Hän johti Hitlerin salainen poliisi Itävallassa. Sitten hän vakooja länteen.

Tätä voimaa rakentavat natsijohtajat tarvitsivat kokeneita poliiseja, sanoi Michael Holzmann, itävaltalaisen natsin poika, joka on vuosien ajan tutkinut Gestapon toimintaa kyseisessä maassa. “Huber tarttui tilaisuuteen ja muutti pienestä tutkijasta entisen Itävallan Gestapo-terrorijärjestelmän menestyneimmäksi johtajaksi”, hän sanoi.

Maaliskuussa 1938, kun Saksa liittyi Itävaltaan, Huberista tehtiin Gestapon päällikkö maan tärkeimmässä osassa, mukaan lukien pääkaupunki Wien. Pian sen jälkeen Gestapo aloitti laajan toisinajattelijoiden metsästyksen Itävallassa, ja Huber käski “pidättää välittömästi epätoivotut, erityisesti rikollisesti motivoituneet juutalaiset ja siirtää heidät Dachaun keskitysleirille”. Muutama päivä myöhemmin kaksi ensimmäistä juutalaisten kuljetusta lähti Wienistä leirille, ja monet muut seurasivat.

Huber pysyi tehtävässään sodan loppuun saakka, ja hänelle annettiin yhä enemmän henkilöstöä ja valtaa. Tuona aikana murhattiin 70 000 itävaltalaista juutalaista, jotka eivät voineet poistua maasta, lähes 40 prosenttia alkuperäisestä yhteisöstä, ja natsit ryöstivät heidän omaisuutensa.

Eichmann vahvisti oikeudenkäynnissään osallistuneen juutalaisten karkotukseen, mutta kieltäytyi tunnustamasta syyllisyyttä kansanmurhaan sanoen: “Minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa saamiani käskyjä.”

Huber otti toisenlaisen lähestymistavan. Puhuessaan Nürnbergin sotarikostuomioistuimen virkamiehelle vuonna 1948, joka haastatteli häntä todistajana, ei epäiltynä, hän sanoi, että hän ei tiennyt mitään tuhoamisesta vasta vuoden 1944 loppuun asti, jolloin hänen sijaisensa kertoi hänelle jotain epämääräistä.

“Mutta historialliset todisteet antavat aivan toisenlaisen kuvan”, sanoo professori Moshe Zimmerman, historioitsija ja holokaustitutkija Jerusalemin heprealaisessa yliopistossa. “Eichmann on saattanut olla juutalaisyhteisölle tutumpi kasvot, mutta poliisi ja poliisi vastasi juutalaisvastaisen terrorin toteuttamisesta, heidän kokoelmastaan, pakotetusta junaan nousemisestaan ​​ja karkottamisesta leireille. Gestapo Huberin johdolla. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *