Suurella verohelpotuksella Hong Kong yrittää rauhoittaa rikkaita

HONG KONG – Poliittinen oppositio on ollut tuhoutui. Sananvapaus on ollut tukahdutettu. Riippumaton tuomioistuinjärjestelmä voi olla seuraava.

Mutta vaikka Hongkongin huippujohtajat ottavat tiukemman linjan yli seitsemän miljoonan asukkaan kaupunkiin, he tuomitsevat tärkeän vaalipiirin: rikkaat. Ylimmät virkamiehet valmistelevat uutta verohelpotusta ja muita makeutusaineita kuvaamaan Hongkongia Aasian johtavaksi ansaintapaikaksi huolimatta Kiinan kommunistisen puolueen yhä itsevaltaisemmasta hallinnosta.

Toistaiseksi kenttä toimii. Cambridge Associates, 30 miljardin dollarin sijoitusrahasto, ilmoitti maaliskuussa aikovansa avata toimiston kaupunkiin. Sijoituspäälliköt ovat viime kuukausina perustaneet yli sata uutta yritystä. Wall Streetin pankit Goldman Sachs, Citigroup, Financial institution of America ja Morgan Stanley lisäävät Hongkongin henkilöstöään.

“Hongkong on useless miljardi kaupunki New Yorkin jälkeen,” sanoi Hongkongin taloussihteeri Paul Chan tänä vuonna järjestetyssä talousjohtajien kokouksessa.

Pekingillä ei ole varaa pelotella Hongkongin pankkiireja ja rahoittajia. Entinen Britannian siirtomaa on edelleen merkittävä portti kansainväliseen rahoitusjärjestelmään. Kiinalaiset yritykset tarvitsevat sitä kerätäksesi rahaa globaaleilta sijoittajilta; myös nämä yritykset ja varakkaat kiinalaiset luottavat siihen rahan siirtämiseen ulkomaille helpommin.

Joten Peking on saavuttamassa huolellisen tasapainon. Hongkongin kansalaisten vapauksien riistäminen on lopettaa julmat haasteet kommunistisen puolueen hallinnolle, kuten toisinaan väkivaltaiset hallitusten vastaiset mielenosoitukset. puhkesi kaksi vuotta sitten. Samalla se yrittää viehättää kaupungin finanssiluokkaa pitääkseen sen siirtymästä toiseen liikeystävälliseen paikkaan, kuten Singapore.

“Se on yksipuolueinen valtio, mutta he ovat käytännöllisiä eivätkä halua vahingoittaa yrityksiä”, Goldmanin Suur-Kiinan liiketoiminnan entinen puheenjohtaja Fred Hu sanoi Kiinan virkamiehistä.

Apoliittisissa rahoitustyypeissä muutoksilla ei ole juurikaan vaikutusta, sanoi Hu, joka on myös pääomasijoitusyhtiö Primavera Capital Groupin perustaja. “Jos olet pankkiiri tai kauppias, sinulla voi olla poliittisia näkemyksiä, mutta et ole poliittinen aktivisti”, hän sanoi.

Varakkaiden houkuttelemiseksi Hongkong on saattamassa loppuun suuren verohelpotuksen, josta hyötyvät ensisijaisesti pääomasijoitukset, hedge-rahastot ja muut sijoittajat. Virkamiehet muuttavat helpottamaan kaupungin rahahoitajien yhdistämistä varakkaisiin mantereisiin. Kiinalaiset yritykset myyvät kymmenien miljardien dollarien arvosta Hongkongin osakkeita, mikä lisää Wall Streetin pankkien kannattavuutta.

Viimeisimmässä liikkeessään Hongkong ehdotti viime viikolla rajoittaa sitä, kuinka paljon yritysten on ilmoitettava omistuksestaan, mikä voi peittää vaurautta kaupungissa, jossa kommunistisen puolueen eliitin perheet ovat pitkään pysäköineet rahansa.

Kaikkia ei ole voitettu. Yli prosentti asukkaista on lähtenyt siitä, kun Peking antoi viime kesänä laajan kansallisen turvallisuuden lain. Kymmenillä miljardeilla dollareilla on virrattu paikallisilta Hongkongin pankkitileiltä ja lainkäyttöalueille, kuten Singapore.

Jännitteet kireät Hongkongin hohtavien toimistotornien sisällä. Jopa hallitukselle myötätuntoiset johtajat ovat kieltäytyneet puhumasta julkisesti pelätessään joutua Pekingin ja Washingtonin ja Lontoon kaltaisten maailman pääkaupunkien väliseen poliittiseen ristituleen. Hongkongin tiukat säännöt pandemiassa liikkumisesta voivat myös saada jotkut ulkomaalaiset lähtemään kesällä koulun päättyessä.

Toistaiseksi rahoitusyhtiöt kaksinkertaistavat Hongkongin. Singaporen rekrytoija Neal Horwitz sanoi, että rahoitus todennäköisesti pysyy Hongkongissa “kunnes alus putoaa”.

Suurimmassa sijoittajaluokassaan Hongkong on ehdottanut verotulojen poistamista kiinnosti, jonka yleensä ansaitsevat pääomasijoittajat ja hedge-rahastot. Virkamiehet olivat keskustelleet suunnitelmasta vuosia, mutta he eivät esittäneet lakiehdotusta vasta helmikuussa, ja se saattoi kulkea tulevina kuukausina kaupungin Pekingin hallitseman lainsäätäjän kautta.

Vastaavia verohelpotuksia on herätti kritiikkiä muualla, myös Yhdysvalloissa. Mutta Hong Kong pelkää taloudellista siirtymistä ilman tällaisia ​​etuja, sanoi Hongkongin yliopiston kauppakorkeakoulun rahoitusprofessori Maurice Tse.

“Jotta voimme pitää nämä ihmiset lähellä, meidän on annettava veroetuus”, hän sanoi.

Hong Kong on myös ehdottanut Wealth Administration Join -ohjelmaa, joka antaisi Larger Bay Space -nimisen eteläisen alueen mantereen asukkaille mahdollisuuden sijoittaa Hongkongissa toimiviin hedge-rahastoihin ja sijoituspalveluyrityksiin. Virkamiehet ovat ylpeille antaneet ulkomaisille yrityksille pääsyn 72 miljoonalle ihmiselle. Hongkongin ja Method-Kiinan virkamiehet allekirjoittanut sopimuksen helmikuussa aloittaakseen pilottiohjelman määrittelemättömänä ajankohtana.

Pandeemiset matkarajoitukset ovat hidastaneet ehdotuksen vauhtia, sanoi Hongkongin rahoituspalvelujen kehitysneuvoston pääjohtaja King Au, mutta se on edelleen ensisijainen tavoite.

“Haluan korostaa, kuinka tärkeitä Kiinan markkinat ovat globaaleille sijoittajille”, Au sanoi.

Method-raha on jo auttanut Hongkongia näyttämään houkuttelevammalta. Kiinalaiset yritykset tuottivat suurimmaksi osaksi ennätykselliset 52 miljardin dollarin kuljetusyritykset yrityksille, jotka myivät uusia osakkeita viime vuonna Hongkongin pörssissä, tietojen toimittaja Dealogicin mukaan. Tämän vuoden uudet tarjoukset ovat jo keränneet 16 miljardia dollaria, mukaan lukien 5,four miljardia dollaria Kuaishou, joka käyttää kiinalaista videosovellusta. Ennätyslähtöä ovat auttaneet osittain kiinalaiset yritykset, joihin Washington on painostanut vältä rahankeruuta Yhdysvalloissa.

Näiden tarjousten hallinta auttoi Goldmania ja Morgan Stanleyä nousemaan Aasian teollisuusluokituksen kärkeen, joka mittaa pankkien keräämät palkkiot. Goldmanin edustaja kertoi aikovansa nopeuttaa Hongkongin palkkaamistaan ​​lähes viidenneksellä vuonna 2021 viime vuoteen verrattuna. Morgan Stanley on kaksinkertaistanut palkkaamisensa tänä vuonna, tiedottaja sanoi.

Sveitsiläisen pankin Credit score Suissen toimitusjohtaja Thomas Gottstein sanoi maaliskuun puolivälissä kolminkertaistaa vuokrat Kiinassa, ja tiedottaja sanoi, että Hongkongin henkilöstön lisäys oli osa tätä. Financial institution of America lisää Hongkongiin lisää ihmisiä, kun taas Citi on sanonut palkkaavansa jopa 1700 ihmistä Hongkongissa yksin tänä vuonna.

Britannian pankki HSBC on kohdannut Kiinan valtion tiedotusvälineiden painostuksen hew puolueen linjalle. Silti se harkitsee joidenkin ylimmän johdon siirtämistä Hong Kongiin, koska on “tärkeää olla lähempänä kasvumahdollisuuksia”, sanoi HSBC: n toimitusjohtaja Noel Quinn helmikuussa.

Sijoitusrahastot parveilevat myös Hongkongiin sen jälkeen, kun virkamiehet elokuussa alensivat sääntelyesteitä sellaisten oikeudellisten rakenteiden luomiselle, jotka ovat samanlaisia ​​kuin matalaveroisissa, läpinäkymättömissä lainkäyttöalueissa, kuten Caymansaaret ja Bermuda. Hallituksen tietojen mukaan 154 rahastoa on rekisteröity sen jälkeen.

Kaupungin virkamiehet ehdottivat viime viikolla myös, että yritykset voisivat salata arkaluonteiset omistustiedot, mikä voisi hyödyttää yrityksiä ja kommunistisen puolueen virkamiehiä. Toimenpide voi tulla voimaan toukokuussa, eikä lainsäätäjien tarvitse hyväksyä sitä. Kriitikot sanovat, että muutos tekisi melkein mahdottomaksi jäljittää Hongkongissa rekisteröityvien yritysten takana olevia henkilöitä.

“Ehdotettu laki helpottaa korruptiota, petoksia ja muita rikoksia”, sanoi entinen pankkiiri ja pitkäaikainen sijoittaja Hongkongissa David M. Webb.

Se voi myös auttaa Kiinan ylimmässä johdossa olevia, jotka ovat herkkiä syytöksille, että he ovat käyttäneet asemaansa henkilökohtaisen hyödyn saavuttamiseksi. Perheet Xi Jinping, Kiinan ylin johtaja, ja Li Zhanshu, kommunistisen puolueen nro three virkamies, omisti jossain vaiheessa Hongkongin kiinteistön polun mukaan, joka voidaan jäljittää osittain julkisten rekisterien avulla.

Vaikka virkamiehet ovat suhtautuneet myönteisesti liiketoimintaan, he ovat tehneet talous- ja yritysmaailmalle selväksi, etteivät he saa erimielisyyksiä. Maaliskuussa kiinalainen varapääministeri Han Zheng kiitti osakemarkkinoiden ja rahoitusalan kehitystä kokouksessa poliittisen neuvoa-antavan ryhmän kanssa, mutta teki sen rajat selväksi.

“Signaali liike-elämälle on hyvin yksinkertainen”, sanoi suljettuun istuntoon osallistunut entinen Hongkongin lainsäätäjä ja liikemies Michael Tien. “Pysy poissa politiikasta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *