Läpinäkymättömän turvallisuusvoiman testaaminen, Michigan Man haastaa lentokieltoluettelon

“Yli kahden vuoden ajan olen yrittänyt päästä pois lentokieltoluettelosta, mutta hallitus ei edes anna minulle syytä syyttää minua luetteloon tai oikeudenmukaiseen prosessiin nimeni tyhjentämiseksi ja oikeuksien palauttamiseksi”, Chebli sanoi ACLU: n julkaisemassa lausunnossa: “Kukaan ei saa kärsiä siitä, mitä perheeni ja minä olemme joutuneet kärsimään.”

Oikeusministeriöllä ei ollut välitöntä vastausta oikeusjuttuun. Mutta se on puolustanut hallituksen terrorismin tarkkailulistojen ja niihin liittyvien oikeudenkäyntien laillisuutta viimeisen vuosikymmenen aikana väittäen, että menettelyt ovat laillisia ja kohtuullisia, kun otetaan huomioon kyseessä olevat kansalliset turvallisuusetut.

Herra Cheblin tapaus on jatkoa ACLU: n suuri oikeusjuttu Obaman hallinnon aikana, joka haastoi hallituksen menettelyt sen tarkistamiseksi, oliko tarkoituksenmukaista lisätä jonkun nimi lentokieltoluetteloon. Vuonna 2014 Oregonin liittovaltion tuomari katsoi, että nämä säännökset olivat puutteellisia ja loukkaavat amerikkalaisten viidennen muutoksen oikeutta asianmukaiseen käsittelyyn.

Vastauksena hallitus lupasi tarkistaa Traveler Redress Enquiry -tutkimusohjelman varmistaakseen, että amerikkalaisille kerrotaan, jos he ovat luettelossa, ja heille annettaisiin mielekäs tilaisuus haastaa päätös. (Se myös poisti seitsemän 13: sta alkuperäisestä kantajasta lentokieltoluettelosta. Useat jäljellä olevat kantajat painostivat, mutta tuomari ja myöhemmin muutoksenhakutuomioistuin San Franciscossa, vahvisti tarkistetut menettelyt kuten heihin sovelletaan.)

Uusi oikeusjuttu mainitsi Cheblin kyvyttömyyden hankkia tietoja hallituksen todisteista hänestä tai kyseenalaistaa ne puolueettoman päätöksentekijän kuulemistilaisuudessa. suojelee uskonnonvapautta, vuoden 1993 uskonnonvapauden palauttamislakia, koska hän ei pysty matkustamaan Mekkaan vaadittavalle muslimien pyhiinvaellukselle.

“Yli kaksi vuotta sitten herra Chebli jätti hallinnollisen vetoomuksen muutoksenhakuun, mutta hallitus ei ole esittänyt mitään syytä asettaa hänet lentokieltoluetteloon tai oikeudenmukainen prosessi tämän sijoittelun haastamiseksi”, se sanoi. “Tämän seurauksena herra Chebli on joutunut kohtuuttomiin ja pitkiin viivästyksiin ja läpinäkymätön muutoksenhakuprosessi, joka on estänyt häntä tyhjentämästä nimeään.”

Oregonin tapauksen lisäksi uusi oikeusjuttu on paikkansa asiaankuuluvien oikeudenkäyntien joukossa, joka on testannut hallituksen terrorismin tarkkailulistavaltuuksien ja yksilön oikeuksien rajoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *