Vaikuttava Kiinan tutkija Kristofer Schipper kuoli 86-vuotiaana

Rikiksi kutsuttu Kristofer Marinus Schipper syntyi Varmlandin läänissä Ruotsissa 23. lokakuuta 1934 ja varttui Schardamissa, maaseudun kaupungissa Amsterdamista pohjoiseen. Hänen isänsä, Klaas Abe Schipper, oli menonilainen pastori, ja hänen äitinsä Johanna (Kuiper) Schipper oli uskollinen uskovainen. Heidän uskonnollinen vakaumuksensa inspiroi pariskuntaa piilottamaan juutalaisia ​​Saksan miehityksen aikana Hollannissa toisessa maailmansodassa.

Hänen isäänsä pidätettiin ja kuulusteltiin kahdesti, joka kerta useita kuukausia. Hänen äitinsä pakeni Amsterdamiin ja vei nuoren Rikin ja useita juutalaisia ​​lapsia piiloutumaan turvallisiin koteihin.

Perhe selviytyi sodasta, mutta hänen isänsä terveys kärsi ja hän kuoli vuonna 1949 42-vuotiaana. (Israelin Yad Vashemin holokaustin muistokeskus julisti pariskunnan myöhemmin “vainottujen juutalaisten puolesta”.)

Sodan kokemuksella oli syvä vaikutus professori Schipperiin.

“Tämä todella muovasi hänen maailmankatsomustaan, sekä vihaansa nationalismiin että hänen syvästi humanistista mieluummin paikallista demokratiaa suurten kansallisten kertomusten sijaan”, sanoi professori Goossaert, joka opettaa uskonnonopintoja Pariisin École Pratique des Hautes Étudesissa. “Näin hän luki taolaisuutta.”

Professori Schipper huomasi tämän oivalluksen hitaasti. Hän muutti Pariisiin opiskelemaan ranskalaisen sinologin Max Kaltenmarkin kanssa, joka on ranskalaisia ​​tutkijoita, jotka ottivat taolaisuuden vakavasti. Suurin osa tutkijoista keskittyi kuitenkin perinteisempään filologiseen tutkimukseen usein hämärtyneiden taolaisten tekstien tulkitsemisesta.

Vuonna 1962 professori Schipper meni Taiwaniin opiskelemaan Academia Sinicaan ja kertomuksen mukaan, jonka hän halusi kertoa opiskelijoilleen, hänelle kerrottiin, että taolaisuutta ei ollut olemassa uskonnona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *