Valkoinen talo punnitsee uuden kyberturvallisuusmenetelmän, kun hakkereita ei löydy

Kysymys on, kuinka tällainen järjestelmä perustetaan.

Entisen tiedustelupalvelun urakoitsija Edward J. Snowdenin vuonna 2013 paljastamien ilmoitusten jälkeen, jotka käynnistivät keskustelun hallituksen valvonnasta, amerikkalaiset teknologiayritykset ovat varovaisia ​​tietojen jakamisesta amerikkalaisten tiedustelupalvelujen kanssa, vaikka nämä tiedot olisivat useless varoituksia haittaohjelmista. Googlea haavoitteli Snowden-asiakirjojen paljastus siitä, että kansallinen turvallisuusvirasto sieppasi palvelimiensa kautta ulkomaille välitettyjä tietoja. Useita vuosia myöhemmin, työntekijöiden painostuksella, se lopetti osallistumisensa Mission Maveniin, Pentagonin pyrkimykseen käyttää tekoälyä droniensa tarkentamiseksi.

Amazonilla sitä vastoin ei ole tällaisia ​​yhdistelmiä arkaluonteisesta valtion työstä: Se suorittaa pilvipalvelintoimintoja CIA: lle. Mutta kun senaatin tiedustelukomitea pyysi yrityksen virkamiehiä todistamaan viime kuussa – yhdessä FireEyen, Microsoftin ja SolarWindsin johtajien kanssa – siitä, kuinka venäläiset hyödyntivät järjestelmiä Amerikan mailla hyökkäysten aloittamiseksi, he kieltäytyivät osallistumasta.

Yritysten mukaan he tarvitsevat vahvaa oikeudellista vastuuta ennen kuin he jakavat raportteja haavoittuvuuksista.

Poliittisesti miellyttävin päämaja tällaiselle selvityskeskukselle – välttäen kansallisen turvallisuusviraston käytöstä aiheutuvia oikeudellisia ja kansalaisvapauksien huolenaiheita – olisi kotimaan turvallisuuden ministeriön kyberturvallisuusvirasto. Gerstell kuvaili ajatusta “automatisoiduiksi tietokoneanturiksi ja tekoälyksi, jotka vaikuttavat tietoon sen tullessa ja välittömästi sylkemällä sen takaisin ulos”.

Osaston nykyinen “Einstein” -järjestelmä, jonka on tarkoitus valvoa liittovaltion virastojen hyökkäyksiä ja mahdollisia hyökkäyksiä, ei koskaan nähnyt Venäjän hyökkäystä käynnissä – vaikka se osui yhdeksään liittovaltion osastoon ja virastoon. Lainsäätäjien mukaan FBI: llä ei ole laajaa seurantavalmiutta, ja sen painopiste on jaettu muihin rikollisuuden muotoihin, terrorismin torjuntaan ja nyt kotimaisten ääriliikkeiden uhkiin.

“En halua, että tiedustelupalvelut vakoilevat amerikkalaisia, mutta se jättää FBI: n tosiasiallisena kotimaisena tiedustelupalveluna käsittelemään tällaisia ​​hyökkäyksiä”, sanoi senaattori Angus King, Mainen riippumaton, senaatin tiedustelukomitean jäsen. kyberavaruuskomission varapuheenjohtaja. “En useless ole varma, että heidät on asetettu tähän.”

On muitakin esteitä. Etsintäluvan saaminen on liian hankalaa seuraamaan kansallisten valtioiden kyberhyökkäyksiä, Gerstell sanoi. “Jonkun on voitava ottaa nämä tiedot NSA: lta ja mennä katsomaan tietokonetta heti”, hän sanoi. “Mutta FBI tarvitsee siihen valtuutuksen, ja se vie aikaa, jolloin vastustaja on paennut.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *