Miksi Archie ei ole prinssi? Meghan sanoo, että siinä on enemmän kuin sääntöjen noudattaminen.

Miksi Archie, prinssi Harryn ja Meghanin poika, ei ole prinssi? Se syntyi hämäränä kysymyksenä parin yleisesti paljastavan haastattelun seurauksena Oprah Winfreyllä.

Meghan sanoi, että kuninkaallinen perhe oli jo ennen syntymää päättänyt olla myöntämättä Archielle titteliä ja nimitystä, Hänen kuninkaallinen korkeutensa, mikä viittaa siihen, että se liittyi heidän huoleensa vauvan ihon väristä.

Kuningas George V: n vuonna 1917 perustaman kuninkaallisen sopimuksen mukaan Archielle ei annettu prinssin titteliä hänen syntymässään, koska hän oli hallitsevan hallitsijan, kuningatar Elizabeth II: n pojanpoika – ei poika tai pojanpoika. Jos hänen isoisänsä, prinssi Charles, nousee valtaistuimelle, Archie ottaisi automaattisesti prinssin arvon, jos kuninkaallinen perhe noudattaa sääntöjä.

Mutta Meghan sanoi, että kuninkaallinen perhe keskusteli raskauden aikana sääntöjen muuttamisesta siten, että Archie menettäisi ruhtinaskunnan lopullisesti. “Luulen, että silloinkin konventissa, josta puhun, ollessani raskaana he sanoivat haluavansa muuttaa Archie-sopimusta”, hän sanoi.

Noin samaan aikaan, hän sanoi, oli “huolta ja keskusteluja siitä, kuinka tumma hänen ihonsa saattaa olla, kun hän syntyy”.

Archien syntymähetkellä, toukokuussa 2019, brittiläiset sanomalehdet kertoivat, että Harrylla ja Meghanilla ei ollut ongelmia sen kanssa, että hän ei ollut prinssi, koska he halusivat poikansa olevan mahdollisimman normaalin lapsuuden. Hänet tunnetaan nimellä “mestari Archie Mountbatten-Windsor”, Harryn perheen kaksoisputkinen sukunimi.

Haastattelussa Meghan kuitenkin kiisti tämän väitteen. Otsikko itsessään ei ollut tärkeä, mutta se oikeuttaa sen haltijan turvasuojaukseen, jonka hän sanoi olevan syvästi hänelle ja Harrylle.

Yleissopimuksen mukaan prinssi Williamin vanhin poika George oli syntyessään prinssi, koska hän on Walesin prinssin esikoisen lapsen esikoisena lapsena suora valtaistuimen seuraaja. Mutta kuningatar antoi ns. Kirjeiden patentin, joka vakuutti, että Williamin kaksi muuta lasta, Charlotte ja Louis, olivat myös syntymänsä prinsessa ja prinssi – mitä hän ei tehnyt Archien hyväksi.

Meghan kertoi nähneensä tämän syrjivänä kohteluna. Hän sanoi vastustaneensa sitä, ettei Archie ole prinssi, koska “heidän ei ole oikeutta ottaa se pois” ja turvallisuusongelmien vuoksi. Hän ilmaisi suuttumuksensa “ajatukseen siitä, että poikamme ei ole turvassa, ja myös ajatukseen siitä, että tämän perheen ensimmäistä väriä ei nimetä samalla tavalla kuin muut lastenlapset olisivat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *