‘Kaikkein vaarallisin työpaikka’? Parlamentti, Australian naiset sanovat

SYDNEY, Australia – Kun Julia Banks saapui parlamenttiin viisi vuotta sitten onnistuneen laki- ja liike-elämän uransa jälkeen, hänestä tuntui kuin hän olisi astunut takaisin 80-luvulle. Alkoholi virtoi vapaasti. Hän haisteli sitä toisinaan miesten lainsäätäjien hengityksessä, kun he äänestivät.

Monet miehet Australian politiikassa eivät myöskään ajattele mitään naisten halventamisesta, hän sanoi, tai seksuaalisten huhujen levittämisestä. Yli harvat hoidetut nuoremmat työntekijät pitävät leikkikaluista. Kerran, rouva Banks kertoi, toinen lainsäätäjä esitteli uuden harjoittelijan samalla hieroen hitaasti kätensä nuoren naisen selässä.

“Näin hänen näkevän räikeän”, neiti Banks sanoi. “Hän ja minä lukitsimme silmät, ja olen varma, että sanaton vihje minulle oli” älä sano mitään, älä sano mitään, menetän työpaikkani “.”

“Se on maan vaarallisin työpaikka”, hän lisäsi.

Australian #MeToo-hetki on saapunut myöhään, mutta voimakkaasti kuin maan poliittiselle säätiölle suunnattu tsunami. Kuusi viikkoa sen jälkeen kun entinen lainsäätäjä Brittany Higgins syytti vanhempaa kollegaa raiskauksesta puolustusministerin toimistossa tuhannet naiset seisovat jakamassa tarinoitaan, marssivat oikeuden eteen ja vaativat muutosta.

Pääministeri Scott Morrisonin johtama konservatiivinen koalitio on edessään historiallisen vastarinnan, joka on alkanut painaa hänen äänestysnumeroitaan, kun hän kohtaa yhden skandaalin toisensa jälkeen.

Vaikka misogyny-ongelma on laajalle levinnyt, keskipisteestä on tullut politiikka – valtakunta, jota yhä useammat naiset kuvailevat Australian seksistisimmäksi takavesiksi, jossa monet miehet ovat pitkään olettaneet voivansa toimia kuninkaina. Jokaisen puolueen naiset sanovat, että vuosia heitä on alennettu yrittäessään tehdä töitä. Heitä on haparoitu ja loukattu, jätetty huomiotta ja keskeytetty – ja aina kun he ovat kyseenalaistaneet tällaisen käyttäytymisen, he ovat kohdanneet iskuja.

“Siellä on niin paljon varastoitua vihaa ja loukkaantumista”, sanoi työväenpuolueen johtaja Tanya Plibersek, joka on opposition naisministeri. “Kun ihmiset alkavat kertoa tarinoitaan, on vaikea lopettaa.”

Monin tavoin Australian poliittinen luokka pelaa kiinni. Maan yritykset ja muut instituutiot ovat siirtyneet vähitellen kohti sukupuolten tasa-arvoa, mutta miesten etuoikeus heijastuu edelleen vallan hallien läpi. Syyt ovat sekä yleisiä (kieltäytyminen luopumasta vallasta) että paikallisia (ei ymmärretä, että Australian kulttuuri voi olla seksististä).

“He useless eivät näe sitä”, sanoi New South Walesin yliopiston politologi Louise Chappell, joka on opiskellut sukupuoli- ja Australian politiikkaa 90-luvulta lähtien. “Ja he eivät näe sitä rakenteellisesti.”

Monet naiset sanoivat kohtaavansa sovinismia heti tullessaan politiikkaan.

Pian sen jälkeen, kun työväenpuolue pyysi Kate Ellisä liittovaltioksi ehdokas vuoden 2004 vaaleihin, hän sanoi kuulleensa oman kampanjatiiminsä keskustelevan julisteensa valokuvista. “Ei, hän näyttää bimbolta tuossa”, hän muisteli kuulleensa jonkun sanovan.

“Sinulla olisi sellaisia ​​hetkiä päivittäin”, hän sanoi.

Neiti Banks, joka lähti parlamentista vuonna 2019 ja on kirjan viimeistely puolueellisuudesta sanoi, että hän kohtasi vähäisen epäkunnioittamisen yhdellä ensimmäisistä varainhankinnoistaan, jossa hän huomasi, ettei hän ollut puhujien luettelossa. Kaikki olivat miehiä.

Siinä on oltava jokin virhe, hän kertoi liberaalipuolueen vastuuhenkilölle.

“” Älä huolehdi siitä, kultaseni “, hän muisteli häntä vastaavan,” “annamme sinulle arvonnan lopussa.”

Parlamentti osoittautui vielä pahemmaksi. “Selitys, puhuminen naisista, sopimattomat vitsit, sopimaton koskettelu – se oli kaikki”, neiti Banks sanoi.

Haastatteluissa monet nykyiset ja entiset lainsäätäjät kuvasivat parlamenttitaloa testosteronipolttoaineeksi. Sen käytävät ovat leveät, toimistoilla on paksut seinät, ja jokaisen ministerin sviitissä on täysin varustettu keittiö ja sohva, joka on riittävän suuri nukkumiseen. Useimmissa jääkaapeissa on olutta ja viiniä.

Suurin osa parlamentin jäsenistä on miehiä, samoin kuin suurin osa henkilöstöstä. Viimeisten 20 vuoden aikana Australia on pudonnut 15. – 50. maailmassa parlamentaarisen sukupuolten monimuotoisuuden kannalta. Ohut enemmistö hallitsevien konservatiivisten liberaalien ja kansallisten puolueiden parlamentaariset valtuuskunnat ovat yli 80 prosenttia miehiä.

Myötävaikuttamalla veljeyden tunnelmaan, Canberra on osa-aikainen pääoma. Ääniä kutsutaan usein klo 18.00 jälkeen, ja perheet jäävät paikallispiireihin, koska lainsäätäjä istuu useless 20 viikkoa vuodessa. Kun parlamentti on kiireinen, parlamenttia on verrattu usein herrasmiesklubiin, vaikka joillekin se on enemmän Peter Pan pubissa.

Vihreiden puolueen senaattori Sarah Hanson-Younger sanoi, että miespuoliset kilpailijat huusivat usein kammion yli niiden miesten nimiä, joiden kanssa häntä syytettiin väärin makaamisesta.

“Se oli kuin peli, jota nämä asukkaat pelasivat useless erittäin voimakkaalla pilkalla”, hän kertoi rouva Ellisille kirjassaan “Seksi, valheet ja kyselytunti”.

Hanson-Younger haastoi senaatin kollegan David Leyonhjelmin kunnianloukkaukseen, kun hän huusi “lopeta miesten nuhtelemista” hänelle kammion lattialla vuonna 2018. Hän voitti äskettäin 120 000 dollarin tuomion häntä vastaan, mutta kärsi kuolemanuhkia matkan varrella.

Monien mielestä väärinkäyttäytyminen tippuu ylhäältä alas.

“Se on lupaekosysteemi, jossa miehet käyttäytyvät huonosti, ja heidän nuoret henkilökuntansa näkevät heidän pääsevän siitä irti”, sanoi Emma Husar, entinen parlamentin jäsen Sydneystä.

Vaikka alkoholi parlamentissa ei ole ensisijainen syy, hän lisäsi, se on vaikuttava tekijä.

“On paljon hämärtyneitä rajoja”, hän sanoi. “Noin kello 5 lähtien on kaadettu runsaasti viiniä.”

Päivän aikana ilman alkoholia vuonna 2017 hän sanoi, että hän tapasi häntä liberaalin puolueen jäsen. Kun hän meni työväenpuolueen päälliköiden luokse, hän sanoi, että he kertoivat hänelle, ettei hän sano mitään. Hänen poliittinen ura päättyi sen jälkeen, kun Buzzfeed-artikkelissa väitettiin, että hän oli kiusannut henkilökunnan jäseniä ja kerran rististänyt jalkansa osoittaakseen, ettei hänellä ollut alusvaatteita miespuolisen kollegan edessä.

Hän ja mies kiistivät sen tapahtuneen. Kun rouva Husar haastoi kunnianloukkauksen, Buzzfeed pyysi anteeksi ja poisti artikkelin. Mutta tarina meni virukseen, ja Husar kertoi puolueensa pakottaneen hänet eroamaan ja olemaan ehdottamatta uudelleen vuonna 2019.

Neiti Ellis kutsui tarinaa Husarista ”aseistetuksi juoruksi”. Hän kertoi olevansa lähellä piti, kun toimittaja kirjoitti melkein kierrosta tekevästä valheesta, että hän ja hänen henkilöstöpäällikkönsä makasivat saman miehen kanssa.

Naisten mukaan pomojen viesti oli aina selkeä: Salaisuudet ovat sisäpiiriläisille, eivätkä vaivaudu yrittämään löytää totuutta.

“Tällaista” tiedä, älä kerro “-politiikkaa on ollut”, sanoi professori Chappell New South Walesin yliopistosta. “Kuplanalogiikka toimii – kaikki siellä olleet pitivät salaisuuksia.”

Aluksi rouva Higgins, nainen, jonka raiskaussyytteet ovat ravistaneet maata, suostui olemaan hiljaa.

Yönä 22. maaliskuuta 2019 hän sanoi, että hän juo alkoholia ystäviensä kanssa Canberrassa ja hyväksyi kyydin vanhemman mieskollegan kanssa, joka ohjasi taksin parlamenttitaloon sen sijaan, että veisi kotiin. Siellä hän sanoi, että hän heräsi “raiskauksen puolivälissä” ja käski miehen lopettaa.

Hän kertoi ilmoittaneensa nopeasti hyökkäyksestä ilmoittamalla asiasta puolustusministerille Linda Reynoldsille ja yli tusinalle muulle. Higgins, silloinen 24,, syytti poliisia, mutta sanoi pudottaneensa ne liberaalipuolueen johtajien painostuksen vuoksi. Hän kertoi saavansa tuntea, että hänen oli valittava: työnsä tai oikeudenmukaisuutensa.

Kaikki tämä pysyi yksityisenä viime kuuhun asti, jolloin – nähtyään pääministerin seisovan korokkeella vuoden Australian australialaisen, seksuaalisesta väkivallasta selvinneen Grace Tamen kanssa – hän päätti puhua.

“Mielestäni hänen hallituksensa oli osallisina mykistämisessä”, hän sanoi. “Se oli pettämistä.”

Neiti Higgins on palannut poliisiin aloittamaan tutkinnan. Useat muut naiset ovat sittemmin tulleet esiin uutismediassa samaa miestä vastaan. (Hänet erotettiin Higginsin väitetyn hyökkäyksen jälkeen, mutta häntä ei ole julkisesti tunnistettu.)

Naisten kollektiiviset väitteet murtoivat umpikujan. Naiset parlamentissa ja muut äskettäin lähteneet vaativat vastuuvelvollisuutta. Kymmeniä tuhansia naisia marssi kaikkialla Australiassa 4. maaliskuuta vaatiakseen oikeudenmukaisuutta rouva Higginsin innoittamana ja vihastuneena silloisen oikeusministerin Christian Porterin syytöksistä.

Useless päivää aikaisemmin, kun uutisraportit tulivat tuntemattomasta kabinettiministeristä, jota syytettiin seksuaalisesta väkivallasta, herra Porter oli nimennyt itsensä epäillyksi. Hän hylätty julkisesti väite – jonka eräs nainen väitti raiskanneen hänet nuorena – ja kieltäytyi eroamasta.

Urapoliitikko Morrison on vasta äskettäin näyttänyt ymmärtävän parlamenttissa vallitsevan naisvihamielisyyden laajuuden. Lähes kolme viikkoa mielenosoitusten jälkeen hän myönsi, että “monet australialaiset, etenkin naiset, uskovat, etten ole kuullut heitä, ja se ahdistaa minua suuresti”.

“Meidän on saatava talomme järjestykseen”, hän sanoi.

Sillä välin lähimenneisyyden huono käytös jatkuu. Viime kuussa öiset uutiskanavat johtivat ohjelmiaan kuvapisteisillä videoilla ja valokuvilla liberaalipuolueen miespuolisista työntekijöistä parlamentissa masturboi pöydille naisministerien joukosta. Yksi heistä on erotettu.

Liberaalia lainsäätäjää syytettiin kahden naispuolisen äänestäjän häirinnästä. Hän suostui olemaan juoksematta uudestaan ​​ja pyysi anteeksi, mutta herra Morrison on joutunut tuleen, koska ei saanut häntä eroon.

Monet naiset ovat myös vihaisia ​​pääministerille, joka suojeli hiljattain herra Porteria muutti pääministerin roolistaan ​​uudelle kabinettiasemalle.

Ja useammat naiset vastustavat paluuta liiketoimintaan tavalliseen tapaan.

Viime viikolla tohtori Anne Webster, uusi konservatiivisen puolueen kansanedustaja, sanoi, että miespuolinen lainsäätäjä oli häirinnyt häntä seksuaalisesti. Tällainen asia on kerran voitu jättää huomiotta, mutta hän teki virallisen valituksen puolueen johtajalle ja sai miehen anteeksi.

“Tätä australialaiset odottavat meiltä nyt”, hän sanoi.

“Tuumaa tuumaa kohti kulttuuri muuttuu”, hän lisäsi. ”Me kaikki opimme; me kaikki sopeudumme uuteen alustaan. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *