Netanyahun korruptiotutkimus avataan Israelissa

JERUSALEM – Pääministeri Benjamin Netanyahu ilmestyi maanantaina Jerusalemin tuomioistuimessa avaamaan todistusvaiheensa avainkohdan korruption oikeudenkäynti. Samanaikaisesti, useless kahden mailin päässä kaupungista, puolueensa edustajat pyysivät maan presidenttiä tehtävään muodostamaan Israelin seuraava hallitus.

Se oli jaetun näytön spektaakkeli, joka sisälsi Israelin ja sen demokratian sekavan tilanteen. Monille täällä tapahtumien poikkeuksellinen lähentyminen oli osoitus poliittisesta ja perustuslaillisesta pahoinvoinnista, joka kärsii kansasta, joka pahenee vuodesta toiseen.

Neljän vakuuttavan vaalin jälkeen kahdessa vuodessa Netanyahu, Israelin pisin palveleva pääministeri, on syytetty lahjonnasta, petoksesta ja luottamuksen loukkaamisesta, ja joka kieltää väärinkäytökset, on edelleen polarisaatiohahmo poliittisella näyttämöllä. Mutta hän on myös Israelin suurimman puolueen johtaja, joka otti eniten paikkoja viime kuun kansallisissa vaaleissa.

Herra Netanyahun tulevaisuuden ollessa linjassa, analyytikot sanovat, että hänen paras veto oikeudellisten ongelmiensa voittamiseksi on pysyä vallassa ja saada jonkinlainen koskemattomuus.

Mutta kumpikaan puolueiden Netanyahua kannustavasta ryhmästä tai Netanyahun vastainen puolue ei pysty kokoamaan koalitiota, joka voisi käskeä toimiva parlamentin enemmistöIsrael näyttää olevan jumissa, kykenemättä suostumaan häneen tai siirtymään eteenpäin.

Asiantuntijat sanoivat, että sen demokraattinen järjestelmä on telakalla.

“Netanyahu ja hänen kannattajansa eivät väitä hänen syyttömyyttään, vaan hyökkäävät oikeudenkäynnin ja oikeusjärjestelmän laillisuuteen”, sanoi Heprealaisen yliopiston valtiotieteiden emeritusprofessori Shlomo Avineri.

“Pääministerin on oikeus tulla oikeuteen ja tunnustaa syyttömyytensä”, hän sanoi. “Mutta hänen puolustuksensa on hyökkäys perustuslaillisen järjestyksen legitiimiyttä vastaan.”

Hänen mukaansa Israel oli lähestymässä ennennäkemätöntä perustuslaillista kriisiä, jonka syvyyttä korosti kahden rinnakkain etenevän prosessin symboliikka.

Laki antaa presidentti Reuven Rivlinille paljon liikkumavaraa, jonka hän nimittää hallituksen muodostamiseksi. Herra Netanyahun vanha kilpailija herra Rivlin sanoi toimivan kuten kaikki entiset presidentit ja tekivät tehtävän kenelle tahansa, jolla on parhaat mahdollisuudet perustaa hallitus, joka saisi uuden parlamentin luottamuksen.

Divisioonat pelasivat melua maanantaina Jerusalemin käräjäoikeuden ulkopuolella olevalla kadulla, jonne kymmenet mielenosoittajat Netanyahun puolesta ja vastaan ​​olivat kokoontuneet oikeustalon vastakkaisille puolille.

Korruption vastaiset mielenosoittajat nostivat julisteita, joissa lueteltiin pääministeriä vastaan ​​esitetyt syytteet, ja lauloivat megafonien kautta. Pienessä vaiheessa konservatiivisen Likud-puolueensa lainsäätäjät väittivät, että oikeudellista prosessia käytettiin Netanyahun irrottamiseen sen jälkeen, kun hänen vastustajansa eivät tehneet niin urnan kautta.

“Oikeusjärjestelmässä meidän äänestyslippumme murhataan”, julisti Galiks Distel Etebaryan, uusi Likudin lainsäätäjä.

Israelin valtion draama Benjamin Netanyahu kertoo kolmesta tapauksesta, joissa herra Netanyahua syytetään virallisten palvelujen kaupasta vastineeksi varakkaiden magnojen lahjoista. Lahjat vaihtelivat kalliiden sikarien ja samppanjan toimituksista vähemmän konkreettiseen, imartelevaan kattavuuteen johtavissa uutispisteissä.

Ensimmäinen tutkittu tapaus, nimeltään asia 4000, on painavin ja ainoa, jossa häntä on syytetty lahjonnasta. Syytöksen mukaan herra Netanyahu käytti tuolloin pääministeri- ja viestintäministerivaltuuksiaan auttaakseen mediapohjaa ja ystävää Shaul Elovitchia yritysfuusiossa, josta Elovitch sai voittoa kymmenien miljoonien dollarien virralla. Vastineeksi Walla, johtava heprealainen uutissivusto, jonka omisti Elovitchin telekommunikaatioyhtiö, tarjosi Netanyahu-perheelle suotuisan kattavuuden etenkin vaalien aikaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *