Yhdysvallat rankaisee 24 Kiinan virkamiestä aattona ensimmäisistä keskusteluista Bidenin alla

Tällaiset huomautukset ovat innostaneet perinteisiä amerikkalaisia ​​liittolaisia ​​ja herättäneet vihaa Kiinassa, joka on toistuvasti kehottanut Yhdysvaltoja luopumaan vastakkainasettelusta. Bidenin kansallisen turvallisuusneuvonantajan Jake Sullivanin ja Blinkenin on tarkoitus tavata Kiinan parhaat diplomaatit Yang Jiechi ja Wang Yi Alaskassa torstaista alkaen.

Ulkoministeriön tiedottaja Zhao Lijian syytti Yhdysvaltoja “nollasummallisesta ajattelusta”, joka “oli tuomittu päättymään historian roskakoriin”.

“Värillisiä linssejä käyttävät voivat helposti unohtaa oikean suunnan, ja kylmän sodan ajattelutavat ovat vahingoittaneet muita ja itseään”, Zhao sanoi maanantaina.

Yhdysvallat on asettanut pakotteita Kiinan virkamiehille aiemmin Hongkongin autonomialain nojalla, jonka kongressi hyväksyi ja jonka Trump allekirjoitti viime vuonna. Se muun muassa valtuuttaa ulkoministeriön rajoittamaan nimettyjä virkamiehiä käyttämästä amerikkalaisia ​​rahoituslaitoksia.

Wang Chen, veteraanipuolueen johtaja, joka johti lainsäädännön muutoksia viime viikolla hyväksytty, on tähän mennessä vanhin Kiinan virkamies. Trumpin hallinto asetti aiemmin sanktiot Hongkongin pääjohtajalle, Carrie Lamille, poliisipäällikölle ja oikeusministerille.

Lopullinen vaikutus kiinalaiseen käyttäytymiseen on toistaiseksi ollut vähäinen, mutta uusimmat nimitykset lisäävät merkittävästi kohdennettujen virkamiesten määrää.

Viimeisimmät amerikkalaiset sanktiot koskisivat 14 varapuheenjohtajaa Kansankongressin pysyvässä komiteassa, joka päätti äskettäin vuosittaisen kokouksensa Pekingissä, sekä Hongkongin poliisivoimien kansallisen turvallisuuden osaston, Hongkongin ja Macaon asiain toimiston virkamiehiin. , ja kansallisen turvallisuuden turvaamisen toimisto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *