Jordanian kuningas rikkoo vihaa vihassa sanomalla, että se on ‘lakannut’

AMMAN, Jordania – Jordanian kuningas Abdullah II mursi keskiviikkona hiljaisuuden epätavallisen julkisen halkeaman kanssa puoli veljensä, prinssi Hamzahin kanssa, perustellakseen veljensä liikkeiden hillitsemiseen tähtääviä toimenpiteitä ja väittäen samalla, että heidän “riitansa on lakannut”.

Jordaniassa asuville ihmisille osoitetussa avoimessa kirjeessä, joka luettiin televisiossa, kuningas Abdullah kirjoitti, että prinssi Hamzah oli sitoutunut “asettamaan Jordanian edut, sen perustuslain ja lait kaikkien muiden näkökohtien yläpuolelle”.

Kuningas lisäsi: “Hamza on tänään perheensä kanssa, palatsissaan, minun hoidossa.” Prinssi on väittänyt olevansa kotiarestissa.

Viime viikonloppuna Jordanian hallitus syytti entistä kruununprinssiä prinssi Hamzahia suunnitelmista heikentää maan turvallisuutta. Useat prinssin avustajat ja avustajat pidätettiin ja prinssi itse käskettiin pidättäytymään julkisista kommenteista tai kommunikoinnista kuninkaallisen perheen ulkopuolisten ihmisten kanssa.

Uutiset järkyttivät jordanialaisia ​​ja ulkomaalaisia ​​liittolaisia. Jordania on historiallisesti ollut vakauden pilari myrskyisässä Lähi-idässä, ja hallitseva perhe on harvoin esittänyt riitojaan julkisesti.

Kuningas Abdullahin kirje on ensimmäinen kerta, kun hallitsija itse kommentoi repeämää.

Prinssi Hamzah oli aiemmin jakanut kaksi videota tilanteesta, kieltäytyi osallistumisesta salaliittoon, mutta kiihdytti Jordanian hallitusta ja sanoi, että hän oli asetettu kotiarestiin.

Syyrian, Irakin, Israelin ja Israelin miehitetyn Länsirannan välissä puristettu länsivallat, kuten Yhdysvallat, pitävät Jordaniaa keskeisenä liittolaisena kansainvälisissä sotilaallisissa pyrkimyksissä hallita islamilaisten kaltaisia ​​ääriryhmiä. Ja koska siellä on huomattava palestiinalaisväestö, Jordaniaa pidetään keskeisenä toimijana kaikissa tulevissa Israelin ja Palestiinan rauhanneuvotteluissa.

Keskiviikkona antamassaan lausunnossa kuningas puhui henkilökohtaisesta epämukavuudestaan ​​erimielisyydestään prinssi Hamzahin kanssa.

“Viime päivien haasteet eivät olleet kaikkein haastavimpia eivätkä vaarallisimpia, joita maa on kohdannut vakauden kannalta”, kuningas Abdullah kirjoitti.

“Mutta se oli minulle kaikkein tuskallisinta”, hän lisäsi, “koska jakautumisen syy oli joku kotimme sisäpuolelta.”

Hän lisäsi: “Mikään ei ole lähellä kipua, järkytystä ja vihaa, jonka tunsin hashemiittien perheen veljeksi ja vartijaksi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *