Tapetun alkuperäiskansojen äiti kertoi Kanadan poliisin ‘hankkivan yhdessä’

OTTAWA – Kun seitsemän poliisia saapui elokuussa 2016 Debbie Baptisten kotiin, ympäröi taloa ja kuljetti kiväärejä, he ilmoittivat hänelle, että hänen poikansa oli kuollut. Sitten sen sijaan, että lohduttaisi surevaa äitiä, he kysyivät, oliko hän juonut, ja käskivät “saada se yhteen”.

Cree-naisen Baptisten röyhkeä kohtelu samoin kuin muut poliisin perheeseen kohdistuvat rotusyrjinnät tapettiin yksityiskohtaisesti maanantaina yleisölle julkaistussa riippumattomassa katsauksessa, jossa tutkittiin poliisin toimintaa ja heidän kuolemantutkimuksiaan. Colten Boushie, 22-vuotias Cree-mies Saskatchewanissa.

Röyhkeä siviilikatselmus- ja valituslautakunnan raportti Kanadan kuninkaallisen poliisiviranomaisen mielestä virkamiehet kohtelivat rouva Baptistea “niin tuntemattomalla tavalla, että hänen kohtelu oli ensi näkemältä syrjintää”. Valvontaryhmä, jolla ei ole valtaa rangaista, totesi myös, että poliisi ei suojannut todisteita rikospaikalla, jossa herra Boushie tapettiin ja tuhosi tapauksen käsittelyyn liittyviä tietoja.

“Tuntui siltä, ​​että taistelin ikuisesti taistelua, jota ei koskaan voiteta”, rouva Baptiste kertoi maanantaina tiedotustilaisuudessa. “Rasismin epäoikeudenmukaisuus oikeussalissa, syrjinnän on lopetettava. Asioiden on muututtava. Tarvitsemme muutoksen tulevaa sukupolvea varten. “

Herra Boushie ammuttiin ja tapettiin sen jälkeen, kun hän ja neljä muuta alkuperäiskansaa ajoivat Gerald Stanleyn omaisuuteen elokuussa 2016. Herra Stanley todisti oikeudenkäynnissä uskovansa, että heidän tavoitteensa oli varkaus, jota hän ja hänen poikansa yrittivät estää.

Stanley vapautettiin syytteestä vuonna 2018 todistaessaan, että hän ampui tahattomasti herra Boushieä niskaan, kun hänen puoliautomaattinen pistoolinsa koki harvinaisen mekaanisen toimintahäiriön. Tuomio järkytti monia alkuperäiskansalaisia ​​kanadalaisia.

Maissa, missä poliitikot yleensä epäilevät, kun heiltä kysytään tuomioistuimen päätöksistä, pääministeri Justin Trudeau, joka on asettanut Kanadan suhteiden parantamisen alkuperäiskansojensa kanssa etusijalle, lähetti tukiviestin ja tapasi herra Boushien perheen vuoden 2018 oikeudenkäynnin jälkeen.

Maanantaina herra Trudeau kertoi toimittajille, että herra Boushien perheen ja ystävien kohtelu oli “mahdotonta hyväksyä” ja lisäsi: “Olemme valitettavasti nähneet esimerkkejä systeemisestä rasismista RCMP: ssä, monissa instituutioissamme, ja meidän on tehtävä paremmin.”

Kansallista poliisiliittoa, liittynyttä poliisia edustava liitto, torjui raportin havainnot sanoen, että se “edistää näkökulmaa, joka ei kunnioita jäseniämme ja asettaa heidän puolueettomuutensa, omistautumisensa ja ammattitaitonsa kyseenalaiseksi”. Erillisessä vastauksessa raporttiin ammattiyhdistys hylkäsi komission kertomuksen rouva Baptisten talossa tapahtuvista tapahtumista väittäen, että se “heijastaa useless Boushien perheen tulkintaa vuorovaikutuksesta” eikä heijastanut läsnä olevien virkamiesten tilejä.

RCMP. ammattiliitto pyytää edelleen tämän maan ihmisiä olemaan uskomatta tätä naista ”, Boushie-perheen lakimies Chris Murphy kertoi. “Hävetkööt.”

Tappaminen ja vapauttaminen ovat edelleen vihaa monille kanadalaisille alkuperäiskansalaisille, jotka ovat väittäneet tapauksen paljastaneen merkittäviä puutteita Kanadan oikeusjärjestelmässä. Herra Boushien perhe ja muut sanoivat, että poliisi oli rodussa syrjivää heitä kohtaan ja kunnioitti viljelijää, jota lopulta syytettiin murhasta.

Herra Boushie oli käynyt uimassa ystäviensä kanssa, kun heidän Ford Escape -autossaan rengas laski lähellä Mr.Stanleyn taloa Saskatchewanin keskustassa. Stanley todisti, että hän ja hänen poikansa ajattelivat, että ryhmä, josta monet olivat päihtyneitä, yritti varastaa ajoneuvoja. Kaksi miestä tuli ulos aseilla ja hyökkäsivät myös Escapeen vasaralla. Kun Boushie tapettiin, muut pakenivat.

Tämän seurauksena komissio totesi, että poliisi laskeutui Baptisten taloon Punaisen fasaanin Cree-kansakuntaan, hänen alkuperäiskansojensa yhteisöön, kahdella tavoitteella: ilmoittaa hänelle Boushien kuolemasta ja etsiä jäsen Boushien ryhmän jäseniä. ystävät.

Kivääreillä aseistetut upseerit ympäröivät Baptisten taloa ja kertoivat hänelle poikansa kuolemasta, kun hän tuli etukuistille. Kuultuaan uutiset neiti Baptiste romahti ja poliisi toi hänet sisään.

“Neiti. Baptiste osoitti ahdistusta uutisista, jotka he olivat juuri antaneet hänelle, yksi jäsen käski häntä ‘hankkimaan se yhteen’ ‘, raportista löytyi. “Yksi tai useampi RCMP: n jäsen hajusi hänen hengitystään” ilmeisesti alkoholin merkkien varalta.

Vaikka heiltä puuttui vaadittu etsintälupa, poliisit tekivät etsinnän rouva Baptisten kotoa.

Takaisin rikospaikalle raportissa todettiin löyhät tutkintakäytännöt. Rikosteknisten todisteiden keräämiseksi tehtiin useless vähän välittömiä vaikutuksia, ja todisteiden suojelemiseksi tapahtumapaikalla tehtiin vähän. Huonoista sääennusteista huolimatta Ford Escape, jossa herra Boushie kuoli, ei ollut peitettynä, mikä mahdollisti sateen pestä veriroiskeet ennen rikosteknisten asiantuntijoiden saapumista noin kolme päivää myöhemmin komission mukaan.

Komissio ilmoitti, että sillä oli “merkittävä huolenaihe” myös siitä, että suurten rikosten yksikkö ei käynyt rikospaikalla, kun se otti asian käsittelyyn. Se arvosteli myös poliisia siitä, ettei se ollut sanonut Stanley’lle, hänen vaimolleen ja pojalleen keskustelematta tapauksesta keskenään ennen lausuntojen antamista ja antaneensa heidän matkustaa yhdessä poliisiasemalle perheautolla, joka oli osa rikospaikkaa .

Raportissa todettiin myös, että poliisi tuhosi tappamisen ajankohtana pidetyt viestintäkirjoitukset ja jäljennökset, jotka noudattivat tavanomaisia ​​säilytysprotokollia, mutta tapahtui tietäen, että herra Boushien perhe ja komissio olivat tehneet valituksia, joiden suhteen näillä tiedostoilla olisi ollut merkitystä .

“Olemme tunnustaneet, että RCMP: ssä on systeemistä rasismia”, Asennetun poliisin Saskatchewan-jako sanoi lausunnossaan ja lisäsi aikovansa toteuttaa komission kertomuksessa esitetyt suositukset.

Kanadan kuninkaallinen poliisikomissaari Brenda Lucki, jolle annettiin tilaisuus kommentoida komission tuloksia ennen sen julkaisua, sanoi hyväksyvänsä sen tärkeimmät havainnot, vaikka hän hylkäsi joitain pieniä kohtia raportissa.

“Koko tämä oikeusjärjestelmä ylhäältä alas on palautettava”, Saskatchewanissa ensimmäisiä kansakuntia edustavan Suvereenien alkuperäiskansojen federaation päällikkö Bobby Cameron kertoi lehdistötilaisuudessa. “Brenda Lucki, mitä aiot tehdä sen sijaan, että useless sanoisimme olevamme samaa mieltä löydetyistä? Iso juttu. Brenda Lucki, tee jotain. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *