Naisen katoaminen herättää huutoa turvallisuuden suhteen Lontoon kaduilla

LONDON – Tuhannet naiset eri puolilla Britanniaa ovat jakaneet verkossa tarinoita häirinnästä ja pelosta julkisissa tiloissa sen jälkeen, kun nainen kadonnut Lontoossa viime viikolla ja poliisi pidätettiin tapauksen yhteydessä.

Monet naiset kehottivat viranomaisia ​​tekemään kaduista turvallisempia ja puuttumaan sukupuoleen liittyvään väkivaltaan aikana, jolloin pandemian lukitusrajoitukset ovat tyhjentäneet maan kadut.

“Olemme peloissamme, meitä ravistellaan ja meitä pelotellaan”, Mandu Reid, naisten tasa-arvo-puolueen johtaja, joka pyrkii Lontoon pormestariksi toukokuussa pidettävissä vaaleissa, sanoi haastattelussa.

“Vaikka olemme olleet useless kodeissamme, kävelylle käyminen on ollut tärkeä vapautus”, Neiti Reid sanoi. “Nyt tämä on tapahtunut, ja tunnemme olevamme uhattuna ja piiritettyinä.”

Kadonnut nainen, Sarah Everard, 33-vuotias markkinoinnin johtaja, nähtiin viimeksi 3. maaliskuuta Claphamin naapurustossa Etelä-Lontoossa. Poliisi ilmoitti keskiviikkona, että hänen katoamistutkimuksessaan oli löydetty ihmisjäännöksiä, mikä aiheutti lainsäätäjien, yhteisön johtajien ja Lontoon asukkaiden surun vuodon.

Monet naiset sanoivat kamppailevan ajatuksen kanssa, että neiti Everardin tarina – nainen, joka pukeutui kirkkain vaattein ja käveli yksin kotona yöllä kadulla – olisi voinut olla heidän.

Katoamisen yhteydessä keskiviikkona pidätetty palveleva poliisi on myös järkyttänyt yleisöä, ja poliisiviranomaiset ovat palanneet muistuttamaan lontoolaisia ​​siitä, että sieppaukset ovat harvinaisia ​​kaupungissa. “Meidän tehtävämme on partioida kaduilla ja suojella ihmisiä”, sanoi komissaari Cressida Dick pääkaupunkiseudun poliisista.

Kehitys tuli, kun Yhdistyneiden Kansakuntien naispuolinen brittiläinen sivuliike ilmoitti tällä viikolla, että ohi 70 prosenttia Britannian naisista oli kokenut julkista seksuaalista häirintää.

“Se on tuhoisa”, Maya Sutton, Our Streets Now -yrityksen perustaja, joka vaatii toimenpiteitä julkisen seksuaalisen häirinnän torjumiseksi, sanoi raportin havainnoista. “Se alkaa seksistisistä vitseistä ja päättyy femiideihin”, rouva Sutton sanoi. “On useless ratkaisevan tärkeää, että käsittelemme sitä.”

Virkamiehet, mukaan lukien pääministeri Boris Johnson ja pormestari Sadiq Khan Lontoon ilmaisi surun rouva Everardin katoamisesta. Komissaari Dick sanoi tilanteen olevan “jokaisen perheen pahin painajainen”.

Verkossa naiset tarjosivat lukemattomia todistuksia julkisissa tiloissa esiintyvistä kiusauksista, ei-toivotusta huomiosta, uhkauksista ja pahoinpitelyistä. Kun rouva Everardin nimi trendii Twitterissä Britanniassa torstaina, tarinoihin sisältyi muistelmia ahdistunut kävely, olemisesta seurasi kaduilla ja joutui juoksemaan ja olemisesta ahdistellaan julkisessa tilassa.

Naiset myös luetteloivat toimenpiteitä, joita he kokivat olevan pakko toteuttaa riskien lieventämiseksi, kuten jakamalla osoitteet muille naisille paikoista, joissa he käyvät yöllä pitämällä avaimet puristettu heidän käsissään aseena, valitsemalla paremmin valaistut reitit vaaran välttämiseksi ja sovelluksen lähettämisessä tekstin henkilön sijainnista havaitsee huudon.

“Kuulokkeet pienimmällä äänenvoimakkuudella, avaimet puristettuina kädessäni, raiskaushälytys taskussani, peläten pimeää kello 20.30”, 43-vuotias lontoolainen Joanna Montgomery kirjoitti Twitterissä jakamalla kuvan kahden kävelemisestä koiria kadulla.

Rouva Montgomery kertoi asuneensa 15 vuotta Claphamissa, jossa Everard nähtiin viimeksi, ja että hän oli käynyt samalla reitillä monta kertaa. “Naisten ei pitäisi joutua sietämään sitä”, hän sanoi. “Ja silti hyväksytään, että meidän on.”

Monet miehet lähettivät myös sosiaaliseen mediaan kysyen, mitä heidän pitäisi tehdä tilanteen parantamiseksi, ja satoja jaettuja vinkkejä miten auttaa naisia ​​tuntemaan itsensä vähemmän uhattuna.

Vaikka kaupungin virkamiehet ovat tunnustaneet että “liian monet naiset tuntevat olonsa vaaralliseksi matkustettaessa, työskennellessään tai yöllä mennessään”, aktivistit ja yhteisön johtajat sanovat, että vähän on tehty katujen turvallisuuden parantamiseksi lukkiutumisrajoitusten keskellä, kun kävely on edelleen yksi harvoista aktiviteeteista, joita ihmiset saavat tehdä julkisesti.

Neiti Everard lähti ystävänsä talosta Lontoon eteläosassa noin kello 21.00 3. maaliskuuta. Hänen matkansa takaisin kotiin olisi pitänyt kestää noin 50 minuuttia, ja hänet havaittiin viimeksi CCTV: ssä kello 21.30 lähellä tien risteystä asuinalueella.

Poliisivirkailijat ovat etsineet satoja naapurustossa sijaitsevia taloja sekä Clapham Frequent -puiston lampia, joita neiti Everard on saattanut käydä läpi yön.

Mutta toiveet siitä, että hänet löydetään elossa, kaveni keskiviikkoiltana, kun rouva Dick sanoi, että upseerit olivat löytäneet ihmisjäännöksiä Kentistä, noin 50 mailia Lontoosta kaakkoon. Dick sanoi, että poliisi ei voinut vahvistaa jäännösten henkilöllisyyttä, ja lisäsi, että se voi viedä “huomattavan paljon aikaa”.

Neiti Everardin katoaminen todennäköisesti lisää paineita Johnsonin hallitukseen, joka aikoo ottaa käyttöön toimenpiteitä puuttua naisiin ja tyttöihin kohdistuvaan väkivaltaan Tämä vuosi. Kansallisten tilastojen mukaan Englannissa ja Walesissa rekisteröitiin yli 55 00zero raiskausta vuosina 2019 ja 2020, ja joka viides nainen Isossa-Britanniassa joutuu seksuaalisen väkivallan kohteeksi elinaikanaan.

Monille oli vieläkin järkyttävämpää, että Everardin katoamisesta pääasiassa epäilty oli poliisi. Metropolitan Police ilmoitti tiistaina, että 40-vuotiaana pidetty mies pidätettiin tiistaina Kentissä ja hänet pidätettiin pidätettynä sieppauksesta, murhasta ja sopimattomasta altistumisesta. 30-vuotias nainen pidätettiin samassa paikassa epäiltynä rikoksentekijän avustamisesta.

Parlamentaarisen ja diplomaattisen suojelun komentokunnassa toimiva upseeri, jonka ensisijainen tehtävä oli partioida diplomaattisissa tiloissa, ei ollut päivystyksessä, kun Everard katosi, poliisi sanoi.

Metropolitanin poliisikomissaari Dick yritti keskiviikkona torjua kaikki yleisön mahdollisesti tuntemat epäluottamukset hänen valvomastaan ​​voimasta.

“Puhun kaikkien kollegojeni puolesta, kun sanon, että olemme täysin järkyttyneitä tästä kauhistuttavasta ja pelottavasta uutisesta”, hän sanoi.

Naisten tasa-arvo-puolueen johtaja Neid Reid sanoi, että poliisilla oli paljon tekemistä naisten luottamuksen voittamiseksi sen lisäksi, että käytettiin enemmän varoja sukupuoliväkivallan torjumiseen ja kaupunkisuunnittelun parantamiseen naisten suojelemiseksi.

“Kyse ei ole turvallisuudesta, vaan vapaudesta julkisessa tilassa”, Reid sanoi. “Useimmat meistä ovat myöntäneet, että kadut ovat meille liian vaarallisia”, hän lisäsi. “Mutta emme voi hyväksyä tätä enää.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *