntautuva liikkuvuus heijastaisi Yhdysvaltain talouden yleistä suorituskykyä. Mutta se ei ole. Taloudellinen tuotos henkeä kohden on paljon suurempi kuin kaksi vuosikymmentä sitten ja huomattavasti korkeampi kuin Bessemerin 1900-luvun kukoistuksessa. Suurin osa voitoista kuitenkin ovat virtaaneet kapeaan viipaleeseen työntekijöitä – ylemmän keskiluokan ja erityisesti varakkaiden keskuudessa.

Monille muille Amazon-työ näyttää paremmalta kuin vaihtoehdot, vaikka se onkin osa syytä siihen, että niin monet amerikkalaiset perheet kamppailevat.

Perinnöt: “Jopa räikeimmällä ja juhlallisimmillaan hän oli astia syvälle tuskalle”, Jon Caramanica kirjoittaa räppäri DMX, joka kuoli perjantaina.

Eletyt asunnot: Hänen kuuluisiin asiakkaisiinsa kuuluivat Marlon Brando, Magic Johnson, Morgan Freeman ja Britney Spears. Mutta hän päätti olla puolustamatta OJ Simpsonia. Howard Weitzmanilla on kuoli 81-vuotiaana.

Jos olet katsellut kansallislaulu ennen Tremendous Bowlia, saatat olla perehtynyt allekirjoitetun laulamisen ajatukseen. Siihen kuuluu viittomakielen tulkki laulun esittäminen, usein laulajan vieressä. Parhaat esitykset eivät välitä useless kappaleen sanoja; he välittävät sen tunteen.

Hyvä esitys “priorisoi dynamiikkaa, muotoilua ja virtausta”, Corinna da Fonseca-Wollheim kirjoittaa The Instances. Kuurot laulajat valmistautuvat kokeilemalla kappaletta kuinka pystyvät. Kuurojen näyttelijä ja tanssija Mervin Primeaux-O’Bryant pisti pienen kaiuttimen vaatteisiinsa voidakseen tuntea ”Keskiyön juna Georgiaan” värähtelyt samalla kun äänitti tulkintaa sarjaan amerikkalaisia ​​viittomakielen keskeisiä kappaleita mustat naiset.

“Joskus tulkit eivät näytä tunteita, jotka ovat sidoksissa musiikkiin”, Primeaux-O’Bryant sanoi. “Ja kuurot ovat kuin:” Mikä se on? “

Esityksessä Primeaux-O’Bryant veti näkymättömää pilliä vastaamaan bändin sarvien woo-woo. Tulkitessaan vetoavaa “oh”, hän käytti liikkeitä, jotka laajensivat sanoja varovasti, kätensä lepatellen sylissään.

Lisätietoja: Katso leike Primeaux-O’Bryant’sista esitys täällä. Ja GQ profiloitu Matt Maxey, joka kääntää Probability the Rapperin konserteissaan.

Lauantai-ilta”Reagoi Derek Chauvin -kokeiluun. Carey Mulligan isännöi.

Perjantai Spelling Bee -tapahtuma oli keskiaivot. Tässä on tämän päivän palapeli – tai voit pelata verkossa.

Tässä tänään Mini-sanaristikko, ja vihje: Missä harmaat voivat lyödä lämpöä (kolme kirjainta).

Jos sinulla on mielialaa pelata enemmän, etsi kaikki pelimme täällä.


Kiitos, että vietit osan aamustasi The Timesin kanssa. Nähdään huomenna. – David

PS Kuusikymmentäkuusi vuotta sitten tänään, tutkimus osoitti, että tohtori Jonas Salkin poliorokote oli erittäin tehokas. Tulokset saivat “fanfareja ja draamaa, jotka ovat paljon tyypillisempiä Hollywood-ensi-illalle kuin lääketieteelliselle kokoukselle”. Instances kertoi.

Sinä pystyt näkemään tämän päivän painettu etusivu täällä.

Tämän päivän jaksoPäivittäinen”Kertoo Euroopan rokotteiden käyttöönotosta. Päällä E-book Evaluation-podcastBlake Bailey keskustelee uudesta Philip Rothin elämäkerrastaan ​​ja keskustelusta Rothin perinnöstä.

Claire Moses, Ian Prasad Philbrick, Tom Wright-Piersanti ja Sanam Yar tekivät elokuvan The Morning. Voit tavoittaa joukkueen osoitteessa themorning@nytimes.com.

Rekisteröidy täällä saadaksesi tämän uutiskirjeen postilaatikkoosi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *