Meghan korostaa raskauden masennusta, unohdettua vaaraa

Oprah Winfreyn haastattelusta Meghanin ja Harryn kanssa on selvästi tullut kipinä kansainvälisille keskusteluille rasismista ja Britannian kuninkaallisen perheen osavaltiosta. Ja se on tuonut uutta huomiota myös toiseen asiaan.

Meghanin paljastus henkisestä ahdistuksestaan ​​ensimmäisen raskauden aikana ja sen jälkeen, mukaan lukien itsemurha-ajatukset, jotka olivat niin merkittäviä, että hän pelkäsi jäädä yksin – ja että palatsi oli ollut este hänen tarvitsemaansa apuun – kuulosti tuskallisen tutuksi monille.

Elämää uhkaavien raskauskomplikaatioiden kokemus, sekä henkinen että fyysinen, on hämmästyttävän yleinen. Jos sitä ei ole tapahtunut sinulle, se on melkein varmasti tapahtunut jollekin, josta välität, vaikka et ehkä tiedä sitä.

Twitter oli pian täynnä ihmisiä, jotka jakavat omia tarinoitaan masennuksesta, ahdistuksesta ja itsemurha-ajatuksista raskauden aikana ja sen jälkeen.

“Haastattelu toi minulle takaisin sen todella huonon ajan elämässäni, jolloin tunsin olevani kiertänyt viemäriin, jolloin ajatukseni eivät useless antaneet minun olla”, Wendy Molyneux, neljän lapsen äiti ja animaatiosarjan näyttelijä. Suuri pohjoinen, joka koki synnytyksen jälkeistä ahdistusta neljännen lapsensa saamisen jälkeen, sanoi suoralla viestillä.

Pragya Agarwal, datatieteilijä ja tulevan äitiyshistoriaa ja tiedettä käsittelevän kirjan kirjoittaja, sanoi haastattelussa, että kun kaksoset olivat syntyneet ennenaikaisesti, “halusin useless kadota.”

“Olin todella lähellä sitä, että halusin useless mennä pois, periaatteessa olematta täällä eikä useless elää”, hän sanoi. “Itkin ja istuisin autossani supermarketin pysäköintialueella.”

Kuninkaallisen perheen jäsenten odotetaan olevan hyvin erityinen julkkis, eräänlainen inhimillinen ruumiillistuma hurmaavasta kunnioitettavuudesta. Nyt palhan jälkeisessä elämässään Meghanista on tullut avatar yhteiskunnan raskausodotusten ja todellisuuden välisen yhteyden katkeamisesta – ja kollektiivinen väärinkäsitys, asiantuntijoiden mukaan, lisää vaaraa.

Suurin osa tilastoista viittaa siihen, että 15-25 prosenttia naisista kokee masennusta raskauden aikana tai sen jälkeen, mutta tämä alue on todennäköisesti aliarvioitu.

“Negatiivisen mielialan paljastamisen tällä hetkellä leimautumisen ja ihmisten vaikeuden vuoksi suhtautua vakavasti tämä luku on todennäköisesti paljon suurempi”, peripartumiin erikoistunut kliininen psykologi Emma Svanberg – aika ennen ja synnytyksen jälkeen – mielenterveys, sanoi sähköpostitse.

Jonkin sisällä Vuoden 2017 tutkimus 1000 brittiläisestä naisesta lähes 50 prosenttia vastaajista ilmoitti kokeneensa henkistä tai emotionaalista ongelmaa, mutta puolet näistä ei ollut tunnistanut tätä ongelmaa terveydenhuollon ammattilaisen toimesta.

Meghan ei sanonut, onko hänelle diagnosoitu peripartum-masennus tai muu tila. Asiantuntijat kannattavat kuitenkin yhä enemmän erikoistuneen hoidon laajentamista naisiin, joilla on vakavia ahdistuksia raskauden aikana tai sen jälkeen riippumatta siitä, sopivatko he tiettyyn diagnoosiin.

“Jotkut tutkijat ovat ehdottaneet, että meidän tulisi viitata” perinataaliseen ahdistukseen “sen sijaan, että tarkastelemme tiettyjä diagnostisia luokkia, kattamaan tällä hetkellä koettujen vaikeuksien monimutkaisuuden”, tohtori Svanberg sanoi.

Panokset ovat loppujen lopuksi erittäin korkeat. Raskaana olevat ihmiset voivat aiheuttaa aivohalvauksen, verenvuodon, infektion ja muita komplikaatioita, jotka voivat olla tappavia vanhemmille ja vauvoille. Mutta henkinen ahdistus on yksi vakavimmista riskeistä. Kehittyneissä maissa itsemurhat ovat “johtava kuolinsyy Afrikassa perinataalinen jakso ( vuonna 2004 johtava kuolinsyy 2003), Tohtori Svanberg kirjoitti.

Keskustelut raskaudesta ja mielenterveydestä keskittyvät usein raskaushormonien vaikutukseen mielialaan. Mutta vaikka tämä on tekijä, on olemassa merkittäviä todisteita siitä, että myös muilla stressitekijöillä on merkitys – niin paljon, että noin 10 prosenttia isistä kokee myös synnytyksen jälkeistä masennusta.

“Meghan oli raskaana oleva nainen, joka asui tuntemattomassa maassa ja oli eristetty perheestään ja sosiaalisesta tuestaan.Hänen tehtävässään kohdistettiin valtavia ja uusia paineita, samoin kuin kaikkien naisten raskaudenaikana”, tohtori Svanberg sanoi . “En voi kuvitella käyvän läpi tätä kritiikillä, vihamielisyydellä ja tuomiolla. Kuinka siihen ei olisi voinut olla emotionaalista laskeutumista? “

Meghan keskusteli myös monimutkaisuudesta, jota hän kohtasi sekarotuisen perintönsä vuoksi, mikä saattoi lisätä hänen riskiään. “Tutkimukset osoittavat, että rakenteellista rasismia kokevilla naisilla on vielä suurempi riski synnytyksen jälkeiseen masennukseen ja ahdistukseen”, sanoi Payal Okay. Shah, ihmisoikeusasianajaja sekä lisääntymis- ja seksuaaliterveyslainsäädännön tutkija Toronton yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta.

“Väreillä on todennäköisempää mielenterveysongelmia ja he eivät todennäköisesti saa asianmukaista apua”, tohtori Svanberg sanoi. Äitien kuolleisuus mustien naisten Britanniassa on neljä kertaa korkeampi kuin valkoisilla naisilla, ja tutkimukset ovat osoittaneet, että lääketieteelliset työntekijät yleensä aliarvioivat mustien naisten kipua syntymän aikana, mikä voi viedä heiltä tarvitsemansa lääkkeet ja hoidon.

Suosittu kuva raskaudesta iloisena ja suoraviivaisena, jota huolestuttavat useless suloiset ongelmat, kuten haluavat laittaa suolakurkkua jäätelöön, tai lyhyet, kuten tuskallinen luonnollinen toimitus, voi tarkoittaa, että vaikeampaa raskautta sairastavat voivat kohdata leimautumista ja irtisanomista, jos he pyytää apua.

“Äitien mielenterveydenhuollon esteiden ytimessä ovat sukupuolistereotypiat, jotka edistävät ajatusta siitä, että naisten tulisi olla” uhrautuvia äitejä “, joiden tulisi asettaa etusijalle perheensä ja lastensa väitetyt tarpeet jopa oman selviytymisen ja hyvinvoinnin sijasta. ”, Sanoi Shah, joka on työskennellyt lisääntymis- ja äitiysoikeuksien parissa ympäri maailmaa. “Nämä stereotypiat johtavat terveydenhuollon leimaamiseen raskaana oleville naisille tai äideille, jotka kokevat masennusta tai ahdistusta eikä pelkästään iloa tai tyytyväisyyttä.”

“On myös osoitettu syyllisyyttä, että tekemisessämme on oltava jotain vikaa, jos emme tunne 100 prosenttia”, tohtori Agarwal sanoi. “Naiset saavat myös tuntemaan syyllisyytensä heikkoudesta, ylituntemuksesta ja hermostuneisuudesta.”

Vaikka jotkut brittiläisissä tiedotusvälineissä ovat arvostelleet Meghania uhrautumisesta huolimatta hänen rikkaudestaan ​​ja etuoikeudestaan, monet niistä, joilla on enemmän omakohtaista kokemusta, pitivät hänen tarinansa merkkinä siitä, että näitä ongelmia voi tapahtua kenellekään olosuhteista riippumatta.

Neiti Molyneux kertoi olevansa liikuttunut kuulemaan Meghanin puhuvan niin rehellisesti haastattelun aikana. “Tunsin suuren helpotuksen aallon huuhtelevan minua nähdessäni tämän uskomattoman menestyneen henkilön myöntävän, että hänellä oli ollut mielenterveyden kamppailuja”, hän sanoi.

“Ihmisille, jotka ovat vähemmän etuoikeutettuja kuin minä, naisille, jotka työskentelevät töissä, joissa on vähemmän turvallista myöntää, että kamppailet, he voivat osoittaa tälle henkilölle, jolla on vaurautta ja etuoikeuksia – kirjaimellisesti herttuatar – ja sanoa:” Tämä ei ole minun vikani, se voi tapahtua kenellekään, ja tarvitsen apua. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *