Trumpin kääntäen Biden palauttaa avun palestiinalaisille

Vanha palestiinalaisviranomainen suhtautui myönteisesti muutokseen, mutta sanoi, että Ramallahissa toimiva palestiinalaisjohto toivoi edelleen, että herra Biden kumoaa useita muita Trumpin hallinnon toteuttamia toimenpiteitä.

“Tämä on positiivinen, tärkeä ja rakentava askel kohti Palestiinan ja Yhdysvaltojen välisten suhteiden oikaisemista, jotka Trumpin hallinto tuhosi”, sanoi Palestiinan itsehallinnon sosiaalisen kehityksen ministeri Ahmad Majdalani. “Uskomme, että siihen voidaan rakentaa käsittelemällä joitain muita ratkaisemattomia asioita.”

Senaattori Jim Risch Idahosta ja texasilainen edustaja Michael McCaul, molemmat republikaanit, kritisoivat liikettä yhteisessä julkilausumassasanoen, että “avun jatkaminen Länsirannalle ja Gazalle ilman palestiinalaishallinnon myönnytyksiä heikentää Yhdysvaltojen etuja”.

He lisäsivät tarkoittavansa pakettia varmistaakseen, että se ei rikkonut Taylor Pressure Act -lakia, joka kieltää Yhdysvaltoja tarjoamasta suoraa taloudellista apua palestiinalaishallinnolle, kunnes se lopettaa maksut palestiinalaisten perheille, jotka tekevät väkivaltaa israelilaisia ​​tai amerikkalaisia ​​vastaan.

Ulkoministeriön tiedottaja Ned Worth sanoi keskiviikkona, että rahoitus oli “täysin yhdenmukaista” Yhdysvaltain lain kanssa. Hän ilmoitti, että kaikki Länsirannalle ja Gazalle menevä apu annettaisiin “kehitysyhteistyökumppaneiden” eikä “hallitusten tai tosiasiallisesti valtion viranomaisten kautta”.

Monet humanitaariset ryhmät arvostelivat Trumpin hallintoa siitä, että se oli kieltänyt Yhdistyneiden Kansakuntien viraston odottamat rahat, mikä vahingoitti sitä finanssikriisiin. Muut maat auttoivat korjaamaan osan puutteesta, mutta virasto on jatkanut toimintaansa vakavissa taloudellisissa rajoitteissa.

Yhdistyneiden Kansakuntien virkamiehet saivat selvän selvityksen tuen jatkamisesta ennen virallista ilmoitusta. Kysyttäessä Bidenin hallinnon suunnitelmasta, Yhdistyneiden Kansakuntien tiedottaja Stéphane Dujarric sanoi, että “oli useita maita, jotka olivat huomattavasti vähentäneet tai keskeyttäneet maksuja” ja että “toivomme, että Yhdysvaltojen päätös johtaa muut liittymään takaisin UNRWA: n avunantajiksi. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *