Netanyahu saa ensimmäisen halkeaman muodostaessaan uuden hallituksen Israelissa

JERUSALEM – Presidentti antoi tiistaina Israelin pääministerille Benjamin Netanyahulle tehtävän yrittää muodostaa uusi koalitiohallitus tarjoamalla hänelle mahdollinen uusi tie pysyä virassa vaikka hän olisi oikeudenkäynnissä korruptiosta.

Poliittinen selviytyjä ja Israelin pisimpään toiminut pääministeri Netanyahu on viettänyt viimeiset 12 vuotta toimistossaan. Mutta neljän epävarman vaalin jälkeen kahdessa vuodessa hän ja hänen liittolaisensa eivät ole onnistuneet saamaan tarpeeksi tukea varmistaakseen parlamentaarisen enemmistön, joka voisi lopettaa maan poliittisen umpikujan.

Netanyahulla on nyt 28 päivää aikaa yrittää koukuttaa yhteen koalitiota, joka voisi hallita 61: n enemmistön 120-paikkaisessa parlamentissa, ja mahdollisuus jatkaa 14 päivän lisäaikaa. Jos hän epäonnistuu, presidentti Reuven Rivlin voi antaa toisen ehdokkaan tai viedä ehdokkaan valinnan parlamenttiin.

Sisään viime kuukauden vaaleissa, Netanyahun konservatiivinen Likud-puolue nousi suurimmaksi, sillä oli 30 paikkaa. Hänellä on oikeistolaisten ja uskonnollisten leirien liittolaistensa kanssa 52 paikkaa. Se ei ylitä enemmistöä, mutta se on silti enemmän kuin kukaan hänen vastustajistaan ​​onnistui kokoamaan.

Voidakseen muodostaa sellaisen “täysimittaisen oikeistohallituksen”, jonka hän lupasi äänestäjilleen, hän tarvitsee toisen aidalla istuvan pienen oikeistopuolueen tuen. Hän tarvitsee myös potentiaalisen koalitionsa äärioikeiston reunan, jotta hän suostuisi luottamaan pienen arabien, islamistisen puolueen tukeen. tulla linchpin.

Toistaiseksi herra Netanyahun kumppanit äärioikeistosta ovat hylänneet tämän ehdotuksen. Toinen vaihtoehto on, että herra Netanyahu houkuttelee joitain poikkeajia vastakkaisesta leiristä.

“Meidän on oltava luovia”, sanoi entinen Likudin ministeri Danny Danon, joka toimi Israelin suurlähettiläänä Yhdistyneissä Kansakunnissa. ”Kaikki on pöydällä. Ihmisten on oltava joustavia “, hän sanoi,” mukaan lukien Netanyahu. “

Netanyahua on syytetty lahjonta, petos ja luottamuksen loukkaaminen. Hän on kiistänyt kaikki väärinkäytökset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *