Häpeä seksiä vastaan, Evankelisten sukupolvi kohtaa menneisyyden Retro-raportti

“Olemme puhtausliikkeen perintö, siinä kasvaneet ihmiset, jotka tarttuvat sen vaikutuksiin joka päivä.” Kun kristitty teini-ikäinen varttui keskilännessä 1990-luvulla, Linda Kay Klein pyyhkäisi nousevaan puhtausliikkeeseen, joka kannatti tiukkaa seksuaalista pidättymistä avioliittoon saakka. ”Itse asiassa se oli alkanut juuri silloin, kun liityin nuorisoryhmääni seitsemäntenä luokkana. Tämä liike kyllästää evankelikaalien elämän, mutta se oli oikeastaan ​​vasta alkua. Se tuli julkisiin kouluihin, se perusti ruohonjuuritason organisaatioita. ” “Seksi on hieno asia avioliitossa.” “Maamme alkoi muuttaa tapaa, jolla puhuimme seksuaalisuudesta. Puhtausliike toi esiin puhtausalan, jossa oli puhtausrenkaita, puhtauslupauksia ja puhtauspalloja. ” “Uusi rituaali, jonka tarkoituksena on kannustaa tyttöjä ja nuoria naisia ​​pidättäytymään seksistä avioliittoon asti.” “Asun elämäni tavalla, jonka mielestäni sen pitäisi elää, ja se on, pysyminen puhtaana, niin.” “Ne ovat oikeastaan ​​puhtausrenkaita, ja ne lupaavat itsellemme ja Jumalalle, että pysymme puhtaina avioliittoon asti.” Mutta ennen kuin puhtaus oli päässyt popkulttuuriin, Joshua Harrisin kaltaiset evankeliset kristityt teini-ikäiset joutuivat usein ristiriitaan maailman kanssa, jossa he elivät. ”Teillä oli kulttuuria, joka työnsi kirjekuorta eri tavoin sukupuoleen. Kuten sukupolveni kasvaa. Kuten, MTV kristityille oli kuin, oi, tiedätkö, kaikki nämä kauheat asiat, joita tapahtuu näissä musiikkivideoissa ja niin edelleen. Joten kristillisessä kulttuurissa on reaktio siihen. ” “Kampanjan nimi on” True Love Waits “, ja sitä tukee baptistien pyhäkoulun hallitus.” “Tuhannet teini-ikäiset vannovat olevansa jotain, jota useimmat teini-ikäiset eivät ole: neitsyitä, kunnes he ovat naimisissa.” “Sitoudun Jumalaan.” “Niille, joihin olen treffannut.” Tuolloin pelko aidsin leviämisestä useless vahvisti pidättyvyyden perustetta ennen kaikkea. “Stacen ja minun ei tarvitse huolehtia sukupuolitaudeista tai AIDSin saamisesta tai ei-toivotusta raskaudesta.” “Sinulla on sellainen tunne, minä aion valita vaikeamman polun ja tehdä oikein, ja Jumala on onnellisin kanssani sen vuoksi. Se on eräänlainen kristillisen veganisuuden muoto tai mikä tahansa. Tiedät kyllä? Olen kuin minä, olen erityinen. Teen jotain erilaista kuin kaikki muut. ” Teini-ikäisenä Harrisista oli tulossa johtaja ikäisensä joukossa. “Muistan menevän Washington DC: hen, ja siellä oli valtava kristillinen konsertti / festivaali. Ja he asettivat kaikki nämä lupakortit ostoskeskukseen. ” “Teini-ikäiset allekirjoittivat kortteja, joissa lupaavat neitsyytensä, ja istuttivat 200 000 korttia luoden pidättyvyyden kentän.” “[shouting] Vau! Tosi rakkaus odottaa. Odota, kunnes menet naimisiin. Vau! ” Puhtautta edistäviä mielenosoituksia pidettiin kaikkialla Yhdysvalloissa, ja Klein, joka oli kiehtonut kasvavan evankelioinnin, muistaa edelleen yhden hänen osallistujansa innostuksen. “Olimme kaikki, kuten, tämä on suurin, paras konsertti, jossa olemme koskaan käyneet. Ja sitten oli motivoiva puhuja, joka puhui puhtaudesta ja puhtauden tärkeydestä. Ja keskellä sitä, kyyneleet valuttavat ihmisten kasvoja, he jakoivat nämä sopimukset: Lupaan, että säästän puhtauteni kumppanilleni. En seksiä ennen avioliittoa. Uh, teen tämän sitoumuksen tänään, ja pidän siitä kiinni koko elämäni ajan. Nuorena olin hämmentynyt ja halusin niin kovasti olla hyvä ja halusin niin kovasti miellyttää Jumalaa ja olla hyväksyttävä yhteisössäni. Kun johtajani katsoivat olkapääni yli ja lisäksi ikäiseni istuvat vieressäni allekirjoittamalla sopimuksiani, allekirjoitin lupauksen. ” “[shouting] Haluan tietää, kuinka monta neitsyttä meillä on siellä? ” “Vau!” “Kun omaksuin uskoni, halusin selvittää, mitä tarkoitti olla kristitty ja suhtautua vastakkaiseen sukupuoleen, ajatella seksuaalisuudesta.” Harris, joka oli tullut lähelle seksiä 17-vuotiaana, kaksinkertaisti päättäväisyytensä jälkeenpäin. ”Päätin todella tulla edustajaksi näille radikaalisemmille ajatuksille sanoa, että meidän ei pitäisi useless säästää sukupuolta avioliittoon, vaan meidän pitäisi tehdä treffit eri tavalla. Meidän pitäisi hylätä treffit, koska se johtaa meitä kohti kompromisseja. ” “Näetkö ongelman niin monissa treffisuhteissamme tänään? Sen sijaan, että vartioisimme seksuaalisen läheisyyden pyhyyttä, varastamme siitä. ” ”Jos olet, alkoholisti, älä mene baariin. Tiedät kyllä? Oli kuin jos et halua harrastaa seksiä, älä pääse tällaisiin, lyhytaikaisiin romanttisiin suhteisiin, joissa on odotettavissa tulla intiimiksi. ” Harrisin kirjaa ”Suudelin treffitähtiä” myytiin yli miljoona kappaletta. Ja kun hän ja muut pyrkivät puhtauteen, toinen salakavalampi viesti juurtui. “No hyvät naiset, uskon, että teillä on myös ainutlaatuinen tilaisuus suojella veljienne puhtautta Herrassa. Mielestäni et luultavasti ole tietoinen siitä, kuinka vaikeaa kaverin on katsella tyttöä, jolla on puhtaus sydämessään, kun hän on pukeutunut vaatimattomasti. Sinulla ei ole aavistustakaan kuinka vaikeaa se on. Sinulla ei ole hajuakaan.” “Muistan, että tunsin olevani uhka. Ja muistan, että tunsin olevani huono ihminen. Seksuaalisuus oli vaarallista. Se oli jotain pelättävää. Sisältöinen kertomus on, että puhtaat tytöt ja naiset suojaavat meitä kaikkia. He varmistavat peittämällä ne kunnolla, viemättä liikaa tilaa riippumatta siitä, millaista se on, niin kenellekään meistä ei tule seksuaalisia ajatuksia ja tunteita. ” Klein oli jättänyt evankelioinnin 21-vuotiaana, mutta hän jatkoi taistelua vuosia sen jälkeen. ”Kun minulla olisi seksikokemusta poikaystäväni kanssa, löysin itseni kyyneliin ja palloon sängyn kulmassa itkien. Ekseemani tulee ulos, mitä se tekee, kun olen stressaantunut, ja raapustan itseäni, kunnes vuotasin verta, ja minulla on syvä häpeäreaktio. Voisin todella olla lähellä tekemistä sellaiseen, joka tekisi minusta arvotonta, jos he olisivat oikeassa, jos puhtausliike olisi oikea. ” Klein alkoi tavoittaa ystäviä kotoa ja sitten seuraavien 15 vuoden aikana muiden ihmisten kanssa ympäri maata keräämällä tarinansa puhtausliikkeessä kasvamisesta. Hän julkaisi aihetta koskevan kirjan vuonna 2018 ja kuulee jatkuvasti uusia tarinoita ihmisiltä, ​​joita hän tapaa kirjatapahtumissaan. ”Tämä kaikki tuntuu minulle todella uudelta. Kuten vasta muutama kuukausi sitten, terapeutini toi minulle puhtauskulttuurin käsitteen, enkä edes tiennyt, mikä se oli. Mutta tajusin, että olen kasvanut siinä, ja se johti minut löytämään kirjasi. Ja kun luin sen, itkin koko asian läpi, koska nyt on niin järkevää, miksi minulla on tämä trauma, jonka minulla on ja miksi se ei katoa. ” “Heille oli sanan sanalta opetettu samoja asioita, joita meille opetettiin, ja kokivat sen heidän ruumiissaan samalla tavalla kuin me kokimme sen. Kerran se ei tapahtunut kolme kertaa, ei neljä kertaa, vaan 30 kertaa, 40 kertaa, aloin olla kuin, OK, tämä on tietysti paljon suurempi kuin minä, tämä on tietysti paljon suurempi kuin nuorisoryhmäni, tämä on paljon isompi kuin minun osavaltio. Kleinin keskustelujen aikana yksi nimi tuli jatkuvasti esiin: Joshua Harris. Harrisista oli tullut pastori, mutta viime vuosina hän alkoi kyseenalaistaa johtajan rooliaan ja lopetti vuonna 2015 ilmoittautumalla teologian tutkijakouluun. Pian hän alkoi myös tutkia uudelleen kirjansa viestejä. ”Se oli jotain, joka oli antanut minulle tunteen menestyksestä ja henkilökohtaisesta identiteetistä. Umm, ja niin, kyseenalaistaa, että tuntui siltä kuin olisin tavannut itseäni rehellisesti. Muistan yhden avainhetken, joka eräänlaisena tiputti tämän julkisuuteen, oli, että eräs nainen Twitterissä kirjoitti, että kirjaasi käytettiin minua vastaan ​​kuin ase. Ja vastasin hänen sanontaan, olen niin pahoillani. ” ”Vau. Se muutti kaiken, eikö? Yhtäkkiä ihmiset sanoivat, mitä sanoit? Sanoitko, että olit pahoillani jostakin? Joten nyt, meillä oli tämä valtava joukko ihmisiä, jotka twiittasivat, minua loukkaantui tämä, minua loukkaantui tämä, minua loukkaantui tämä, minua loukkaantui tämä. Teillä oli kaikki nämä erilaiset keskustelut meneillään, ja ne tarkoittavat ihmisten kokoontumista ja parantumista kollektiivisessa kokemuksessa. ” Sillä välin Harris päätti olla yhteydessä henkilökohtaisesti kriitikoihinsa ja teki elokuvan prosessista. “Olen katsonut ihmisten silmiin, jotka ovat sanoneet, tämä aiheutti minussa pelkoa. Tämä aiheutti minulle voimakasta häpeää ja syyllisyyttä. Ja kirjasi oli eräänlainen pääni ja muotoiltu, tiedätkö, miten minä, minä katselin itseäni. ” Harris, joka otti kirjan julkaisusta, koki kritiikkiä siitä, että elokuva ei mennyt tarpeeksi pitkälle. Hän on sittemmin esittänyt lisää anteeksipyyntöjä. Viime kesänä hän ilmoitti eroavansa vaimostaan ​​ja että hän ei enää pidä itseään kristittynä. ”Kirjojeni julkaisemisen poistaminen on melko iso lausunto, valitettavasti minulle. Se ei korvaa tai korjaa menneisyyttä, mutta minä, haluan yrittää ottaa siitä vastuun. ” Klein on jatkanut tapaamista naisten kanssa kaupungeissa ympäri maata. “Pidän kädestä pitäen poikaa 14-vuotiaana ja itkin, kuten, tiedät, kuin tuntui todella epäpuhtaalta.” “Tahattomat seuraukset ovat se, mitä me todella käsittelemme tänään.” “En tiennyt, miksi ravistelin fyysisesti, miksi puhkesin kyyneliin, miksi leikkasin nurkassa, miksi kaikki nämä asiat tapahtuivat minulle.” ”Jotkut asiat, jotka olemme asettaneet sinne, eivät toimi, mutta ne eivät myöskään vahingoita. Tämä ei toiminut ja se on aiheuttanut valtavan määrän vahinkoa. ” “Kyse ei ole isojen askeleiden ottamisesta. Kyse on näiden pienten askeleiden ottamisesta. Opeta aivosi toimimaan eri tavalla samankaltaisesti, yrittäen tehdä juuri niin, missä et laukaise valtavaa häpeävastetta, joka toistaa vanhan hermoradan. Onko siitä hyötyä? ” “Luulen, että muutos tapahtuu, kun meillä on ihmisiä maassa, jotka tulevat ääneksi keskenään ja kertovat totuuksiaan toisilleen. Me kaikki jatkamme oppimista. Ja se on todellinen työ. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *