Jordanian entinen kruununprinssi lupaa vastustaa ponnisteluja hiljentääkseen hänet

Jordanian entinen kruununprinssi lupasi maanantaina torjua hallituksen ja hänen velipojansa, kuningas Abdullah II: n, käskyt lopettaa yhteydenpito maailman kanssa, vaikka hän pysyisi kotiarestissaan kotonaan.

“En aio totella, kun he sanovat, ettet voi mennä ulos, et voi tweetata, et voi kommunikoida ihmisten kanssa”, entinen kruununprinssi, prinssi Hamzah bin Hussein, sanoi ääniviestissä, joka lähetettiin Hänen kannattajansa Twitter.

Hallitus on syyttänyt prinssi Husseinia epävakaasta Lähi-idän tärkeän amerikkalaisen liittolaisen Jordanian “turvallisuudesta ja vakaudesta”. Jordanian ulkoministeri Ayman Safadi ehdotti sunnuntaina, että prinssi oli osallisena epäonnistuneessa palatsin vallankaappauksessa, jolla oli ulkomaista tukea.

Katkeran perheen riita ja palatsin juonittelu ovat olleet isku Jordanian kuvaan vakauden saaresta epävakaalla alueella.

Syyrian, Irakin, Israelin ja Israelin miehitetyn Länsirannan vieressä maalla on keskeinen rooli alueellisessa turvallisuudessa, ja Jordanian liittolaiset seuraavat kehitystä innokkaasti.

Prinssi Hamzan maanantaina esittämät kommentit viittasivat siihen, ettei häntä aio vaimentaa helposti.

Edesmenneen kuningas Husseinin ja hänen suosikki vaimonsa, Yhdysvalloissa syntyneen kuningatar Noorin, vanhin poika, prinssi Hamzah on valmistunut Harrow-koulusta Britanniassa ja Sandhurstin kuninkaallisesta sotakorkeakoulusta.

Hän osallistui Harvardin yliopistoon ja on palvellut Jordanian asevoimissa.

Kuningas Abdullah, joka on 59-vuotias ja joka on myös amerikkalaisten ja brittien eliittikoulujen tuote, nimitti Hamzahin kruununprinssiksi vuonna 1999, mutta otti häneltä tittelin vuonna 2004 ja siirsi sen pojalleen, prinssi Husseinille, nyt 26-vuotiaalle.

Prinssi Hamzah näytti yrittäneen rakentaa uudelleen vaikutusvaltaansa viime vuosina.

Ulkoministeri Safadi syytti sunnuntai-iltapäivällä pitämässään puheessa suoraan prinssi Hamzahia siitä, että hän oli työskennellyt entisen valtiovarainministerin Bassem Awadallahin ja kuninkaallisen perheen nuoremman jäsenen Sharif Hassan bin Zaidin kanssa “turvallisuuden ja kansakunnan vakaus. “

Herra Safadi väitti, että prinssi Hamzah oli ollut yhteydessä herra Awadallahiin koko lauantain päivän, syyttäen häntä “yllyttämisestä ja pyrkimyksistä saada kansalaiset liikkeelle valtiota vastaan ​​tavalla, joka uhkaa kansallista turvallisuutta”.

Hänen mukaansa hallitus oli siepannut prinssin ja herra Awadallahin välisen yhteydenpidon ja ilmoittanut ainakin 14 muun henkilön pidätyksestä.

Prinssi Hamza potkut takaisin, puolustaa itseään videossa julkaistiin lauantaina.

Hän kielsi osallistumisensa kuningas Abdullahia vastaan ​​tehtyihin suunnitelmiin, vaikka hän tuomitsi hallituksen korruptoituneeksi, epäpäteväksi ja autoritaariseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *