Hiukkastutkimuksesta löytäminen voi rikkoa tunnettuja fysiikan lakeja

Samaan aikaan vuonna 2020 julkaistiin 170 asiantuntijan ryhmä, joka tunnetaan nimellä Muon g-2 Concept Initiative uusi konsensusarvo muonin magneettisen momentin teoreettisesta arvosta, joka perustuu kolmen vuoden työpajoihin ja laskelmiin käyttäen standardimallia. Tämä vastaus vahvisti Brookhavenin ilmoittamaa alkuperäistä ristiriitaa.

Illallaisin yliopiston fyysikko ja Muon g-2 Concept Initiativen yhteispuheenjohtaja Aida X. El-Khardra kertoi maanantaina puhelimitse. ja hän ei halunnut, ettei hänellä olisi houkutusta kiivautua luentoon, joka on suunniteltu juuri ennen virallista julkistamista keskiviikkona.

“Minulla ei ole aikaisemmin ollut tunnetta istua kuumilla hiilillä”, tohtori El-Khadra sanoi. “Olemme odottaneet tätä kauan.”

Fermilabin ilmoituksen päivänä toinen ryhmä käytti eri tekniikkaa, joka tunnettiin ristikkolaskelmana muonin magneettisen momentin laskemiseksi, että Brookhaven-mittauksen ja standardimallin välillä ei ollut eroa.

“Kyllä, väitämme, että standardimallin ja Brookhavenin tuloksen välillä ei ole ristiriitaa, ei uutta fysiikkaa”, sanoi Zoltan Fodor Pennsylvanian osavaltion yliopistosta, yksi julkaisun kirjoittajista. raportti julkaistu Nature-lehdessä keskiviikkona.

Tohtori El-Khadra, joka tunsi työn, kutsui sitä “hämmästyttäväksi laskelmaksi, mutta ei lopulliseksi”. Hän totesi, että laskelmat olivat kauhistuttavan monimutkaisia, ja heidän oli otettava huomioon kaikki mahdolliset tapat, joilla muonit voisivat olla vuorovaikutuksessa maailmankaikkeuden kanssa, ja vaativat tuhansia yksittäisiä alilaskelmia ja satoja tunteja supertietokoneen aikaa.

Nämä ristikkolaskelmat oli hänen mukaansa tarkastettava suhteessa muiden ryhmien riippumattomiin tuloksiin systemaattisten virheiden mahdollisuuden poistamiseksi. Toistaiseksi Concept Initiativen laskelma on edelleen standardi, jolla mittauksia verrataan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *